مجلس درباره نحوه اختصاص ۱۴ میلیارد دلار ارز تفحص می کند-راهبرد معاصر
سخنگوی دولت به استقبال بازگشت عادل فردوسی پور رفت اصابت تیر به ۳ شهروند در اثر تیراندازی تروریست‌ها در راسک شهادت یک عضو تیپ ۳۳ نیرو‌های ویژه المهدی (عج) در سیستان و بلوچستان  رئیس سازمان امور اداری و استخدامی: رویکرد دولت در قبال کارمندان حمایتی است/ در حال تنظیم برنامه‌هایی هستیم آیت‌الله نوری همدانی: بعضی از برنامه‌های تلویزیون قطعاً خلاف شرع است / آیا فقط باید به آن دختر بی‌حجاب در خیابان تذکر دهیم یا به صدا و سیما؟ ابوترابی فرد، خطیب جمعه تهران: توقف مصرف مازوت اقدامی درست و قانونی است| سرمایه گذاری خارجی در دستورکار دولتمردان قرار گیرد ۴ تروریست در راسک به هلاکت رسیدند + جزئیات سرلشکر سلامی: با بخشی از توانایی‌مان با دشمن درگیریم، در حالی که آنها با همه استعداد و ظرفیت و توانایی به میدان آمده اند وزیر کشور: روند انسداد مرز‌ها شدت بیشتری گرفته / چند میلیون اتباع خارجی از همه بخش‌های یارانه‌ای استفاده می‌کنند علی لاریجانی: اسرائیل به دنبال آن است که جنگ را به ایران بکشاند؛ ما نباید به دام آنها بیفتیم سخنگوی نیرو‌های مسلح: تهدید‌های زیادی پیش رو داریم وزیر ارتباطات: طرح رفع فیلترینگ در شورای عالی سران قوا بررسی شد پزشکیان: از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم؛ هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند واکنش پزشکیان به انتخاب ترامپ: در توسعه روابط خود با دیگر کشور‌ها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه: وعده صادق ۳ پاسخ دندان‌شکن به دشمن خواهد بود

مجلس درباره نحوه اختصاص ۱۴ میلیارد دلار ارز تفحص می کند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از دستور لاریجانی جهت تفحص درباره نحوه اختصاص ۱۴ میلیارد دلار ارز برای ورود کالاهای اساسی به کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 20
کد خبر: ۲۵۴۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به شمار کثیری از واردکنندگان در خلال تلاطم بازار ارز را می توان یکی از ابرچالش های اقتصادی کشور در یک دهه اخیر دانست.

 

فروردین سال ۹۷، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی با تغییر سیاست ارزی دولت به جریان اقتصادی کشور وارد شد. در آن زمان لیست برخی از کالاهای اساسی  مانند حبوبات، چای، کره، گوشت قرمز، گندم، روغن و ... اعلام شد که با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد می شوند، نرخ هر دلار برای این گروه کالا‌ها ۳ هزار و ۸۰۰ تومان می‌شود.

 

فضای یاد شده و رانت اختصاص یافته به شماری از واردکنندگان به فساد عظیمی در چرخه اقتصادی کشور مبدل شد. رخدادی که پیامدهای آن تا به امروز ادامه داشته و روزانه شاهد محاکمه جمع کثیری از مفسدین اقتصادی هستیم.

 

غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در همین باره و در گفت‌وگو با فارس، به دستور اخیر لاریجانی جهت تفحص مجلس در این زمینه پرداخته است. وی با اشاره به دستور علی لاریجانی به این کمیسیون درباره بررسی مجدد 14 میلیارد دلار تخصیص یافته برای واردات کالاهای اساسی، گفت: در این باره به صورت مفصل در کمیسیون برنامه و بودجه بحث شده و حتی گزارشاتی نیز در این باره به صحن کمیسیون ارائه شده است.

 

وی با بیان اینکه چگونگی تخصیص 14 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی، نوع اجناس وارد شده و کیفیت توزیع آن و انحراف از اهداف تعیین‌شده در این باره در جلسه غیرعلنی بحث شده است، افزود: گزارش مفصلی نیز در این باره در شورای هماهنگی اقتصادی قرائت شد.

 

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت در این باره معتقد است تغییر پایه ارز مصرف کالاهای اساسی از 4 هزار و 200 تومانی به ارز نیمایی اثر تورمی برای مردم داشته و آنها را دچار نگرانی و دغدغه خواهد کرد.

 

تاجگردون گفت: مجلس در این باره معتقد است که اثر تورمی این موضوع در جامعه گذشته و عملاً آنچه که در سفره مردم از کالاهای اساسی قرار دارد، با ارز 4 هزار و 200 تومانی نیست، اما چون دولت مجری تصمیمات پارلمان است، جور دیگری فکر کرده و ما بیش از این نمی‌توانیم در نظر خود اصرار ورزیده و به قوه مجریه فشار بیاوریم.

 

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با توجه به شرایط درآمدی فعلی کشور، 14 میلیارد دلار تخصیص‌یافته برای واردات کالاهای اساسی، ارزش واقعی خود را از دست داده و شاید که 9 تا 10 میلیارد دلار رسیده باشد.

 

وی گفت:‌ چالش جدی بین دولت و مجلس درباره نحوه واردات کالاهای اساسی با ارز 4 هزار و 200 تومانی همچنان وجود دارد و پارلمان بر نظر خود مصرّ بوده و دولت هم اعلام می‌کند که طور دیگری فکر می‌کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار