عراقچی: گروسی به فشار‌های غیرموجه برخی کشور‌ها وقعی ننهد ادعای رسانه ایتالیایی: استقلال با پیشنهاد ۴ میلیون یورویی به‌دنبال استراماچونی است حزب‌الله: در زمان و مکان مناسب پاسخ اسرائیل را می‌دهیم سانحه تصادف برای نایب قهرمان کشتی المپیک جزییات دستگیری سرشبکه قاچاق سوخت در هرمزگان نتیجه برندگان قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد جزئیات کشف بزرگ‌ترین زمین‌خواری ایران به مساحت هزار هکتار اطلاعیه باشگاه استقلال در خصوص اظهارات اخیر موسیمانه رئیس جمهور مصر: در ظلم کوچاندن ملت فلسطین مشارکت نخواهیم کرد مجمع تشخیص با پرداخت کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت موافقت کرد استارلینک برای آیفون فعال شد مبلغ عیدی کارمندان دولت ۱۴۰۴ مشخص شد معاون وزیر کشور: ۲ میلیون مهاجر غیرقانونی افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند تیراندازی یکی از اراذل و اوباش سابقه دار هنگام تردد با خودرو شخصی و زخمی شدن یک شهروند کفاشیان و عزیزی‌خادم در انتخابات فدراسیون فوتبال ردصلاحیت شدند

خواص دانه سویا از منظر طب سنتی برای مردان و زنان

یک دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خواص دانه سویا از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 21
کد خبر: ۲۵۵۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ راحله زارع‌شاهی  دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، درباره سویا اظهار داشت: به‌دلیل شباهت ظاهری دانه سویا به لوبیا آن را لوبیای روغنی و یا لوبیای چینی نیز می‌نامند.

به‌گفته وی در سرزمین چین بسیار زیاد از آن مصرف می‌شده و از نظر ترکیبات شیمیایی و ویتامین‌ها و مواد معدنی، دانه رسیده سویا نیز مانند سایر حبوبات دارای مقدار کمی کاروتن است و از نظر ویتامین B کمپلکس غنی است و دارای مقدار کمی ویتامین C نیز است. در سویا ویتامین‌های D و E و K نیز یافت شده است.

این دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: مصرف منظم و درازمدت فرآورده‏‌های سویا به میزان محسوسی وضع خون اشخاصی را که مبتلا به کلسترول زیاد هستند اصلاح می‏‌کند و در برخی موارد حتی مقداری از آسیب‌هایی را که بر اثر کلسترول به رگ‌های خونی وارد شده است رفع و ترمیم می‌کند، نشانه‏‌های علمی دیگری در دست است که سویا در تنظیم سطح انسولین قند خون و فعالیت روده‌‏ها برای دفع منظم کمک می‌کند و برای پیشگیری از انواع سرطان به‌خصوص سرطان معده بسیار مؤثر است. سویا مانند تمام گیاهان هم‌خانواده خود برای سلامت کولون و تنظیم تخلیه و دفع بسیار مفید است.

زارع‌شاهی ادامه داد: این گیاه سرشار از پروتئین و روغن است و به‌خاطر وجود ترکیبات شبه‌استروژنی می‌تواند جایگزین مناسبی برای تأمین استروژن در زنان یائسه و همچنین پیشگیری از سرطان سینه در زنان جوان باشد. سویا در رژیم غذایی مردم چین و ژاپن جایگاه مهمی دارد و همین مسئله باعث کاهش بروز سرطان سینه و پروستات و تصلب شرایین بین مردم این کشور‌ها شده و به افزایش حافظه هم کمک می‌کند.

وی بیان داشت: دانه‌های لوبیایی‌شکل سویا بعد از روغن‌کشی تغییر شکل می‌دهد و به‌اشتباه تفاله نامیده می‌شود در حالی که دست‌کمی از دانه کامل آن ندارد. می‌توانید سویا را مانند آجیل مصرف کنید و یا می‌توان جایگزین بخشی از گوشت مصرفی روزانه خود کرد. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار