جدال نمایندگان تهران با شورا بر سر جدایی ری از تهران-راهبرد معاصر
قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی

جدال نمایندگان تهران با شورا بر سر جدایی ری از تهران

در حالی که شورای شهر تهران با طرح جدایی ری از این شهر مخالفت نموده، پروانه مافی از اجماع نمایندگان تهرانی در رابطه با جدایی ری از این شهر سخن به میان آورده است.‎
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 24
کد خبر: ۲۵۸۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به ده سال پیش بود که برای اولین بار مسئله طرح جدایی ری از تهران در محافل سیاسی و اجتماعی مطرح شد. طرحی که تا به امروز موافقین و مخالفین خاص خود را داشته است. 

 

شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد و چهار بخش مرکزی، کهریزک، فشاپویه، خاوران و قلعه نو است.

 

پروانه مافی (عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی) درخصوص امضای جمعی از نمایندگان مجلس مبنی بر ارسال لایحه طرح جدایی شهرری از تهران که به گفته یکی از اعضای شورای شهر جنبه سیاسی و انتخاباتی دارد، اظهار داشت: مساله جدایی شهر ری از تهران از چهار سال پیش در مجلس مطرح بوده و پرداختن به آن اصلا سیاسی نیست.

 

او ادامه داد: این مساله از گذشته مطرح بوده است، اما به صورت طرح درنیامده بود، تا اینکه سال گذشته مجمع نمایندگان تهران به این نتیجه رسید، این کار را عملی کند.

 

مافی با اشاره به اینکه در آخرین سال کاری مجلس دهم هر کاری که بخواهیم انجام دهیم را به انتخابات نسبت می‌دهند، تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود؛ انجام هرکاری در سال آخر مجلس به دلیل فعالیت‌های انتخاباتی است، چه معنایی دارد، یعنی در یک سال هیچکس هیچ کاری انجام ندهد و کارها معطل بماند، چون از آن تعبیر انتخاباتی می‌شود؟!

 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جدایی ری از تهران تقاضای مردم شهر ری است، افزود: در سال ۸۳ ری و شمیرانات داعیه جدایی از تهران را داشتند و فرماندار شهرری و نمایندگان تهران در آن دوره به دنبال این موضوع بودند.

 

او افزود: مسئله جدایی شهرری از شمیرانات سابقه‌ای دیرینه دارد و حداقل ۳۰ سال است که این مطرح است، اما هیچ‌وقت چنین اجماعی در بین مجمع نمانیدگان تهران به وجود نیامده بود، حالا این اجماع وجود دارد و خواهان جدایی هستند.

 

مافی افزود: شهرری اکنون سرریز پساب و پسماندهای شهر تهران شده و بی‌انصافی است، ‌جایی که در تاریخ گُل شهر تهران بوده را به محلی که تنها پساب و پسماند تهران را تحمل می‌کند، تبدیل کنیم.

 

او با بیان اینکه اکنون درآمدهایی که در این منطقه ایجاد می‌شود نیز در اختیار شهرری قرار نمی‌گیرد، ادامه داد: این ظلم آشکاری است که در حق شهر ری می‌شود. با این اقدام حداقل درآمدها از طریق شهرداری در منطقه هزینه و خرج مشکلات می‌شود، زیرا تهران عملا نشان داده‌است که تاکنون نتوانسته مشکلات شهر ری را حل کند.

 

این نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات تصریح کرد: شهرداری تهران و مجمع نمایندگان تهران تاکنون تلاش‌های زیادی برای حل مشکل آرادکوه و کهریزک انجام داده‌اند، اما این اقدامات به نتیجه‌ای نرسیده است.

 

او ادامه داد: در صورتی که این اتفاق بیفتد، اتفاق مبارکی برای مردم ری است و با این اقدام شهرداری مستقل این شهر، می‌تواند خرج خود را تامین کند و مساله پسماند و چالش‌های شهر را برطرف کند.

 

مافی تاکید کرد: این یک ظلم آشکار است که هزینه‌های تهران به شهرری سرازیر شود و درآمدهای شهر ری در آنجا هزینه نشود، این عدالت نیست و طرح جدایی شهرری از تهران هیچ ربطی هم به انتخابات ندارد.

 

حجت نظری در حاشیه همایش آغاز به کار شورایاران محلات منطقه ۲۰ تهران در فرهنگسرای ولاء شهرری به ایرنا اظهارداشت: باید جنبه‌های مختلف موضوع جدایی ری از تهران را مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد تا بهترین راه حل برای منفعت شهروندان در نظر گرفته شود.

 

وی تصریح کرد: باید مستقل بودن شورای شهر ری را پذیرفت، چرا که بسیاری از افرادی که در شورای این شهرستان حضور دارند به مشکلات زیست محیطی و عمرانی منطقه تسلط کامل دارند.

 

نظری ادامه داد: شورای شهر این شهرستان نقش هدایت‌گر وتسهیل‌کننده مشکلات را ایفا می‌کند که برای تخصیص بودجه، سیاستگذاری ،تصمیم‌گیری و اجرا، بهترین‌ها را اتخاذ شود.

 

وی با اشاره به اینکه جدایی ری در صلاحیت شورای شهر تهران نیست، گفت: این تصمیمات باید در اداره تقسیمات کشوری انجام گیرد و تنها شورای شهر نظرات خود را درباره این موضوع اعلام می‌کند.

 

عضو شورای شهر تهران با اشاره به تعلل بحث جدایی ری از تهران با گذشت تقریبا ۳۰ سال از این موضوع، گفت: تصمیمات گرفته‌شده تاکنون به نفع ری بوده و دولت سعی بر حفظ وضع موجود دارد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده