دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آلمان سر مجسمه تاریخی را به یونان پس داد

یک موزه آلمانی سر یک مجسمه مرمر باستانی را در جریان مراسمی به یونان پس داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 27
کد خبر: ۲۶۴۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ یونان سر یک مجمسمه یونانی را در جریان مراسمی که در نوزدهم نوامبر برگزار شد از آلمان دریافت کرد.

این شیء باستانی در سال ۱۹۸۹ میلادی به «موزه باستان‌شناسای دانشگاه مونستر» اهدا شد،، اما مشخص نیست که مالکان قبلی آن چطور این مجسمه را به‌دست آوردند و چرا از محل اصلی جدا شده است. این مجسمه در موزه باستان‌شناسی «سالونیک» به نمایش گذاشته خواهد شد.

این سر از یک نقش برجسته واقع در یک گور جدا شده است. دو باستان‌شناس آلمانی با بررسی سبک ساخت مجسمه، متوجه شباهت آن با نقش برجسته‌های قبر‌های واقع در «سالونیک» شدند و به مدل مو‌های خاص و مشخصات چهره اشاره کردند. با تجزیه و تحلیل ترکیب سنگ مرمر و سر‌های مشابه در «موزه باستان شناسی سالونیک»، باستان‌شناسان دریافتند که منشا آن همان معادن سنگ در جزیره «تاسوس» در شمال شرقی یونان است. کارشناسان معتقدند قدمت این مجسمه به ۱۵۰ میلادی بازمی‌گردد.

این مجسمه قبل از ورود به مجموعه «موزه مونستر»، در یک مجموعه خصوصی واقع در «اسن» نگهداری می‌شد، اما هیچ چیز در مورد چگونگی و زمان به دست آوردن مجسمه مشخص نیست.

مشهورترین ادعای یونان برای استرداد اشیاء تاریخی به مرمر‌های پارتنون مربوط است که در سال ۱۸۱۶ توسط لرد الگین از آکروپولیس برداشته شد و اکنون در موزه بریتانیا به نمایش گذاشته شده است. در سال‌های اخیر، رهبران موزه لندن تلاش کرده‌اند با یونان به سازش برسند، اخیراً یک طرح توسط مدیر جدید «موزه بریتانیا» پیشنهاد شده است. هر گونه استرداد کامل در حال حاضر توسط قانون موزه بریتانیا در سال ۱۹۶۳ ممنوع است.

موزه بریتانیا در حال حاضر از نیمی از کتیبه ۱۶۰ متری که در پارتنون نصب شده بود نگهدار می‌کند.

یونان پس از افتتاح یک موزه جدید در تپه آکروپولیس، تلاش برای بازگرداندن مرمر‌های پارتنون را از چند سال پیش آغاز کرده و امیدوار است این موزه جدید روزی خانه این مرمر‌های باستانی شود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار