به گزارش راهبرد معاصر؛ با خروج کامل نظامیان اماراتی از یمن، عملا ابوظبی خود را از گرداب یمن بیرون کشیده و عربستان سعودی را در این باتلاق طاقت فرسا تنها گذارده است. نگاهی به مواضع امارات در خلال ماه های اخیر نشان می دهد که امارات مدت هاست که با حمایت از تجزیه طلبان جنوبی یمن، خط خود را با سعودی در قبال آنچه در یمن می گذرد جدا نموده است.
در همین راستا، فرماندهی کل نیروهای مسلح امارات عربی متحده ادعا کرده که نیروهای وظیفه آن در استان عدن (جنوب یمن) پس از انجام وظایف نظامی خود برای آزادسازی عدن و واگذاری آن به نیروهای سعودی و یمنی به کشورشان (امارات) بازگشتهاند.
به گزارش وبگاه خبری روسیا الیوم، فرماندهی کل نیروهای مسلح امارات در بیانیهای گفت: «واگذاری عدن به نیروهای سعودی و یمنی [دولت منصور هادی] با مسئولیت پذیری و مطابق با یک استراتژی نظامی منظم و برای اطمینان از حفظ دستاوردهای حاصلشده و به شکلی کاملا موفقیت آمیز انجام شد.»
در این بیانیه اشغال شهر عدن توسط نیروهای امارات عربی متحده «آزادسازی شهر عدن» خوانده شد و آمده است: «عملیات نظامی توسط نیروهای ائتلاف عربی به فرماندهی عربستان سعودی از شهر عدن کلید خورد که به تعبیر فرماندهی نیروهای مسلح امارات منجر به آزادسازی بسیاری از مناطق یمنی از کنترل حوثیها شد».
فرماندهی نیروهای مسلح امارات مدعی شد که هدف نیروهای این کشور در عدن نه اشغالگری بلکه تلاش برای توانمندسازی نیروهای یمنی و آموزش و تسلیح آنها بوده است و بعد از پایان این «مأموریت»، آنها به امارات برگشتهاند.
در این بیانیه همچنین ادعا شده که نیروهای امارات عربی متحده با همکاری «نیروهای برادر و دوست»، جنگ خود را علیه گروههای تروریستی در استانهای جنوبی یمن و مناطق دیگر ادامه خواهند داد.
فرماندهی کل نیروهای مسلح امارات ادامه مداخله نظامی و اشغالگری این کشور در یمن را این گونه توجیه کرد که نیروهای اماراتی به عنوان بخشی از ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی، همچنان به نفع یمن از برادران یمنی حمایت خواهند کرد.
از سوی دیگر یک مقام نظامی دولت مستعفی «منصور هادی» در یمن درباره عقبنشینی نیروهای امارات عربی متحده از استانهای جنوبی یمن ابراز تردید کرد.
به نوشته وبگاه خبری «مأرب پرس»، این منبع گفت: «اماراتیها با عقبنشینی صوری از عدن درصدد تغییر وضعیت مجدد خود در یمن و ایفای نقش جدیدی از طریق شبه نظامیان طرفدارشان هستند و طی چهار سال گذشته که بر استان عدن و برخی استانهای جنوبی تسلط داشتند، از آنها حمایت مالی و نظامی کردهاند».
این مقام نظامی دولت منصور هادی افزود: «نیروهای امارات عربی متحده درباره خروج از عدن و دیگر استانها نظیر سقطری و حضرموت، ترفند بزرگی برای مغالطه و گمراه کردن افکار عمومی بینالمللی بکار گرفتهاند. امارات عربی متحده به طور صوری در حال عقب نشینی است تا به افکار عمومی جهان اعلام کند که از یمن خارج شده است و متعاقباً خود را از عواقب آن فراری دهد.»
وی گفت علیرغم این عقب نشینی صوری نیروهای اماراتی، ابوظبی همچنان به استخدام شبه نظامیان وابسته از طریق به اصطلاح شورای انتقالی جنوبی و ارسال سلاحهای مدرن از جمله موشکهای حرارتی به آنها ادامه میدهد.
امارات متحده عربی از ماه ژوئن حضور نظامی خود را در یمن کاهش داده است، اما گروه های یمنی خواستار خروج کامل نیروهای این کشور از یمن هستند.
عربستان و امارات با تشکیل ائتلافی از ۹۴ به یمن که فقیرترین کشور عربی است حمله نظامی کرده و تاکنون هزاران غیرنظامی یمنی را به قتل رساندند.
دولت مستعفی یمن خواستار مقابله با نیروهای امارات در جنوب شد
دولت «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن از نیروهای تحت امر خود خواسته با شبه نظامیان مورد حمایت امارات عربی متحده موسوم به «شورای انتقالی جنوب یمن» در جزیره سقطری (واقع در خلیج عدن) مقابله کنند.
خبرگزاری «عدن» یمن شامگاه چهارشنبه (هشتم آبان) به نقل از «مُعین عبدالملک»، نخستوزیر این دولت گزارش داد که منصور هادی بعد از چند ساعت از تشدید درگیریها از سوی شورای انتقالی در استان سقطری، دستوراتی مبنی بر اتخاذ اقدامات لازم برای حفظ امنیت و ثبات شهروندان و مؤسسات دولتی در این استان صادر کرده است.
تعدادی از نیروهای مسلح وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن امروز ورودی مقر مقامات دولتی در سقطری را محاصره کرده و با خیمه زدن در آنجا و ضرب و شتم شهروندان یمنی، راههای اصلی در اطراف این مقر را بستهاند.
منابع محلی در جنوب یمن این اقدام نیروهای مورد حمایت امارات را کودتا علیه دولت منصور هادی خوانند که با توافق عربستان سعودی صورت گرفته است.
سقطری جزیرهای در خلیج عدن و در آبهای جنوبی این کشور است که اکنون تحت اشغال کامل امارات است. اواخر سال ۲۰۱۵ امارات کار سلطه بر مجمعالجزایر سقطری را آغاز کرد. بعد از دو توفان «چابالا» و «میگ» که زیرساختها در جزیره را تخریب کرد، امارات تحت پوشش اقدامات خیرخواهانه وارد جزیره شد و با استفاده از ضعف دولت مرکزی در یمن، سلطه خود را بر آن محکم کرد.