ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی

چربی ترانس یا اسید‌های چرب تران (TFA)، اسید‌های چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می‌آیند. بیش از ۲۷۸ هزار مرگ سالانه در سطح جهان را می‌توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 15
کد خبر: ۲۶۵۷۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان است. عوامل خطر عمده عبارتند از رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات و الکل. در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۸ درصد و بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۱ درصد افزایش می‌دهد. مصرف چربی ترانس عامل مرگ زودرس ۵۰۰ هزار مرگ زودرس ناشی از بیماری عروق کرونر در هر سال در سراسر جهان است.

چربی ترانس یا اسید‌های چرب تران (TFA)، اسید‌های چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می‌آیند. بیش از ۲۷۸ هزار مرگ سالانه در سطح جهان را می‌توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد. چربی ترانس شریان‌ها را مسدود می‌کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می‌دهد.

TFA یا اسید‌های چرب غیر اشباع با حداقل یک پیوند کربن-کربن دوگانه در پیکربندی ترانس هستند. چربی ترانس تولید شده صنعتی را می‌توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذا‌های سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک و دونات یافت.

غذا‌های خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی ترانس همچنین می‌تواند به طور طبیعی در گوشت و غذا‌های لبنی حیوانات نشخوارکننده (مانند گاو، گوسفند، بز) یافت شود. چربی‌های ترانس تولید شده در صنعت را می‌توان حذف کرد و با چربی‌ها یا روغن‌های سالم‌تر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.

توصیه WHO (سازمان جهانی بهداشت) برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس را به کمتر از ۱ درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند که برای یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری کمتر از ۲.۲ گرم در روز است.

برای حفظ سلامت خود و خانواده خود از مصرف روغن نیمه جامد و حیوانی خودداری کنید. هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده نکاه و توجه کنید اگر میزان اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود از خرید آن خوداری کنید. همچنین مصرف غذا‌های سرخ شده و فست فود را به حداقل برسانید و با صرف کمی وقت با مواد غذایی سالمی که خریداری می‌کنید یک غذای سالم در خانه برای خود و اعضای خانواده درست کنید. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر