فواید بی شمار فندق برای سلامتی-راهبرد معاصر
لیگ نخبگان فوتبال آسیا | خاموشی نیمار در شب پرفروغ الهلال | میتروویچ استقلال را ۳ تایی کرد ۹ مصدوم و ۴ فوتی در تصادف دلخراش محور زابل به زاهدان توقف در دوبی برابر الغرافه؛ پرسپولیس در لیگ نخبگان مردود شد ویدئو | گل اول الغرافه به پرسپولیس بازجویی از ستاره اسبق بارسلونا به اتهام تجاوز کارشناس صداوسیما: در عملیات وعده صادق ۲۴۰ اسرائیلی کشته شدند فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی رئیس سازمان نظام پرستاری: ۱۰ هزار پرستار به زودی استخدام خواهند شد‌

فواید بی شمار فندق برای سلامتی

فندق یکی از انواع آجیل است که از درختی به همین نام می‌روید. این مغزدانه که به اشکال مختلف مانند خام، تفت‌داده یا پودر مصرف می‌شود، فوایدی برای سلامت بدن دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۱۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 03
کد خبر: ۲۱۱۶۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ فندق سرشار از مواد مغذی و پروتئین است. چربی‌ها، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه به‌وفور یافت می‌شوند. با برخی از خواص فندق بیشتر آشنا شوید:

سرشار از مواد مغذی
از خواص فندق می‌توان به‌وجود مواد مغذی فراوان در آن اشاره کرد. هر چند مواد مغذی موجود در آن کالری زیادی دارند، اما سرشار از مواد مفید و چربی‌های سالم هستند. فندق حاوی مقدار زیادی ویتامین B ۶، فولات، فسفر، پتاسیم و زینک (روی) است.

از سایر خواص فندق می‌توان به‌وجود چربی‌های تک اشباع‌نشده و چربی‌های چندتایی غیراشباع، اسید‌های چرب اُمگا ۶ و اُمگا ۹ مانند اولئیک اسید اشاره کرد. هر اونس از فندق معادل ۲۸ گرم است و ۱۱/۲ گرم فیبر تولید می‌کند که دارای ۱۱‌درصد RDI است.

ناگفته نماند که فندق حاوی فیتیک‌اسید نیز هست. این ماده مانع جذب مواد معدنی، نظیر آهن و روی می‌شود.

مفید برای قلب
تحقیقات نشان می‌دهد که فندق برای سلامت قلب بسیار مفید است. وجود آنتی‌اکسیدان و اسید‌های چرب سالم، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی فندق را افزایش می‌دهد و سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد.

پژوهشی یک‌ماهه روی ۲۱ نفر با سطح کلسترول بالا صورت گرفته است. این افراد ۱۸ تا ۲۰‌درصد از کالری روزانه‌شان را از مصرف فندق به‌دست می‌آوردند. نتیجه پژوهش نشان می‌داد که کلسترول، تری‌گلیسیرید و کلسترول بد یا LDL در آن‌ها کاهش داشته است. شرکت‌کنندگان در این پژوهش در پایان تحقیق، از نظر سلامت عروق و رگ‌ها و نشانگر‌های تورم در خون نیز بهبود یافته بودند.

حاوی آنتی‌اکسیدان
فندق مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد. آنتی‌اکسیدان بدن را از استرس اکسیداتیو دور نگه می‌دارد. استرس اکسیداتیو می‌تواند موجب تخریب ساختار سلول، تسریع پیری، سرطان و بیماری‌های قلبی شود.

فراوان‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در فندق به‌عنوان ترکیبات فنولیک شناخته می‌شوند. پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند که این ترکیبات مانع از التهاب و باعث کاهش کلسترول در بدن می‌شوند. ضمن اینکه برای سلامت قلب مفید هستند و در برابر سرطان‌ها از بدن محافظت می‌کنند.

مطالعه‌ای ۸ هفته‌ای نشان داد که مصرف فندق بدون پوست یا با پوست، به‌شکل محسوسی مانع از استرس اکسیداتیو می‌شود و کسانی که در این ۸ هفته فندق مصرف کرده‌اند، نسبت به کسانی که فندق مصرف نکرده‌اند، کاهش محسوسی در استرس اکسیداتیو داشته‌اند.

خواص ضد سرطانی
وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به فندق خواص و ویژگی‌های ضدسرطانی ببخشد. در میان سایر آجیل‌ها مانند پسته و گردو و…، فندق بیشترین میزان از آنتی‌اکسیدان‌های موسوم به پروآنتوسیانیدین‌ها را داراست.

آزمایش‌های کِشت و انجام آزمایش روی برخی از حیوانات نشان داده است، پروآنتوسیانیدین‌ها می‌توانند به جلوگیری و درمان برخی از انواع سرطان کمک کنند. به‌نظر می‌رسد که آن‌ها می‌توانند از استرس اکسیداتیو جلوگیری کنند. علاوه بر اینها، وجود ویتامین E نیز از خواص فندق به‌شمار می‌رود که آنتی‌اکسیدانی قوی است و به حفاظت سلول‌ها در برابر تخریبی که باعث ایجاد یا پیشرفت سرطان می‌شود کمک می‌کند.

هر ۲۸ گرم فندوق، ۸۷‌درصد RDI برای منیزیم فراهم می‌کند.

کاهش سطح قند خون
آجیل‌های مختلفی، چون گردو و بادام باعث کاهش سطح قند خون می‌شوند. مطالعات اندکی نیز این موضوع را درباره فندق تایید می‌کنند.

مطالعه‌ای تاثیر فندق بر سطح خون را هنگام ناشتایی بر ۴۸ فرد مبتلا به دیابت نوع دوم بررسی کرد. از این ۴۸ نفر، نیمی از افراد، از فندق به‌عنوان میان وعده استفاده کرده بودند و نیمی دیگر نیز به‌عنوان گروه کنترل بررسی شدند. بعد از ۸ هفته، افرادی که فندق مصرف می‌کردند، هنگام ناشتایی، کاهش محسوسی در سطح خون خود نداشتند.

مطالعه دیگری روی ۵۰ نفر مبتلا به سندروم متابولیک صورت گرفت و در آن، به افراد حاضر در پژوهش، ترکیبی از ۳۰ گرم آجیل مختلف شامل ۱۵ گرم گردو، ۷/۵ گرم بادام و ۷/۵ گرم گردو داده شد. بعد از ۱۲ هفته، کاهش محسوسی در سطح انسولین ناشتای افراد دیده شد. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار