نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم قالیباف با الهام علی‌اف دیدار و گفت‌و‌گو کرد توضیحات وزیر آموزش و پرورش در خصوص رقم یک میلیونی بازمانده از تحصیل در کشور صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازسازی شد

۵ علت مهمی که ویتامین دی جذب بدن نمی‌شود

در برخی شرایط ممکن است ویتامین دی جذب بدن نشود و برای سلامتی مشکل‌ساز شود. بهتر است این شرایط را بشناسید و برای رفع آن اقدام کنید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۶ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 19
کد خبر: ۲۵۴۸۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ در برخی موارد ممکن است به علت دریافت ناکافی ویتامین D در رژیم غذایی یا مشکل سوءجذب، دچار کمبود این ویتامین باشید. در موارد دیگر هم ممکن است کبد یا کلیه‌های شما نتوانند ویتامین D را به شکل فعال آن در بدن تبدیل کنند.

مواردی که در جذب ویتامین D اثرگذارند، عبارتند از:

سن

در مقایسه با افراد جوان، افراد مسن دارای سطوح کمتری از ماده‌ای در پوست هستند که اشعه UVB خورشید، آن را به پیش‌ساز ویتامین D تبدیل می‌کند؛ بر همین اساس شواهد نشان می‌دهد افراد مسن‌تر دچار کمبود ویتامین D هستند.

سلامت روده

ویتامین D دریافتی به واسطه غذا یا مکمل‌های خوراکی در قسمتی از روده کوچک بلافاصله در پایین دست معده جذب می‌شود. شیره معده، ترشحات لوزالمعده، صفرا از کبد، یکپارچگی دیواره روده، همگی بر میزان جذب ویتامین تأثیر دارند. بنابراین، شرایطی اعم از بیماری سلیاک، پانکراتیت مزمن، بیماری کرون و فیبروز کیستیک که بر روده و هضم تأثیر می‌گذارند، می‌توانند جذب ویتامین D را کاهش دهند.

بیماری‌های کبدی و کلیوی

برخی از انواع بیماری‌های کبدی می‌توانند جذب ویتامین D را کاهش دهند؛ زیرا کبدِ بیمار مقادیر طبیعی صفرا را تولید نمی‌کند. در مورد انواع دیگر، مراحل ضروری برای متابولیسم ویتامین D نمی‌تواند رخ دهد به طور ناقص رخ می‌دهد. سطوح ویتامین D فعال زیستی با سلامت کلیه‌ها ردیابی می‌شود، بنابراین در فردی که بیماری کلیوی دارد، با تشدید شدن بیماری، سطح ویتامین D زیست‌فعال کاهش می‌یابد و در مرحله نهایی بیماری کلیوی، سطح آن غیرقابل تشخیص است.

مصرف برخی دارو‌ها

دارو‌های ضدتشنج، استروئیدی، کاهنده کلسترول و ... در توانایی بدن برای تبدیل یا جذب ویتامین D تداخل ایجاد می‌کنند.

چاقی

چربی بدن می‌تواند زیر پوست گیر کند یا ویتامین D را به دام بیاندازد، به همین دلیل کمبود ویتامین D در افراد چاق شایع‌تر است. / خبرآنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار