روایت آسوشیتدپرس از اخاذی اپستین از قذافی برای لغو تحریم‌های لیبی انتشار تصاویر یکی از تأسیسات نظامی سرایا اولیاءالدم در عراق پزشکیان در گفت‌و‌گو با السیسی: عمیقاً بر این باوریم که جنگ نه به نفع ایران، نه آمریکا و نه منطقه خواهد بود هرست: کشور‌های منطقه برای حفظ آینده خودشان هم که شده، باید امروز از ایران دفاع کنند تأکید مجدد چارچوب هماهنگی عراق بر نامزدی نوری المالکی واکنش عراقچی به حضور نیرو‌های بیگانه در خلیج فارس رئیس‌جمهور عراق از توافق میان قسد و دمشق استقبال کرد گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و علی‌اف درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای لاریجانی: برخلاف فضاسازی جنگ رسانه‌ای تصنعی، شکل‌گیری ساختاری برای مذاکرات در حال پیشرفت است المیادین از سفر وزیر خارجه قطر به تهران خبر داد ترامپ: برنامه ما مذاکره با ایران است / نمی‌توانیم به متحدان خود در کشور‌های خلیج فارس، طرح خود را بگوییم سفیر ایران: هرگونه موضع‌گیری خارجی درباره نخست‌وزیری عراق باید با احترام به حاکمیت بغداد باشد هشدار انصارالله به اسرائیل: صبر ما رو به اتمام است ایندیپندنت: درگیری با ایران عاقبت بدی برای ترامپ خواهد داشت برلین: پوتین تمایلی به صلح نشان نداده است!

اتحادیه اروپا رسما روسیه را به اقدامات خرابکارانه متهم کرد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای اولین بار رسما روسیه را به اقدامات خرابکارانه روزافزون از جمله قطع کابل‌های زیر دریای بالتیک متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۱۰ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 30
کد خبر: ۲۶۷۱۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ اتحادیه اروپا برای اولین بار روسیه را به دلیل افزایش اقدامات خرابکارانه در اروپا مقصر دانست.

«کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌و‌گو با روزنامه «دی ولت» مدعی شد: از زمانی که روسیه جنگ خود را علیه اوکراین آغاز کرد، خرابکاری در اروپا افزایش یافته است. تلاش‌های خرابکارانه اخیر، به ویژه آسیب به کابل زیردریایی Estlink ۲ در دریای بالتیک، تنها موارد این چنینی نیست، بلکه بخشی از یک الگوی اقدامات هماهنگ برای بی ثبات کردن زیرساخت‌های اروپایی است.

اتحادیه اروپا مدعی شده است که این کابل زیر دریایی توسط لنگر یک نفتکش متعلق به ناوگان به اصطلاح سایه روسیه آسیب دیده است. این ناوگان شامل کشتی‌هایی می‌شود که روسیه به‌طور غیررسمی برای دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا از آن استفاده می‌کند.

کالاس اعلام کرد که اتحادیه اروپا اکنون اقدامات قوی تری برای مقابله با خطرات ناشی از این کشتی‌ها اتخاذ خواهد کرد. به ادعای وی ناوگان سایه روسیه محیط زیست را تهدید می‌کند و صندوق جنگ روسیه را پر می‌کند.

کابل زیردریایی Estlink ۲ بین استونی و فنلاند روز چهارشنبه گذشته قطع شد. مقامات فنلاند به خرابکاری مشکوک شدند و نفتکش ایگل اس را که تحت پرچم جزایر کوک حرکت می‌کرد، توقیف کردند. اتحادیه اروپا مدعی شده است که این کشتی متعلق به ناوگان سایه روسیه است.

کالاس در بخش دیگری از سخنانش همچنین درباره سقوط اخیر هواپیمای مسافربری در قزاقستان با ۳۸ کشته که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در آخر هفته بابت آن عذرخواهی کرد، اما مسئولیت مستقیم آن را بر عهده نگرفت، اظهار نظر کرد.

کالاس مدعی شد: شواهد فزاینده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه پدافند هوایی روسیه این هواپیمای مسافربری را سرنگون کرده است. در نهایت، مسئولیت با روسیه است. جنگ علیه اوکراین شرایط وقوع این حادثه را ایجاد کرد.

کالاس همچنین از ایالات متحده آمریکا خواست که در آینده، حتی در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، با اطمینان و سختگیری در قبال روسیه عمل کند. وی تاکید کرد: کمک به اوکراین یک کمک مالی نیست، بلکه سرمایه گذاری برای امنیت همه ما است. اگر ایالات متحده با قدرت در برابر روسیه بایستد، از ایجاد مشکل با چین جلوگیری می‌کند. حمایت از اوکراین از آمریکایی‌ها در برابر درگیری‌های آینده محافظت می‌کند.

وی همچنین گفت برای اینکه بتوان از اوکراین حمایت مالی بیشتری کرد، باید رویکرد‌های جدیدی اتخاذ شود. وی افزود: روسیه باید خسارات وارده را بپردازد. تقاضای اوکراین برای غرامت مشروع است. ما باید در مورد چگونگی استفاده از مقداری یا کل دارایی‌های مسدود شده (روسیه) برای تقویت اوکراین بحث کنیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار