چرا نظارت بر معاملات رمزارزها لازم است؟-راهبرد معاصر
حسن حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چرا نظارت بر معاملات رمزارزها لازم است؟

حسن حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بانک مرکزی باید بر معاملات رمزارزها نظارت داشته باشد، گفت: با نظارتی که بر عملکرد صرافی‌ها اعمال می‌شود، می‌توان مانع سوء استفاده‌های احتمالی و پولشویی به وسیله رمزارزها شد.
حسن حیدری؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 15
کد خبر: ۲۶۸۲۱۶

چرا نظارت بر معاملات رمزارزها لازم است؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سند ساماندهی رمزدارایی ها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور تصویب و ابلاغ شد. طبق این سند، تنظیم گران بخشی حوزه‌های مختلف رمزدارایی‌ها مشخص شدند و برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی و نیز نظارت دقیق تر بر فعالیت‌ها، حوزه‌های فعالیتی به یک یا چند تنظیم‌گر شامل بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شورای ملی تأمین مالی و سازمان بورس اوراق بهادار واگذار شد.

امروز بسیاری از کشورها با تأکید بر اینکه چین در این حوزه نسبت به آمریکا سخت گیرانه تر عمل می کند، نسبت به نظارت و اعمال قوانین بر رفتارها و داد و ستد معامله گران رمزارز بسیار هوشمندانه و با ضابطه عمل می کنند

 

حسن حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی درباره اهمیت اجرای سریع تر بخشنامه ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها از سوی بانک مرکزی به «راهبرد معاصر» گفت: در دنیای امروز موضوع رمزارزها، نحوه نظارت بر آنها و ایجاد شفافیت در کارکردهای پول جدید تقریباً به چالش جهانی تبدیل شده است و اینگونه نیست گمان رود موضوعات مرتبط با نظارت ها و شفافیت ها فقط درباره ایران است، بلکه در جهان بسیار جدی دنبال می شود.

 

 

وی افزود: با توجه به اینکه استفاده و معاملات رمزارزها در دسته بندی جدید فناورانه قرار می گیرد و طراحی رمزارزها بر این مبناست که نامتمرکز و نظارت ناپذیر هستند، نیازمند تصویب بخشنامه هایی برای نظارت و شفافیت بر کارکرد ارزهای دیجیتالی است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد: امروز بسیاری از کشورها با تأکید بر اینکه چین در این حوزه نسبت به آمریکا سخت گیرانه تر عمل می کند، نسبت به نظارت و اعمال قوانین بر رفتارها و داد و ستد معامله گران رمزارز بسیار هوشمندانه و با ضابطه عمل می کنند.

 

حیدری گفت: به ندرت کشورهایی پیدا می شوند که در مبادلات رمزارزها قانون خاصی قائل نشده و آزادی اختیار به معامله گران داده باشند، بنابراین شاهد طیفی از برخوردهای مختلف در معاملات دارایی با عنوان رمزارزها هستیم که سخت گیرانه و مبتنی بر معاملات در چارچوب قوانین کشورهاست.

 

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان نمونه ای از نظارت در دیگر کشورها گفت: در آمریکا روی صرافی ها برای نظارت بر روند معاملات رمزارزها تمرکز شده است و هر معامله گری که قصد خرید یا فروش رمزارز دارد، به وسیله صرافی ها مسیر تبدیل رمزارز به پول ملی یا ارز دیگری را دنبال می کند.

 

وی تأکید کرد: با نظارتی که بر عملکرد صرافی ها اعمال می شود، می توان مانع سوء استفاده های احتمالی و پولشویی به وسیله رمزارزها شد. بانک مرکزی به درستی باید بر معاملات رمزارزها برای جلوگیری از خسارت هایی که این نوع معاملات می تواند بر مردم و اقتصاد کشور وارد کند، نظارت داشته باشد. آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، اینکه بانک مرکزی نباید معاملات را به بهانه نظارت محدود کند، زیرا در این حوزه موفقیتی به دست نمی آید.

 

حیدری با بیان اینکه نظارت موضوع بسیار مهمی است و باعث شفافیت در روند معاملات رمزارزها می شود، افزود: نباید محدودیت ایجاد شود، زیرا هیچ کشوری در دنیا با اعمال محدودیت روی معاملات رمزارزها در نظارت بر این روند موفق نشده است.

 

وی گفت: اعمال محدودیت بر رمزارزها ممکن نیست، زیرا ذاتاً نامتمرکز هستند، یعنی مانند پول ملی نیست که بتوان آن را کنترل کرد. متأسفانه وجود صرافی های نامتمرکز که باعث می شود خرید و فروش رمزارز در خفا انجام شود، مانع نظارت می شود؛ اما بانک مرکزی تا جای ممکن بدون محدود سازی باید نظارت و شفافیت را در بازار حاکم کند.

 

ارسال نظر