سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید

محسن رضایی: سوریه دچار اختلاف در داخل و بین قدرت‌های بازیگر خواهد شد

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی گفت: پیش‌بینی می‌شود در سوریه اختلاف چه در داخل و چه بین قدرت‌هایی که قصد بازیگری در این کشور را دارند پیش آید. البته ما خواهان ثبات و امنیت در این کشور هستیم، اما این حادثه ماموریتی گذرا و هدف آن هم خروج ایران از سوریه بود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۲۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 12
کد خبر: ۲۶۸۲۷۴
محسن رضایی: سوریه دچار اختلاف در داخل و بین قدرت‌های بازیگر خواهد شد

به گزارش راهبرد معاصر، سرلشکر محسن رضایی در دومین گردهمایی دانش‌آموختگان دانشگاه عالی دفاع ملی، یادآور شد: چند ماه پس از انقلاب، شوروی به افغانستان حمله کرد و آمریکا از طریق صدام به ایران حمله کرد و آنان در مواجهه با ایران برای نخستین‌بار دست در دست هم نهادند و البته هردو شکست خوردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پس از فروپاشی شوروی، آمریکا که رقیبی مقابل خود نمی‌دید دوران یکجانبه‌گرایی را آغاز کرد و در دوران بوش پسر با لشکرکشی به افغانستان و عراق قصد پر کردن خلا قدرت را داشت و این هژمونی تحت هدایت نئوکان‌ها بود و ترامپ نیز از بقایای همین جریان است.

رضایی گفت: پس از چندی آمریکا پی به اشتباهات خود برد و عقب‌نشینی از عراق آغاز و پس از آن به طرز مفتضحانه‌ای از افغانستان نیز عقب‌نشینی کرد و در نتیجه آنان جایگاه ابرقدرتی خود را در خطر دیدند. در دوره اول ترامپ همین احساس ضعف باعث تصمیم به بازیابی قدرت شد و از چندین سال پیش آمریکا در فکر هژمونی نیابتی در غرب آسیا با استفاده از قرار دادن اسرائیل به‌عنوان کانون این هژمونی و سپس پیوستن اعراب تحت عنوان پیمان ابراهیم، و پس از آن برخورد با محور مقاومت برای نیل به این هدف افتاد.

وی اظهار کرد: رویای بلندپروازانه این هژمونی دولت‌سازی در کشور‌های محور مقاومت بود و بنابراین در یکسال اخیر در غزه، لبنان، سوریه، عراق، یمن و ایران چند جنگ در جریان نبود بلکه یک جنگ در چند کشور بوده است که برای دستیابی به آن رویای بلندپروازانه بود.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران جنگ تحمیلی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی پس از شکست در رسیدن به اهداف خود در غزه، در تجاوز به لبنان قصد داشت تا رودخانه لیتانی پیشروی کند، اما با مقاومت لبنان مواجه شد و نهایتا تن به آتش‌بس داد.

رضایی درباره حوادث سوریه گفت: پیش‌بینی می‌شود در سوریه اختلاف چه در داخل و چه بین قدرت‌هایی که قصد بازیگری در این کشور را دارند پیش آید. البته ما خواهان ثبات و امنیت در این کشور هستیم، اما این حادثه ماموریتی گذرا و هدف آن هم خروج ایران از سوریه بود.

وی افزود: ۲۵ روز پس از طوفان الاقصی در تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در نامه‌ای به آیت‌الله رئیسی نوشتم حادثه‌ای بزرگ در جغرافیایی کوچک رخ دادن است و این حادثه به لبنان و سوریه و عراق کشیده خواهد شد و این پیش‌بینی ناشی از تحلیل تاریخی راهبردی است که ضرورت وجود چنین رشته‌ای در دانشگاه دفاع ملی نیز احساس می‌شود.

رضایی ادامه داد: آمریکا می‌خواهد حداقل جزو ۲ قدرت اول باقی بماند و اسرائیل نیز رویای نیل تا فرات را در سر می‌پروراند.

رضایی یادآور شد: دستاورد بزرگ دفاع مقدس برای ما، ارزش نیروی انسانی بود و غفلت نظام سوریه از همین ارزش و تضعیف جیش الوطنی و بی‌توجهی به نیروی انسانی و مردمی به سقوط بشار اسد منجر شد.

وی اظهار کرد: جنگ سه لایه دارد، اول سخت‌افزار که شامل تجهیزات و ادوات است، دوم نرم‌افزار که امور کارشناسی و برنامه‌ریزی است و، اما سوم مغز افزار که شامل فرماندهان، فرماندهی و ابتکار عملیاتی است و بنابراین حوادث اخیر باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر