به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها یک سال تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا زمان باقی مانده است. در این میان و با وجود کشمکش ها و حواشی فراوان رئیس جمهور آمریکا از جمله در رابطه با مداخله روس ها در انتخابات و پروژه اوکراین گیت، ترامپ همچون همیشه و با اعتماد به نفسی بالا از قطعی بودن پیروزی اش در انتخابات پیش رو خبر داده است.
به گزارش اسپوتنیک، رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ روز یكشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت كه از پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری كه دقیقا یك سال بعد - در 3 نوامبر 2020 - برگزار می شود را حتمی می داند.
از رئیس جمهور آمريکا سوال پرسیده شد که آیا او اطمینان دارد كه می تواند برای دوره دوم انتخاب، مجددا برگزیده شود. ترامپ گفت: "من کاملاً مطمئن هستم. طبق نظر سنجی ، همه چیز بسیار خوب است." ترامپ افزود: "مردم نمی خواهند درباره استیضاح بشنوند. تنها کسی که می خواهد درباره استیضاح صحبت کند ، رسانه های دروغین و دموکرات ها هستند که عمدتا برای این رسانه ها کار می کنند".
شروع تبلیغات انتخاباتی در ایالات متحده در 13 هفته - 3 فوریه – در ایالت آیووا برگزار خواهد شد. جلسات فعالان حزب که شامل نمایندگان ابتدا به کنفرانس های حزب محلی دموکرات ها و جمهوریخواهان و سپس به کنفرانس ایالتی و سپس به کنگره های ملی در آمریکا می باشد نیز در 11 فوریه آغاز می گردد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در توییتی دیگر با خطاب قرار دادن مستقیم عامل افشاگر جامعه اطلاعاتی آمریکا که گزارشها و اقداماتش درخصوص گفتوگوی تلفنی جنجالی ترامپ در ماه ژوئیه با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین باعث آغاز فرآیند استیضاح او شد، اظهار کرد که این شخص باید هویت خود را افشا کند چرا که موضوع را اشتباه متوجه شده است.
ترامپ در این توییت خود همچنین مدعی شد رسانههای اخبار دروغ که بازوی حزب دموکرات هستند علاوه بر مطلع بودن از هویت افشاگر مخالف وی نمیخواهند هویتش را افشا کنند زیرا در آن صورت باید تاوانی سنگین بپردازند.
در توییت ترامپ نوشته شد: "این افشاگر اشتباه فهمید که باید قدم جلو بگذارد. رسانههای اخبار دروغ میدانند او چه کسی است اما با توجه به اینکه بازوی حزب دموکرات هستند. خواستار افشای هویت او نیستند چون در آن صورت تاوان سنگینی برای پرداخت کردن وجود خواهد داشت. هویت این افشاگر را فاش کنید و به حقه استیضاح پایان دهید."
ترامپ همچنین در یک سخنرانی دیگر جو بایدن نامزد ریاستجمهوری حزب دموکرات را مجدداً مورد حمله قرار داد و در عین حال او را به تمسخر گرفت.
وی با اشاره به گزارشها در خصوص اینکه جو بایدن چند سال پیش اوکراین را با خودداری از اعطای یک کمک یک میلیارد دلاری تحت فشار قرار داد تا با تغییر دادستان این کشور از معاملات تجاری پسرش هانتر بایدن محافظت کند، گفت: من از این رفتار بایدن تحت تاثیر قرار گرفتم و فکر نمیکردم او انقدر انرژی و قدرت ذهنی داشته باشد!
ترامپ به کنایه و تمسخر گفت: تنها راه شکستن او در انتخابات این است که دوباره به سراغ اوکراین برویم.
رئیسجمهور آمریکا گفت: من در اینجا با کسی به نام جو بایدن خوابالو مواجه هستم. چطور این فرد را شکست دهم؟ هی من حدس میزنم تنها یک راه برای این هدف هست. بیایید دوباره برای کمک با دولت اوکراین تماس بگیریم!
نیمی از رایدهندگان آمریکایی به ترامپ رای نمیدهند
نظرسنجی مشترکی که توسط شبکه خبری انبیسی و نشریه وال استریت ژورنال انجام شده، نشان میدهد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای پیروز شدن در انتخابات سال 2020 راه سختی در پیش دارد و شانس او به شدت کاهش یافته است.
انبیسی یکشنبه شب در تارنمای رسمی خود نوشت که نتیجه این نظرسنجی نشان میدهد تقریبا نیمی از همه رایدهندگانی که ثبتنام کردهاند، صرف نظر از اینکه نامزد حزب دمکرات برای ریاست جمهوری چه کسی باشد، تصمیم گرفتهاند که به ترامپ رای ندهند.
براساس این نظرسنجی، 46 درصد از رایدهندگان گفتهاند که قطعا به نامزدی غیر از ترامپ رای خواهند داد. این در حالی است که تنها 34 درصد از آنان مطمئن هستند که به رئیس جمهوری کنونی آمریکا رای میدهند.
همچنین 17 درصد نیز گفتهاند رای دادن یا ندادن آنها به ترامپ بستگی به این دارد که نامزد دمکرات در این انتخابات چه کسی باشد.
با این حساب، نتایج این نظرسنجی میگوید که ترامپ برای پیروز شدن در انتخابات رای کسانی را جلب کند که انتخابشان متکی به این است که نامزد دمکراتها چه کسی باشد.
در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 11 ایالت که در آنها نه جمهوریخواهان و نه دمکراتها در اکثریت نیستند، نقش تعیینکنندهای در نتایج نهایی انتخابات دارند و نامزدهای دو حزب همیشه برنامههای ویژهای برای جلب آرای این ایالتها دارند.
اما به نظر میرسد وضعیت ترامپ در این ایالتها نیز چندان خوب نیست؛ براساس نظرسنجی انبیسی و وال استریت ژورنال، در این ایالتها که فلوریدا، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین نیز جزو آنها هستند، 46 درصد از رایدهندگان گفتهاند که قطعا به ترامپ رای نمیدهند.
در دیگر شاخصهای این نظرسنجی نیز این ایالتها وضع مشابهی با نتیجه کل دارند؛ 35 درصد قطعا به ترامپ رای میدهند و 17 درصد نیز نظرشان بستگی به نامزد حزب دمکرات دارد.
ترامپ به دلیل جدیتر شدن بحث استیضاحش در مجلس نمایندگان آمریکا به خاطر افشار مکالمه تلفنی او با رئیس جمهوری اوکراین به شدت تحت فشار است و حملات خود را علیه دمکراتها بیش از هر زمان دیگری افزایش داده است.
یک افشاگر ناشناس چندی پیش در شکایتی به مدیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا از تماس تلفنی ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین ابراز نگرانی کرده بود. این مساله سبب شد تا دموکراتها تحقیقاتی را در خصوص احتمال سوءاستفاده ترامپ از قدرت و استیضاح وی انجام دهند.
مدتی بعد، کاخ سفید محتوای تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین را منتشر کرد. نسخه منتشر شده از این تماس تلفنی نشان میدهد که وی از همتای اوکراینیاش خواسته در مورد «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و پسرش «هانتر» تحقیقاتی به عمل آورد.
هانتر بایدن تا سال ۲۰۱۹ برای یک شرکت گاز اوکراینی کار میکرد و ترامپ و متحدان او کوشیدهاند این موضوع را به تلاش بایدن و پسرش برای ورود به اقدامات غیرقانونی در اوکراین تعبیر کرده و به وجهه این نامزد دموکرات به عنوان اصلیترین رقیب انتخاباتی ترامپ لطمه وارد کنند.
در همین حال، قطعنامه علنی شدن روند استیضاح ترامپ روز پنجشنبه هفته گذشته با ۲۳۲ رای به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید.
به موجب این قطعنامه، تمام جلسات تحقیقات مربوط به استیضاح ترامپ بنا به تشخیص رئیسان کمیتهای که مشخص شدهاند، به صورت علنی برگزار میشود.
آرای مخالفان این قطعنامه ۱۹۶ رای بود که تمام جمهوریخواهان را تشکیل میداد. این قطعنامه فصل جدیدی را در روند استیضاح ترامپ میگشاید، چرا که هم از نظر قانونی تحقیقات استیضاح به تصویب رسیده و هم علنی شدن آن مورد تاکید قرار گرفته است.