به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس جمهور سامیه سولوهو حسن در دودوما، پایتخت تانزانیا، در کنار تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره سخنرانی کرد.
برای اولین سازمان جهانی بهداشت در ۱۴ ژانویه (۲۵ دی) شیوع احتمالی ویروس ماربورگ را در تانزانیا گزارش کرد که باعث کشته شدن ۸ نفر در منطقه کاگارای این کشور شده است. مقامات بهداشتی تانزانیا در آن هنگام ساعاتی بعد از انتشار این گزارش آن را رد کردند و گفتند که آزمایشها روی نمونهها نتایج منفی داشته است.
اما رئیسجمهور حسن روز دوشنبه گفت که آزمایشهای بیشتر وجود عفونت با ویروس ماربورگ را در یک نمونه تایید کرده است. او گفت که بیست و پنج نمونه دیگر منفی بودند.
ویروس ماربورگ مانند ویروس ابولا از خفاشهای میوهخوار منشا میگیرد و از طریق تماس نزدیک با مایعات بدن افراد آلوده یا سطوحی مانند ملحفههای آلوده بین افراد پخش میشود.
علائم عفونت با این ویروس شامل تب، دردهای عضلانی، اسهال، استفراغ و در برخی موارد مرگ ناشی از خونریزی شدید است. در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان تاییدشدهای برای عفونت با ویروس ماربورگ وجود ندارد. میزان مرگومیر عفونت با این ویروس در موارد درماننشده ممکن است به ۸۸ درصد برسد.
این دومین شیوع ماربورگ در منطقه کاگرا از سال ۲۰۲۳ است و دقیقاً یک ماه پس از آن رخ میدهد که رواندا، کشور همسایه تانزانیا که با منطقه کاگرا مرز مشترک دارد، اعلام کرد شیوع ویروس ماربورگ در این کشور پایان یافته است.
مقامات رواندا در مجموع ۱۵ مرگ و ۶۶ مورد را در شیوع این بیماری که اولین بار در ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) اعلام شد گزارش کردند که اکثر کارکنان مراقبتهای بهداشتی مبتلا شده بودند که مسئول مراقبت از نخستین بیماران بودند./ همشهری