عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان

انصارالله یمن، ده‌ها اسیر دولت مستعفی را آزاد می‌کند

انصارالله یمن، ده‌ها اسیر دولت مستعفی را آزاد می‌کند جنبش انصارالله یمن اعلام کرد در اقدامی یکجانبه، روز شنبه ده‌ها تن از اسیران متعلق به دولت مستعفی این کشور را آزاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۳ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 24
کد خبر: ۲۶۹۲۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، «عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته اسرا در دولت صنعاء اعلام کرد که این دولت در اقدامی یکجانبه ده‌ها اسیر متعلق به دولت مستعفی یمن را آزاد می‌کند.

به نقل از وبسایت رسمی جنبش انصارالله یمن، المرتضی گفت به دستور «عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انقلاب یمن و «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی این کشور، فردا ده‌ها اسیر از طرف مقابل آزاد می‌شود.

وی تصریح کرد جزئیات این اقدام در نشست خبری حین اجرای این طرح یکجانبه اعلام می‌شود.

جمال عامر، وزیر خارجه در دولت نجات ملی یمن پیشتر مداخله دولت مستعفی یمن تحت حمایت ریاض را محکوم کرده و گفته بود که دولت تحت حمایت عربستان از روند تبادل اسرا که موفقیت‌آمیز بود و با میانجیگری شخصیت‌های اجتماعی انجام شد، ممانعت کرد.

وی همچنین تاکید کرده بود که صنعا برای تکمیل عملیات تبادل اسرا در هر زمان، مطابق آنچه که تحت نظارت دفتر فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد به یمن امضا شده، آماده است.

آخرین دور مذاکرات میان دولت مستعفی یمن و دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا در ششم ژوئیه گذشته در شهر مسقط (پایتخت عمان) و درباره پرونده اسرا تحت نظارت سازمان ملل برگزار شد.

در جریان این دور از مذاکرات درباره حل برخی نکات از جمله موضوع «محمد قحطان» از رهبران حزب اصلاح یمن و تبادل برخی لیست‌های اسرا توافق شد؛ ۲ طرف با آزادی قحطان در ازای آزادی ۵۰ اسیر انصارالله توافق کردند.

در حال حاضر تعداد اسرای دقیق ۲ طرف مشخص نیست، اما طی مذاکرات استکهلم در سال ۲۰۱۸ هیأت انصارالله و دولت مستعفی یمن لیست‌هایی شامل بیش از ۱۵ هزار اسیر را ارائه کردند.

طرف‌های درگیر در یمن، آوریل ۲۰۲۳ طرفین معامله تبادل اسرا برای آزادی ۹۰۰ اسیر با میانجی‌گری کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و سازمان ملل را بعد از مذاکرات دوجانبه در سوئیس امضا کردند.

یمن از سال ۲۰۱۵ در سایه تداوم محاصره ائتلاف عربی با بحران انسانی روبه‌روست که موجب شده هزاران نفر از مردم یمن کشته و یا زخمی شوند و میلیون‌ها تن در خطر گرسنگی و مرگ ناشی از آن قرار بگیرند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار