عراقچی: احیای مذاکرات بستگی به رویکرد آمریکا دارد رهبر علویان سوریه: به مدت ۵ روز اعتصاب می‌کنیم اوربان: اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ جنگ با روسیه را آغاز می‌کند آمریکا به همسایه ایران جنگنده F۳۵ می‌دهد ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است

لوکاشنکو حائز اکثریت آرای انتخابات ریاست جمهوری بلاروس شد

رئیس‌جمهور کنونی بلاروس براساس نظرسنجی‌ها بر صندوق‌های رأی‌گیری با کسب بیش از ۸۷ درصد آرا، حائز اکثریت آرای انتخابات ریاست جمهوری این کشور است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۱ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 26
کد خبر: ۲۶۹۴۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری «بلتا»، با برگزاری یک نظرسنجی، نتایج احتمالی انتخابات ریاست جمهوری بلاروس را منتشر کرد. بر اساس گزارش این خبرگزاری، ۱.۸ درصد از رأی دهندگان به «اولگ گایدوکویچ» نامزد ریاست جمهوری بلاروس رای داده‌اند.

«آنا کانوپاتسکایا» یکی دیگر از نامزد‌ها نیز ۱.۶ درصد رأی آورده است.

در همین راستا، الکساندر لوکاشنو موفق به کسب بیش از ۸۷.۶ درصد آراء و مجددا به‌عنوان رئیس جمهور بلاروس انتخاب شده است.

این نظرسنجی بر اساس نمونه جامعه شناسی در ۳۲۰ شعبه اخذ رای انجام شده است. رای دهندگان توسط ۱۰۰۰ مصاحبه کننده مصاحبه شدند. در طول روز، از لحظه باز شدن مراکز رای‌گیری (از ساعت ۸ صبح) تا بسته شدن، مصاحبه‌کنندگان از رأی‌دهندگان سؤال می‌کردند که به کدام از نامزد‌ها رأی داده‌اند. نظرسنجی ناشناس بود. در مجموع ۱۱ هزار و ۹۴۸ نفر مصاحبه شدند.

در انتخابات آن سال، در این کشور هفت میلیون نفری بین پنج کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری رقابت وجود داشت.

«آنا کاناپاتسکایا» کاندیدای مستقل گفت: «بلاروسی‌ها و بلاروس مستحق زندگی آزادانه، مستقل و دموکراتیک هستند؛ برای آینده‌ای که حقوق بشر در آن مورد احترام واقع شود.»

اگرچه دوره کنونی لوکاشنکو - ششمین دوره او - تا تابستان به پایان نمی‌رسد، او تصمیم گرفته که انتخابات را به جای اوت در ژانویه برگزار کند.

در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ در بلاروس، سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر اپوزیسیون این کشور، لوکاشنکو را به تقلب در این رویه انتخاباتی متهم کرد و سپس به لیتوانی گریخت./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار