دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است
حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

تجربه برجام، زنگ خطر «معامله» با آمریکا

حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه زمانی می‌توان با آمریکا مذاکره و معامله کرد که مطمئن بود آن‌ها در تعامل با کشورکان به دنبال مذاکره بُرد -ُبرد هستند، گفت: با توجه به اینکه آمریکایی‌ها در توافق برجام ثابت کردند اهل امتیازدهی نیستند و هر کجا منافعشان ایجاب کند، زیر تعهدشان می‌زنند، نمی‌توان وارد مذاکره و معامله با آن‌ها شد.
حسین کنعانی مقدم؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 01
کد خبر: ۲۶۹۹۰۱

تجربه برجام، زنگ خطر «معامله» با آمریکا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، رهبر انقلاب معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام، نمایندگان کشورهای اسلامی و اقشار مختلف به مناسبت عید مبعث فرمودند: بدانیم پشت لبخندهای دیپلماسی، دشمنی‌ها و کینه‌های پنهانی و باطنی خبیث نهفته است. چشم‌هایمان را باز کنیم و حواسمان باشد با چه کسی مواجه‌ایم، معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم.

برخی ها از سخنان اخیر مقام معظم رهبری سوء برداشت و تلاش کردند موضوع را اینگونه جلوه دهند که رهبر انقلاب اسلامی چراغ سبز مذاکره جمهوری اسلامی ایران با آمریکا نشان داده اند، در حالی که از سخنان ایشان نمی توان چنین برداشتی کرد

 

حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاست خارجی درباره بیانات رهبر معظم انقلاب ناظر بر اینکه نباید در معامله با غربی ها فریب دشمن را خورد، به «راهبرد معاصر» گفت: فرمایش مقام معظم رهبری درباره معامله با غرب موضوعی کلی برای روشن شدن دورنمای معاملات و مذاکرات جمهوری اسلامی با هر کشوری است.

 

وی افزود: بی تردید قاعده مذاکره با هر کشور و قدرتی این است مراقب باشیم فریب خوش رقصی ها و لبخندهای طرف مقابل را نخوریم؛ یعنی بدانیم با چه کسانی سر چه موضوعاتی مذاکره می کنیم و آیا مذاکره به منافع و امنیت ملی ما منتهی می شود یا منافع و امنیت ملی را دچار مخاطره می کند.

 

کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: در این میان برخی ها از سخنان اخیر مقام معظم رهبری سوء برداشت و تلاش کردند موضوع را اینگونه جلوه دهند که رهبر انقلاب اسلامی چراغ سبز مذاکره جمهوری اسلامی ایران با آمریکا نشان داده اند، در حالی که از سخنان ایشان نمی توان چنین برداشتی کرد.

 

کنعانی مقدم گفت: سخنان مقام معظم رهبری در زمینه معامله ناظر بر معامله با کشورهای دوست و حتی کشورهای اروپایی نیز هست و فرمایشات ایشان هشداری هوشمندانه به مسئولان بود و به معنای چراغ سبز معامله و بازکردن درهای مذاکره با آمریکا نیست. کسانی که چنین برداشتی می کنند به دنبال تفسیر به رأی هستند تا از بیانات رهبر انقلاب خواسته های خود را محقق کنند.

 

کارشناس سیاست خارجی تأکید کرد: نظریه آمریکایی ها در مذاکره بر مبنای تئوری چیکن یا «مرغی ترسو» است. در مذاکره موقعیت بُرد -بُرد زمانی مطرح می شود که دو طرف منفعت کسب کنند، در حالی که نظریه آمریکایی ها که در دوئل هایشان شاهدیم به عنوان نمونه در دوئل خودرویی اینگونه است که دو طرف سوار ماشین شوند، برای هم  رجز خوانی کنند تا طرف مقابل کوتاه بیاید و در صورتی که یک طرف عقب نشینی کند، طرف دوم برنده است. در غیر این صورت به سمت همدیگر می روند.

 

وی افزود: اصول آمریکا در مذاکره تهدید کردن برای عقب راندن طرف مقابل است تا تعامل و مذاکره ای به نفع دو طرف شکل نگیرد و باخت و برد به نفع آنها ایجاد شود.

 

کنعانی مقدم گفت: زمانی می توان با آمریکا مذاکره و معامله کرد که مطمئن بود آنها درباره ما مفهوم درست بُرد -ُبرد را عملیاتی می کنند. با توجه به اینکه آمریکایی ها در برجام ثابت کردند اهل امتیازدهی نیستند و هر کجا منافعشان ایجاب کند، زیر تعهداتشان می زنند، لذا نمی توان در زمینه مذاکره و معامله به آنها اعتماد کرد.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار