تلاش آمریکا برای تحقق برجام های دو و سه-راهبرد معاصر
احمد بخشایش اردستانی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

تلاش آمریکا برای تحقق برجام های دو و سه

احمد بخشایش اردستانی، کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با اهداف آمریکا از مذاکره مجدد با ایران اظهار داشت: موضوع قابل تامل در بازگشت دوباره دولت آمریکا به مساله برجام و بحث مذاکره، اهداف آتی آمریکا در قبال این موضوع است، یعنی آمریکا تلاش می کند تا از طریق برجام اول، برجام های دو و سه را به ما تحمیل کند.
احمد بخشایش اردستانی؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 31
کد خبر: ۸۹۸۶۷

تلاش آمریکا برای تحقق برجام های دو و سه

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ بازگشت آمریکا به برجام برای اجرای تعهداتی که یک بار نوشته شده و به امضای طرفین رسیده به یک موضوع زمان بر تبدیل شده که طرفین مذاکره کننده با عناوین مختلفی بر سر نحوه بازگشت به برجام سخن می گویند و بحث می کنند درحالی که این سند بعد از سال ها بحث و چانه زنی در دولت اوباما به امضای سران قدرتمندترین کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران رسید، حال این سوال مطرح است کش و قوس دار کردن مساله بازگشت به برجام به چه منظور است و آمریکا به غیر از بازگشت و احیای به برجام، چه مقاصد دیگری را در این بین دنبال می کند. احمد بخشایش اردستانی کارشناس علوم سیاسی و سیاست بین الملل در این باره نظر خود را با راهبرد معاصر درمیان گذاشته است.


احمد بخشایش اردستانی نماینده مجلس نهم و کارشناس علوم سیاسی در گفت و گو با راهبرد معاصر به چند نکته مهم پیرامون تحریم های ایران و مساله بازگشت به برجام عنوان کرد و گفت: برجام که به امضاء رسید در همان دوران آقای اوباما، آمریکا و کشورهای اروپایی تمایلی برای اجرا و عمل به تعهدات خود نداشتند، این مساله آنقدر با بی اعتنایی طرف غربی مواجه شد که بعد از تغییر دولت امریکا و خروج آقای ترامپ از برجام تا کنون بیش از پانصد شرکت ایرانی تحت تحریم آمریکا قرار گرفته اند. تحریم هایی که آنها را می توان در در سه دسته قرار داد.


وی دراین باره خاطر نشان کرد: تحریم آیسا و کاستا که در کنگره تصویب شده اند و تحریم یوترن که یک نوع معافیت دلاری است. وزارت دارایی آمریکا در درون خود بخشی دارد که اگر این بخش اجازه دهد معاملات دلاری ما معافیت میگیرند در غیر این صورت هر گونه معامله دلاری با ایران برای بانک ها و شرکت های خارجی به صورت اساسی منع شده است. برای روشن شدن این موضوع با یک مثال می توان متوجه عمق فاجعه شد. بر فرض مثال جمهوری اسلامی ایران به کشور چین نفت می فروشد، با توجه به اینکه دلار پول آمریکاست، آنها باید اجازه دادن دلار به ما را به طرف چینی بدهند، ضمن اینکه به شرکت ها و سرمایه گذاران اجازه سرمایه‌گذاری در شرکت‌های ایرانی در بحث نفت و انرژی داده نمی شود.


وی با تاکید براین موضوع که چرا لغو تحریمهای نفتی و بانک مرکزی برای ما حائز اهمیت است گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان لغو کلیه تحریم هاست، اعم از افراد یا نهادها، اما جمهوری اسلامی ایران نگران تحریم های فروش نفت و بانک مرکزی است، چرا که تحریم بانک مرکزی به معنای وارد کردن چمدانی منابع ارزی خود به داخل کشور است.


بخشایش اردستانی دراین باره تصریح کرد: لذا آمریکایی ها برای تشدید فشار بر جمهوری اسلامی ایران سه کاسه درست کردند، در یکی از این کاسه ها، یک تحریم هسته‌ای، دیگری تحریم حقوق بشر و سومی تحریم مقاومت را قرار دادند یعنی ذیل تحریم های هسته ای، افراد و نهادها و شرکت ها مثل وزارت نفت تا بانک مرکزی را در دسته یا کاسه ی حقوق بشر قرار دادند، البته همین تحریم‌ها را به اسامی دیگری به ما تحمیل کردند چرا که عملکرد غلط و سوء تدبیر مدیریت اقتصادی کشور به طرف غربی فهمانده است تحریم ها پاشنه آشیل ماست، لذا فکر می‌کنند ایران به واسطه چالش های اقتصادی تلاش می کند تا از هر طریقی که شده تحریم ها پایان بگیرد، بنابراین آنها با اهرم حفظ تحریم ها آن را به چماقی روی سر ما تبدیل کرده اند.


احمد بخشایش اردستانی کارشناس علوم سیاسی هدف آمریکا از بازگشت به برجام و تلاش برای احیای برجام را توضیح داد و گفت: در این موضوع تردیدی وجود ندارد که آمریکایی ها در برابر راستی آزمایی برجام به شدت مقاومت می کنند و دور از ذهن است که به چنین موضوعی تن بدهند، لذا با بیان اینکه چنین امکانی نداریم از تحقق خواسته های ما سر باز می زنند. موضوع قابل تامل در بازگشت دوباره دولت آمریکا به مساله برجام و بحث مذاکره اهداف آتی آمریکا در قبال این موضوع است، یعنی آمریکا تلاش می کند تا از طریق برجام اول، برجام های دو و سه را به ما تحمیل کند، لذا با ابزار رسانه ای و تبلیغی تلاش می کنند تا چالش‌های اقتصادی ایران را ناشی از تاثیر گذاری عملکرد خود عنوان کنند.


وی دراین باره تصریح کرد: مثلا گران شدن دلار را به اسم خود تمام می‌کنند، در صورتی که اگر نوسانات قیمت دلار در طول ۴۰ سال گذشته را بررسی کنیم متوجه می شویم در دوره آقای هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی دلار هر ۱۰ سال یک بار جهش داشته است، لذا افزایش نرخ دلار داخلی و ناشی از سیاست های دولت هاست و اصلاً ربطی به موضوع تحریم‌های آمریکا ندارد اما آمریکا گرانی دلار را به اسم تحریم های خود تمام می کند، ضمن اینکه متاسفانه دولت آقای روحانی هم این موضوع را پذیرفته و به مردم آدرس عامل گرانی ها یعنی واشنگتن و کاخ سفید را می دهد، بنابراین آمریکایی ها به یک طریق و دولت کنونی هم به طریق دیگری به مردم علامت و آدرس غلط می دهند تا براساس منافع خود نه منافع مردم ایران مسائل حول برجام را رقم بزنند.

 

ارسال نظر