پیشنهاد وزیر خارجه لبنان به «سعد الحریری» درباره دولت جدید چه بود؟-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

پیشنهاد وزیر خارجه لبنان به «سعد الحریری» درباره دولت جدید چه بود؟

وزیر خارجه لبنان و رئیس «التیار الوطنی الحر» پیشنهاد این گروه در مورد ساختار کابینه آینده را به «سعد الحریری» ارائه کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 05
کد خبر: ۲۷۰۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، با ادامه ناآرامی‌ها در لبنان، طرف‌های سیاسی مختلف بر ضرورت حل بحران تشکیل دولت جدید اصرار دارند و برای این هدف با اعمال فشار بر «جبران باسیل» وزیر خارجه و رئیس «التیار الوطنی الحر» و «سعد الحریری» نخست‌وزیر، آنها را مجبور به دیدار کردند.

 

بر اساس گزارش روزنامه «العربی الجدید»، علیرغم روابط متشنج الحریری و باسیل از زمان آغاز تظاهرات، این دیدار سه ساعته دیروز (دوشنبه) انجام شد. نخست‌وزیر لبنان در این نشست خواست خود برای تشکیل دولت «تکنوکرات» بدون حضور هیچ چهره سیاسی را تکرار کرده است.

 

جبران باسیل هم پیشنهاد خود مبنی بر تشکیل دولت «تکنوسیاسیه» را مطرح کرد، به این صورت که در دولت آینده علاوه بر چهره‌های غیرسیاسی و تکنوکرات، نمایندگان برخی احزاب سیاسی اصلی نیز حضور داشته باشند و سعد الحریری به عنوان نماینده جریان «المستقبل» نخست‌وزیر آن باشد.

 

در ادامه این گزارش آمده: «پیشنهاد هیچ کدام از طرفین مقبول دیگری نیفتاد اما منابع آگاه تأکید کردند طرح باسیل به موفقیت نزدیکتر است، خصوصا اینکه مورد تأیید دوگانه شیعه «حزب‌الله و امل» نیز هست. (انتظار می‌رود) ساعت‌های آینده ویژه توافق بر این طرح باشد و الحریری موافقت یا عدم موافقت خود را به باسیل اطلاع دهد.»

 

سعد الحریری به شدت با حضور جبران باسیل در دولت آینده مخالف است و به محافل نزدیک خود گفته ریاست دولتی را که باسیل حضور داشته باشد، بر عهده نمی‌گیرد.

 

اعتراضات در لبنان در بیست و پنجم مهرماه و پس از آن آغاز شد که دولت بر تنباکو و تماس‌های صوتی برنامه «واتساپ» مالیات وضع کرد.

 

الحریری در هفتم آبانماه و در واکنش به ادامه اعتراض‌های مردمی از به بن‌بست رسیدن خود سخن گفت و استعفایش را تقدیم «میشل عون» رئیس‌جمهور کرد.

منبع: فارس

ارسال نظر