وزیر کشور خطاب به مردم: سفرهایتان را لغو کنید / کاهش ۲ یا سه درجه‌ای دمای منازل و صرفه جویی می‌تواند در پایداری انرژی کمک کند پزشکیان در پیام تسلیت به خانواده‌های داغدار دانش‌آموزان کرمانی: عاملان و مقصران معرفی شوند حواشی ناتمام ایران خودرو؛ مجلس ورود کرد واکنش امام جمعه قم به دست دادن مرضیه برومند و رضا بابک خطیب جمعه تهران: مذاکره با آمریکا تجربه شد؛ پیشنهاددهندگان تحقیر شدند دستور پزشکیان برای بازبینی پرونده جانبازان برای کاهش هزینه فرمانده معظم کل قوا: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه و عاقلانه نیست/ نباید با آمریکا مذاکره کرد امیر سرتیپ واحدی: نیروی هوایی ارتش آماده دفاع از ایران است / می‌ایستیم و تا آخرین قطره خون خود را فدا خواهیم کرد دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبری سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: اخبار منتشره درباره رفع فیلتر برخی سکو‌های خارجی در ایام ۲۲ بهمن، صحت ندارد دهقان، وزیر اسبق دفاع: عامل ترور رهبران مقاومت قطعا نفوذ بوده/ ابعاد تازه از انفجار پیجر‌ها در لبنان وزیر کشور: اتباع غیرمجاز فرصت‌های شغلی بسیاری را از ما گرفته‌اند/ گریزی جز طرد این اتباع نیست آیت‌الله جوادی آملی: دشمن ما تنها آمریکا و امثال او نیستند/ ما مردم ایران، مردمی بزرگ و بزرگ زاده‌ایم سرلشکر سلامی: حمله به مراکز هسته‌ای را پاسخ غیرقابل تصور می‌دهیم توئیت حساب کاربری رهبر معظم انقلاب درباره مالکیت مردم فلسطین بر تمام سرزمین‌های این کشور
 «راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

2 نکته درباره موضع‌گیری معنادار رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، پشت لبخندهای دیپلماسی آمریکا نمونه‌هایی از باطن خبیث، دشمنی ها و کینه‌ها پنهان است و باید در مقابل این حقایق، چشمان خود را باز کنیم، مراقب باشیم با چه کسی مواجهیم، معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم. این موضع‌گیری حامل پیام‌های راهبردی است، ازجمله اینکه ایران در قالب هر مذاکره‌ای، فعال و نَه منفعل خواهد بود. 
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۹ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 07
کد خبر: ۲۷۰۳۵۸

2 نکته درباره موضع‌گیری معنادار رهبر انقلاب

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای اخیر و همزمان با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ، گاه و بیگاه شاهد طرح گمانه زنی ها و موضع گیری های مختلف با محوریت این موضوع هستیم که گفته می شود ایران و آمریکا در آستانه مذاکرات مستقیم با محوریت پرونده هسته‌ای کشورمان هستند. حتی ترامپ رئیس جمهور آمریکا مدعی شده آماده دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان است. 

 

در نقطه مقابل، برخی در کشورمان به این موضوع پرداختند باید با دولت ترامپ مذاکره و بعضی مشکلات را با آمریکا حل کرد. ترامپ نیز به صراحت اعلام کرد، تنها مشکلش با ایران، پرونده هسته‌ای است. در این راستا، به تازگی رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضع گیری معناداری فرمودند،  پشت لبخندهای دیپلماسی آمریکا نمونه هایی از باطن خبیث، دشمنی ها و کینه ها پنهان است و باید در مقابل این حقایق، چشمان خود را باز کنیم و مراقب باشیم با چه کسی مواجهیم و با چه کسی معامله می کنیم و حرف می زنیم. 

 

در رابطه با این موضعِ مقام معظم رهبری، تحلیل و تفسیرهای مختلفی مطرح شده است و می شود. با وجود این، به نظر می آید توجه به دو نکته ضروری است. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرده اند در مواجهه با آمریکا و قدرت های غربی باید واقع‌بین بود و از توسل به تصورات خیالی و بیش از حد خوش‌بینانه پرهیز کرد

نخست، اینکه رهبر انقلاب با موضع گیری خود بار دیگر هشدار جدی و معناداری درباره خوش بینی به مذاکره با آمریکا ابراز کردند. اینکه عده ای تصور می کنند مذاکره، مسیر و ابزاری است که به‌وسیله آن، مشکلات ایران و آمریکا حل خواهد شد، سرابی بیش نیست و تجربیات مختلف تاریخی نیز بارها نشان داده اند قدرت‌های غربی مذاکره و تعامل با ایران را صرفاً به مثابه اهرمی برای ضربه زدن به کشورمان و نه حل مشکلات با تهران ارزیابی می کنند. 

 

از این رو، رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرده اند در مواجهه با آمریکا و قدرت های غربی باید واقع‌بین بود و از توسل به تصورات خیالی و بیش از حد خوش‌بینانه پرهیز کرد. ایشان عملاً بر دشمن شناسی تأکید فرموده‌ و شناخت خود و دشمن را پیش زمینه هرگونه مواجهه با آمریکا و متحدانش ارزیابی کرده اند. گزاره ای که توجه به آن با در نظر گرفتن روند تجربیات تاریخی، به عینه نشان داده است می تواند برای کشورمان مفید و دستاورد‌ساز باشد. 

 

دوم، اینکه طیف ها و چهره هایی در مدت اخیر درباره گزاره مذاکره با آمریکا به‌نحوی صحبت کرده‌اند و می کنند که گویی ایران درنهایتِ اشتیاق برای تحقق این روند به سر می برد و منتظر پیشنهاد ترامپ است. این در حالی است که موضع گیری رهبر معظم انقلاب بار دیگر این نکته را تأکید می کند که سه اصل راهنمای سیاست خارجی ایران عزت، حکمت و مصلحت هستند و به جای هیجان‌زدگی و تفوق احساسات، باید واقع‌بین بود و مطابق با منافع و امنیت ملی کشورمان وارد میدان مراودات خارجی شد. 

 

از این رو، ایشان عملاً با موضع گیری خود، عزت و اقتدارِ ایرانی اسلامی را نیز ضمنی برجسته کردند و بیان می کنند، اینطور نیست ایران منتظر به اصطلاح «لطف دیگران» باشد؛ بلکه کشورمان بازیگری قدرتمند در محیط بین المللی است و اگر قرار باشد منافعش مورد احترام نباشد، از گزینه های مختلفی جهت تحقق دستورکارهای مطلوبش برخوردار است. به بیان ساده تر، ایران در قالب هر مذاکره ای، فعال و نَه منفعل خواهد بود. 

ارسال نظر
آخرین اخبار