هواشناسی: برف و باران دوشنبه به تهران برمی‌گردد پلیس راه: احتمال سقوط بهمن و ریزش سنگ در راه‌های مازندران پدر امیر خالقی: روزی که پسرم به قتل رسید، اولین روز کاری او بود / مجازات قاتلان، درخواست ما از مسئولین امر است ورود سامانه جدید بارشی از فردا / هشدار زرد برای ۶ استان دیوان عالی کشور آماده پخش زنده جلسات هیئت عمومی در سال ۱۴۰۴ انتصاب سرپرست اداره کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران سخنگوی دولت: مرز‌هایی که خانواده دور دختر کشیده‌اند، موجب فقر زنانه می‌شود تشییع دانشجوی نخبه دانشگاه تهران در شهرستان درمیان دستور وزیر علوم به دانشگاه‌ها برای تامین امنیت خوابگاه‌ها ورود موج برف و باران به کشور اعتراض دانشجویان خوابگاهی به نبود امنیت در اطراف کوی دانشگاه تهران/ سرپرست دانشگاه تهران در جمع دانشجویان حضور یافت هوای تهران در وضعیت قرمز / استانداری تهران: شنبه تعطیل نیست؛ درخواست کارگروه نداشتیم دستور سردار رادان برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران/ تیم‌های ویژه برای شناسایی عاملان حادثه تشکیل شد فردا مدارس همدان مجازی شد مدارس دماوند، رودهن و شمیرانات غیرحضوری شد

استخدام پرستاران شاید سال آینده

آن طور که به نظر می‌رسد، برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز در بالین، به امسال نمی رسد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 15
کد خبر: ۲۷۱۰۸۰

به گزارش راهبرد معاصر،  موضوع کمبود نیروی انسانی در بالین، یکی از چالش‌های اساسی حوزه سلامت کشور است که هنوز راهکار اساسی برای آن تدبیر نشده است.

 

کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌های دولتی، همواره با آسیب‌های فراوانی برای جامعه پرستاری، نظام سلامت و مردم همراه بوده است؛ به طوری که در چنین شرایطی، پرستاران دچار فرسودگی شغلی شده و کیفیت مراقبت از بیماران، کاهش می یاید. تبعات این مشکل، متوجه نظام سلامت کشور است.

 

موضوع برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت در سال‌های اخیر، یکی از راهکارهای برون رفت از معضل کمبود نیروی انسانی در بالین بوده است که متأسفانه آن طور که باید و شاید، وزارت بهداشت نتوانسته در برگزاری مناسب این آزمون موفق باشد.

 

در آخرین آزمون استخدامی وزارت بهداشت که بر می‌گردد به دولت سیزدهم، حدود ۱۲ هزار نیروی پرستاری جذب وزارت بهداشت شدند. این در حالی است که کمبود پرستار در بالین، بسیار فراتر از این تعداد است که جذب می‌شوند.

 

وحید دبیری رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرج، با اشاره به ترک کار پرستاران، گفت: در بعضی از بیمارستان‌های البرز نسبت پرستار به تخت به زیر هفت دهم رسیده است، در حالی که در بعضی از بیمارستان‌ها مانند بیمارستان نظرآباد که چندان شلوغ نیست این نسبت ۱.۲ دهم به ازای هر تخت است، بنابراین توزیع نامناسب نیروی پرستاری بر مشکلات دامن زده است.

 

استان البرز در مجاورت تهران قرار دارد و همین نزدیکی جغرافیایی دو استان، باعث شده تا شاهد سفرهای درمانی از البرز به تهران باشیم. در همین حال، تهران از سایر استان‌های کشور نیز پذیرای بیماران زیادی است. همین وضعیت، باعث افزایش مراقبت‌های پرستاری می‌شود که با توجه به تعداد نیروهای پرستاری که در بیمارستان‌های تهران کار می‌کنند، جوابگو نبوده و در نتیجه آن، شاهد اضافه کاری‌های اجباری پرستاران هستیم.

 

در همین حال، احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری، با اشاره به وعده رئیس جمهور برای استخدام ۱۰ هزار پرستار که در روز پرستار مطرح شده بود، گفت: پنج ماه است آن را دنبال می‌کنیم، اما اتفاقی نیفتاده است.

 

وی ادامه داد: از سال‌های گذشته پیش‌بینی می‌شد با کمبود پرستار مواجه شویم. هم خروج پرستار داشتیم و هم روند مهاجرت پرستاران به کشورهای پیشرفته بعد از کرونا زیاد شد. همزمان افزایش تعداد دانشجویان پرستاری را داشتیم و امروز حدود ۱۵ هزار پرستار در سال فارغ‌التحصیل می‌شوند، اما همزمان با آن مجوزهای لازم برای جذب نیرو داده نشد.

 

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری گفت: بخش‌های زیادی از بیمارستان‌ها با وجودی که تجهیزات مدرن دارند، به دلیل نداشتن پرستار تعطیل شده‌اند و مردم نمی‌توانند خدمات دریافت کنند.

 

در همین حال، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که صدور مجوز استخدام نیروی انسانی برای نظام سلامت کشور ۶ دی ۱۴۰۳ با حضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نهایی شد، گفت: بر اساس مجوز صادره، حدود ۲۴ هزار نفر در نظام بهداشتی کشور جذب می‌شوند و سهم گروه‌های پرستاری، اتاق‌عمل (هوش‌بری) و فوریت‌های پزشکی حدود ۵۰ درصد است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۹۸۰۰ پرستار، ۵۷۰ نفر از هوش‌بری و حدود ۱۷۰۰ نفر از گروه فوریت‌های پزشکی که حدود ۱۲ هزار نفر می‌شوند از طریق آزمون استخدامی جذب می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۳ هزار تا ۴ هزار پرستار بنا به دلایل مختلف از چرخه خدمت خارج شده‌اند و به عبارت دیگر، حدود ۱۲ هزار پرستار طی ۳ سال گذشته از چرخه خدمت خارج شده‌اند، افزود: حدود ۳ هزار نفر از ۱۲ هزار استخدام گروه‌های گروه‌های پرستاری، اتاق‌عمل (هوش‌بری) و فوریت‌های پزشکی برای افرادی است که از چرخه خدمت به دلیل بازنشستگی یا ترک خدمت خارج شده‌اند.

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: وضعیت نسبت پرستار به تخت در کشور مناسب نیست و از نرم جهانی پایین‌تر است. همچنین به دلیل اینکه مجوزهای استخدامی سال‌های اخیر برای تخت‌های تازه تأسیس بوده، نسبت پرستار به تخت در کشور تغییر نکرده است.

 

عبادی درباره زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت، گفت: این احتمال وجود دارد که این آزمون استخدامی در اوایل سال آینده برگزار شود./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار