آمریکا به همسایه ایران جنگنده F۳۵ می‌دهد ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است ترکیه: به گاز ایران، روسیه و آذربایجان نیاز داریم کانال ۱۲ از وسعت جاسوسی اسرائیلی‌ها برای ایران پرده برداشت حمله عربستان به یک شهر مرزی یمن

روسیه: صلح برای زلنسکی حکم مرگ را دارد؛ رفتار او در کاخ سفید گستاخانه بود

وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد سفر روز جمعه رئیس جمهور اوکراین به واشنگتن شکست سیاسی و دیپلماتیک تمام عیار برای کی‌یف را به نمایش گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 01
کد خبر: ۲۷۲۳۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه و در واکنش به سفر روز جمعه «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین به پایتخت ایالات متحده و نشست همراه با جنجال و مشاجره او با رئیس جمهور آمریکا و معاونش در کاخ سفید تاکید کرد که این سفر نمایانگر شکست کامل دیپلماتیک و سیاسی حکومت کی‌یف بود.

زاخارووا گفت: «روسیه بار‌ها در تمامی سطوح اظهار کرده زلنسکی به علت فساد و ناتوانی فرد مناسبی برای آنکه با او توافق شود، نیست. رژیم کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ از تداوم مذاکرات با هدف حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک نبرد با توسل به دروغگویی امتناع کرده و با فریبکاری تلاش کرد تا ادامه جنگ را توجیه کرده و به این ترتیب به دریافت کمک‌های مالی و نظامی از سوی غرب ادامه دهد.»

روز جمعه زلنسکیکه برای امضای توافق بر سر بهره‌برداری از معادن کشورش به واشنگتن سفر کرده بود، به کاخ سفید رفت تا با رئیس جمهور و مقام‌های ایالات متحده وارد رایزنی شود. زلنسکی وارد نشستی با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و معاونش «جی‌دی ونس» که خبرنگاران نیز در آن حضور داشتند، شد و در نهایت گفت‌و‌گو‌های ۲ طرف در برابر دوربین‌های تلویزیون به چالش و مشاجره کشیده شد. رئیس جمهور اوکراین که در نهایت نشستی تنش‌آلود و آمیخته با اتهام‌زنی‌های دوطرفه نصیبش شد، سرخورده و بدون امضای توافق مواد معدنی عازم لندن شد.

زاخارووا در اظهاراتی تند علیه زلنسکی گفت: «زلنسکی با رفتار شدیدا گستاخانه‌ای که در ضمن سفرش به واشنگتن به نمایش گذاشت تایید کرد که او خطرناک‌ترین تهدید برای جامعه جهانی به عنوان تحریک کننده بی‌مسئولیت یک جنگ بزرگ است. همه باید بفهمند که این رهبر تروریست‌ها تا چه حد شفاف حملاتش را انجام می‌دهد.»

زاخارووا ادامه داد: «این عیب‌جویی که همه چیز را تحقیر می‌کند، تنها به حفظ قدرتی که غصب کرده اهمیت می‌دهد، از جمله با از بین بردن مخالفان، ایجاد یک دولت تمامیت خواه و فرستادن بی‌رحمانه میلیون‌ها نفر از شهروندان هموطنش به قتلگاه. در شرایط سیاسی کنونی که در حال هر چه بدتر شدن برای رژیم کی‌یف است، این شخص از نشان دادن حس مسئولیت پذیری ناتوان بوده و بنا براین تنها دل‌مشغولی ادامه دادن به جنگ و رد کردن صلحی که برای او مثل مرگ می‌ماند را دارد.»

این دیپلمات بلندپایه روس بیان داشت: «سرزنش‌های نگران کننده علیه رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید از سوی زلنسکی علاوه بر اینکه یک اتفاق بی سابقه در تاریخ دیپلماسی و سیاست بین‌الملل بوده، همچنین سند و مدرکی از ضعف سیاسی و افول شدید اخلاقی رهبران اروپایی است که همچنان خواستار پشتیبانی از این رهبر دیوانه رژیم نازی کی‌یف که ارتباطش را با واقعیت از دست داده، هستند.»

زاخارووا خاطر نشان کرد: «همچون سابق ما به این حقیقت معتقدیم که حصول واقعا عادلانه و پایدار صلح تنها در صورت حذف دلایل ریشه‌ای بحران اوکراین ممکن می‌شود. دلایلی که شامل این‌ها هستند: ۱- خلف وعده غرب از این نظر که ناتو را گسترش نمی‌دهد ۲- اینکه این ائتلاف کل فضای ژئوپلتیکی اروپا را تا پشت مرز‌های روسیه تصاحب کرد ۳ – انهدام نظام‌مند کل المان‌های روسی از سوی رژیم کی‌یف از جمله زبان، فرهنگ و کلیسا؛ کاری که یادآور سیاست‌های آلمان نازی سابق در گذشته است. ۴ – اهداف تغییر ناپذیر روسیه همچون سابق هستند از جمله نظامی زدایی و نازی زدایی از اوکراین و به رسمیت شناختن واقعیت‌های میدانی موجود در این کشور ۵- کی‌یف و پایتخت‌های سرشناس اروپایی هر چه زودتر به این واقعیت پی ببرند حل‌وفصل صلح‌آمیز بحران اوکراین نیز زودتر رخ خواهد داد.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار