به گزارش راهبرد معاصر ؛ پس از آنکه «سعد الحریری» نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان از لیبی برای شرکت در کنفرانس اقتصادی اتحادیه عرب در بیروت دعوت کرد و برخی گروههای لبنانی با اشاره به مسأله ربوده شدن «امام موسی صدر » در لیبی به این موضوع اعتراض کردند، تنش میان لبنان و لیبی بالا گرفت.
در پی این موضوع، برخی از افراد معترض پرچم لیبی را از محل برگزاری کنفرانس پایین کشیدند و در مقابل افراد ناشناس به سفارت لبنان در لیبی حمله و خساراتی به آن وارد کردند.
در همین ارتباط «عدنان منصور» وزیر خارجه پیشین لبنان – که در سالهای 2011 تا 2014 این سمت را بر عهده داشته و وابسته به جنبش «امل» است- اعلام کرد: برخی رسانهها تلاش میکنند وضعیت را وضعیتی فرقهای نشان دهند و بگویند آنچه ما خواستار آن بودهایم یک هدیه از طرف لبنان به امام موسی صدر و همراهان وی بوده است.
امام موسی صدر بنیانگذار و رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعی لبنان و حزب «جنبش أمل» به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین (روزنامه نگار) در نُهم شهریور سال ۱۳۵۸ (۱۹۷۸) در جریان دیدار رسمی از لیبی که به دعوت معمر القذافی، رئیس جمهور وقت این کشور صورت گرفته بود، ربوده و ناپدید شد و تاکنون از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
بر اساس گزارش وبگاه «النشره»، منصور ادامه داد: ما اصل «بیطرفی» را در موضوعاتی که به ما مربوط نیست، مطرح کردیم اما سوریه موضوعی دیگر است و ما نمی توانیم از کشوری که از نظر جغرافیایی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی با آن در ارتباط هستیم، دوری کنیم؛ منافع ما در ارتباط با سوریه است. چرا لبنان به جای اینکه با طرفی خاص باشد واسطهای میان کشورها نباشد؟
وی تصریح کرد: فکر نمیکنم سوریه در نشست تونس –که قرار است در ماه آوریل برگزار شود- شرکت کند زیرا موضوع مهم برای آمریکا و اسرائیل، دور بودن سوریه از فضای عربی است.
منصور در ادامه گفت: نشست عربی اقتصادی در بیروت حتما نشستی خصمانه علیه ایران خواهد بود. کشورهای عربی که به سوریه نزدیک میشوند، گمان میکنند میتوانند سوریه را از ایران دور کنند اما موفق به انجام این کار نخواهند شد؛ توجیهی برای دشمنی کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) با سوریه وجود ندارد اما خارجیها این را میخواهند.
وی سپس به ترکیه و عربستان سعودی پرداخت و افزود: ترکیه، چشماندازها و آرمانهای عثمانی دارد؛ عربستان سعودی نمیتواند با ترکیه در دیدگاه منطقهای همراه شود اما از طرفی هم نمیتواند این کشور را رها کند تا نفوذ منطقهای خود را افزایش دهد.
نشست اقتصادی اتحادیه عرب که روزهای 19 و 20 ژانویه (29 و 30 دی) در بیروت برگزار میشود، عاملی مهم در تقویت روابط سیاسی و اقتصادی میان لبنان و کشورهای عربی به شمار میرود.
منبع: فارس