جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند

ابراز نگرانی عراق از حوادث اخیر در غرب سوریه

ابراز نگرانی عراق از حوادث اخیر در غرب سوریه وزیر خارجه عراق در دیدار وزیر خارجه موقت سوریه از حوادث اخیر در غرب این کشور که به کشتار علویان منجر شده است، ابراز نگرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۴ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 14
کد خبر: ۲۷۳۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، «فواد حسین» وزیر خارجه عراق در کنفرانس خبری با «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه موقت سوریه در بغداد اعلام کرد: جامعه سوریه همچون ما از سیاست‌های حزب بعث رنج برده است.

به نقل از الجزیره، وی تصریح کرد: برادران در سوریه برای رهایی از نظام تک نفره، در مبارزه دائم بودند.

وزیر خارجه عراق عنوان داشت: تهدید‌های فوری مشترکی علیه جامعه سوریه و جامعه عراق وجود دارد.

فواد حسین گفت: ما با هیئت سوری در خصوص تشکیل اتاق عملیات مشترک برای رویارویی با داعش گفت‌و‌گو کردیم. ما با طرف سوری تحرکات داعش و ایده تشکیل اتاق عملیات مشترک برای رویارویی با داعش را مورد بررسی قرار دادیم.

وی با بیان اینکه تجربه عراق ممکن است برای سوری‌ها در رویارویی با چالش‌های امنیتی مفید باشد، گفت: بی‌ثباتی در سوریه مستقیماً بر اوضاع عراق تاثیر می‌گذارد.

وزیر خارجه عراق گفت: ما درباره حوادث منطقه ساحل سوریه رایزنی کردیم و نگرانی خود را از آنچه اتفاق می‌افتد، ابراز کردیم. ما از تشکیل کمیته تحقیقات در خصوص رخداد‌های ساحل سوریه استقبال می‌کنیم و امیدواریم که خروجی این کمیته، نتایجی باشد که به صلح خدمت برساند.

وی افزود: بی‌توجهی به هر قشری در جامعه باعث ایجاد خشم و آشوب می‌شود که تروریست‌ها از آن بهره‌برداری می‌کنند.

طبق گزارش‌ها، در پی حملات اخیر عناصر تحریرالشام به مردم سوریه در غرب این کشور، ده‌ها نفر کشته شده‌اند.

وزیر خارجه عراق گفت: اتاق عملیات مشترک میان پنج کشور برای رویارویی با داعش، به زودی تشکیل خواهد شد.

وی افزود: ما توافق میان احمد الشرع، رئیس موقت سوریه و مظلوم عبدی، رئیس نیرو‌های سوریه دموکراتیک (قسد) را تایید می‌کنیم و امیدواریم که این توافق، در راستای منفعت سوریه اجرا شود.

در همین راستا، اسعد الشیبانی، وزیر خارجه موقت سوریه گفت: ما در راستای تلاش‌هایمان برای تاکید بر وحدت میان عراق و سوریه، به بغداد سفر کرده‌ایم و کشور ما در تحکیم روابطمان جدی است.

الشیبانی گفت: سوریه و عراق باید با یکدیگر برای جلوگیری از هرگونه مداخله در امور داخلی‌شان بایستند. سوریه در تحکیم روابط با عراق جدی است. سوریه و عراق باید برای مخالفت با هرگونه مداخله خارجی که از سوی قدرت‌های خارجی برای انجام اقداماتی بر ما دیکته می‌شود، همکاری کنند.

وی افزود: سوریه با چالش بازسازی مواجه است و این چالشی است که عراق آن را می‌فهمد. ما به تسهیل عبور کالاها، خدمات و سرمایه‌گذاری با عراق پایبند هستیم.

الشیبانی گفت: هدف از سفر ما به عراق، با هدف تقویت تبادلات تجاری و رفع موانع میان دو کشور است. شراکت قوی با عراق باعث می‌شود که ما در رویارویی با مداخله‌های خارجی، ایمن‌تر شویم.

وزیر خارجه موقت سوریه گفت: راه آسان نخواهد بود، اما ما اطمینان داریم که دمشق و بغداد از این مرحله قوی‌تر از گذشته بیرون خواهند آمد./ ایسنا 

کلمات کلیدی: عراق سوریه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار