چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

۷۰ درصد ایرانیان مستعد چاقی و اضافه وزن هستند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گفتگویی به میزان بروز بیماری های گوارشی ناشی از مصرف بیش از اندازه غذا در میان ایرانیان پرداخته و اظهار داشت: ۷۰ درصد ایرانیان مستعد شیوع چاقی و اضافه وزن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۴۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ بسیاری از مردم ما چاقی را عامل خطر تلقی نمی کنند و عمدتا با انگیزه زیبایی برای لاغر شدن تلاش می کنند در حالی که مهم تر از این که تناسب اندام زیبایی می آورد، چاقی ره آوردی جز بیماری نخواهد داشت. ثابت شده است، منشأ بیماری های غیرواگیر شایع و در راس آن دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها چاقی و اضافه وزن است، کما این که بسیاری از متخصصان، بیماری بسیاری از ایرانیان را اپیدمی دو قلوی چاقی و دیابت می نامند؛ دیابتی که معلول چاقی است و در ادامه منجر به بروز مشکلات قلبی - عروقی و کلیوی می شود.

 

رضا ملک زاده روز یکشنبه افزود: مصرف غذا بیش از حد نیاز موجب ابتلا به انواع بیماری های گوارشی و چاقی و اضافه وزن می شود.

 

وی در ادامه به هزینه های درمانی بیماری های گوارشی اشاره کرد و گفت: با توجه به تعرفه هایی که در حال حاضر در ایران برای بیماری های گوارشی داریم و مقایسه آن با هزینه های درمانی کشورهای همسایه یا حتی دنیا، به جرات می توان گفت که هزینه های بیماری های گوارشی در ایران از همه جای دنیا ارزان تر است.

 

معاون وزیر بهداشت درباره بار مالی بیماری های گوارشی بر سیستم سلامت کشور، اظهار داشت: بار اصلی وارده بر نظام سلامت بیشتر ناشی از بیماری های قلب و عروق است و بار مالی بیماری های گوارش و کبد خیلی زیاد نیست و به طور نسبی می توان گفت پایین تر است.

 

ملک زاده در پاسخ به سئوال مبنی بر مطالعات غربالگری بیماری های گوارشی در ایران گفت: چند مطالعه مهم در حوزه غربالگری در کشور در حال انجام است که از جمله آن می توان به مطالعه غربالگری سرطان معده در اردبیل اشاره کرد که در حال انجام است.

 

وی افزود: همچنین غربالگری سرطان مری در شمال شرق کشور در گلستان انجام می شود و غربالگری سرطان روده بزرگ نیز در تهران و در برخی شهرهای دیگر در حال انجام است.

 

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: این مطالعات بیشتر جنبه تحقیقاتی دارد چون لازم است درباره این بیماری ها بررسی و پژوهش انجام شود تا مشخص کنیم که آیا این غربالگری ها موثر است و بعد آن را به کل کشور تعمیم دهیم.

 

ملک زاده خاطرنشان کرد: ۲۷ درصد سرطان ها، سرطان گوارشی است و هر سال، ۱۰ هزار مورد سرطان معده در کشور بروز می کند و هشت هزار نفر نیز در کشور از سرطان معده فوت می کنند.به گفته وی، میزان بروز سرطان ها در سال های اخیر مقداری افزایش یافته اما شیوع آن در کشور از متوسط جهانی کمتر است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار