هوای تهران درگیر آلاینده‌ها/ سکون جو کیفیت هوا را کاهش می‌دهد هشدار هواشناسی درباره ورود موج پیاپی سامانه‌ها؛ آغاز بارش‌ها از ساعاتی دیگر اعزام گسترده نیرو‌های امدادی برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌های دیزمار دستگیری یک پیمانکار شهرداری دورود به اتهام پرداخت رشوه ادعای دستکاری سامانه‌های بارشی علمی است؟ تهران شنبه و یکشنبه تعطیل می‌شود؟ مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان تا ۹ آذر تعطیل شد محدودیت‌های ترافیکی از ۵ تا ۸ آذرماه اعلام شد تعطیلی پنجشنبه‌ها در این استان/ ادارات از آذرماه دورکار می‌شوند انتقال ۲۹۲ زندانی افغانستانی از ایران نحوه انصراف از صندوق ذخیره فرهنگیان برنامه زمانی کنکور فرهنگیان ۱۴۰۵ از ثبت‌نام تا اعلام نتایج‌نهایی آزادراه تهران–شمال قفل شد / جزئیات محدودیت‌های ترافیکی  هوای تهران ۳ درجه سرد می‌شود/ احتمال بارش باران در ارتفاعات مرگ حیوان غول‌پیکر باغ وحش «سن‌دیگو» در ۱۴۱ سالگی + عکس اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده سابق مجلس به‌دلیل اظهارات کذب

خطر مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار

کارشناس سازمان غذا و دارو با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار هشدار داد: ظاهر فریبنده این قارچ‌ها نباید باعث اطمینان خاطر شود، چرا که برخی از آنها به‌شدت سمی هستند و مصرف‌شان می‌تواند سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 07
کد خبر: ۲۷۵۱۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، امیر طاهر قربانی با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار اظهار کرد: ظاهر فریبنده این قارچ‌ها نباید باعث اطمینان خاطر شود، چرا که برخی از آنها به‌شدت سمی هستند و مصرف‌شان می‌تواند سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید کند.

وی بیان کرد: شناسایی قارچ‌های سمی از خوراکی تنها از طریق ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه می‌توانند این تمایز را تشخیص دهند.

این کارشناس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: مصرف قارچ‌های سمی می‌تواند منجر به مسمومیت‌های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال شده و در مواردی حتی به مرگ منجر شود. این علائم معمولا بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شوند و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمیت بیشتر می‌شود.

وی افزود: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌های خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌رویند، خودداری کرد و تنها قارچ‌هایی که توسط مراکز مجاز عرضه می‌شوند، مصرف شوند.

قربانی همچنین تاکید کرد که روش‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیار‌هایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ها نیستند.

وی با بیان اینکه تعداد مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان‌دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است، خاطرنشان کرد: سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیند‌های پخت نمی‌توانند آنها را بی‌اثر کنند./ ایسنا 

کلمات کلیدی: مسمومیت قارچ
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار