لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

آغاز ماراتن انتخابات در عراق؛ ۸ ماه فرصت برای رقابت

گام‌های مقدماتی برای برگزاری انتخابات پارلمانی ۲۰۲۵ عراق برداشته شده و امروز کابینه این کشور اعلام کرد که انتخابات آتی پارلمانی این کشور در روز ۱۱ نوامبر برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 09
کد خبر: ۲۷۵۳۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، امروز شورای وزیران عراق اعلام کرد که انتخابات پارلمانی این کشور در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۵ برگزار می‌شود و این در حالی بود که برخی بازیگران سیاسی در این کشور پیش از این خواستار تعویق زمان این انتخابات شده بودند.

تصمیم امروز شورای وزیران عراق درحالی است که شب گذشته «چهارچوب هماهنگی» شیعه در نشستی به میزبانی «نوری المالکی»، نخست وزیر اسبق عراق اعلام کرده بود با تعویق زمان انتخابات مخالف است.

چند روز قبل هم کمیسیون عالی انتخابات عراق اعلام کرده بود که اقدامات مقدماتی در ارتباط با برگزاری این انتخابات از جمله به‌روز‌رسانی فهرست واجدین شرایط رای‌دهی، ثبت‌نام نظامیان و آوارگان و... را آغاز کرده است.

روزنامه «الشرق الاوسط» در گزارشی با اشاره به ثبت نام ۲۰ میلیون رای دهنده از جمعیت ۴۶ میلیونی عراق برای انتخابات آتی تصریح کرد که جوانان متولد پس از سال ۲۰۰۷ استقبال چشمگیری برای مشارکت در این انتخابات از خود نشان داده‌اند.

روند مقدماتی انتخابات که قرار است کمیسیون انتخاباتی به انجام برساند یک‌ماه به طول می‌انجامد و بعد از به‌روز‌رسانی اسامی رای‌دهندگان بحث ثبت‌نام ائتلاف‌ها و سپس ثبت نام نامزد‌ها در پیش خواهد بود.

در این میان برخی گروه‌های سیاسی از جمله ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری المالکی خواستار تغییر قانون انتخابات است ولی برخی جریانات سیاسی دیگر در عراق با تغییر قوانین انتخاباتی مخالفت کرده‌اند.

همچنین نامزد‌های مستقل نیز خواستار اجازه ثبت نام به صورت فردی و خارج از ائتلاف‌های حزبی همانند انتخابات دوره قبل هستند. با این حال بخش دیگری از نیرو‌های سیاسی، مخالف تغییر قانون انتخابات هستند و آن را باعث به تاخیر افتادن انتخابات و گیر افتادن در دالان‌های پارلمان می‌دانند.

غیر از تمهیدات مربوط به رای‌گیری از جنبه سیاسی نیز مهمترین پرونده پیش از انتخابات، مسئله حضور جریان صدر در این انتخابات است.

جریان صدر از نیرو‌های سیاسی ریشه‌دار عراقی است که در انتخابات سال ۲۰۲۱ موفق شده بود ۷۳ کرسی را به دست آورد. با این حال مقتدی صدر، رهبر این جریان سیاسی، نمایندگان ائتلاف را از مجلس عراق خارج و کلیه فعالیت‌های سیاسی این جریان را متوقف ساخت./ تسنیم 

کلمات کلیدی: عراق انتخابات
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار