داعش چگونه زنان را در تلگرام جذب می‌کند؟-راهبرد معاصر

داعش چگونه زنان را در تلگرام جذب می‌کند؟

پس از اینکه گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه سقوط کرد مقصد خود را به سمت دیگری از آسیا تغییر داد. CNN در گزارشی به چگونگی جذب نیرو توسط داعش در کشور‌های مختلف پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 11
کد خبر: ۲۷۶۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که تروریست های داعش، نیرو‌های خود را چگونه جذب می‌کرده است. افرادی که ممکن است در اروپا یا آسیای شرقی در حال زندگی باشند و به یک باره سر از اردوگاه‌های داعش در می‌آوردند. خبرگزاری سی ان ان با اطلاعاتی موثق نمونه‌هایی از آن را بررسی کرده است.

 

CNN گزارش خود را اینطور شروع کرده است: به مدت ۶ روز در هفته، سه زن به عنوان کارگر خانگی در خانه‌های سنگاپور کار می‌کردند. اما طبق اطلاعات وزارت امور سنگاپو، آن‌ها در اوقات فراغت خود داعش را به صورت آنلاین تبلیغ می‌کردند. آن‌ها به شبه نظامیان در خارج از کشور پول اهدا کردند و آنقدر رادیکال شدند که حتی یکی از آن‌ها حاضر شد تا به عنوان یک بمب گذار انتحاری در سوریه بمیرد.

 

این زنان در ماه سپتامبر طبق قانون امنیت داخلی سنگاپور به جرم مشارکت در فعالیت‌های تأمین مالی تروریسم دستگیر شدند و با ۱۰ سال زندان و به پرداخت ۵۰۰۰۰۰ دلار سنگاپور (۳۶۴ هزار دلار) محکوم شدند.

 

به این سه زن هنوز رسماً اتهامی وارد نشده است. اما کارشناسان تروریسم می‌گویند که آن‌ها فقط سه کارگر معمولی نیستند. اعتقاد بر این است که هنگام کار در شهر‌های بزرگ آسیا مانند سنگاپور و هنگ کنگ، جذب داعش و رادیکال شده‌اند.

 

کارشناسان می‌گویند داعش پس از سقوط در خاورمیانه، نگاه خود را به سمت آسیا تغییر داده و زنان آسیب پذیر به طور زیادی مورد هدف این گروه قرار گرفته‌اند.

 

نوا نورانیه، محقق مؤسسه تجزیه و تحلیل سیاست‌های تعارض و اندیشه اندونزی، می‌گوید: «آن‌ها توسط شبه نظامیان داعشی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند، همچنین آن‌ها با عضویت در تیم‌های تروریستی داعش درآمد پایدار و بالایی دارند، به انگلیسی صحبت می‌کنند و معمولاً یک شبکه بین المللی گسترده دارند و آن‌ها را به زندگی ایده آل نزدیک می‌کند.»

 

یک حاشیه رادیکال

این زنان تقریباً ۲۵۰ هزار کارگر مهاجر خانگی ساکن سنگاپور و ۳۸۵ هزار نفر ساکن در هنگ کنگ را تشکیل می‌دهند. سخنگوی وزارت امور داخله سنگاپور گفته است: «اکثریت قریب به اتفاق کارگران خارجی مطیع قانون هستند و سهم مثبتی در جامعه ما دارند. با این وجود، هنوز هم افرادی هستند که به واسطه ایدئولوژی خشن داعش، جذب شده و رادیکال می‌شوند.»

 

به گفته کارشناسان تروریسم، بیشتر موارد شناسایی شده تاکنون اتباع اندونزی را درگیر می‌کند. سی‌ان‌ان تلاش کرده تا با سه زن اندونزیایی که در سنگاپور نگهداری می‌شوند تماس بگیرد، اما نتوانست این ارتباط را برقرار کند.

 

بین سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷، IPAC تحقیقات خود را در مورد کارگران داخلی که جذب داعش شده‌اند، انجام داد و حداقل ۵۰ زن اندونزیایی که در خارج از کشور به عنوان پرستار بچه، خدمتکار یا سرپرست سالمندان کار می‌کنند را پیدا کرد. از این میان، ۴۳ نفر در هنگ کنگ، چهار نفر در سنگاپور و سه نفر در تایوان مستقر بودند. به دلیل دشواری در به دست آوردن اطلاعات دست اول، این موارد جدیدترین آمار موجود است.

 

به گفته منبعی در اندونزی با اطلاع از تعداد تروریست‌هایی که به وطن خود بازگردانده شده‌اند، بیش از ۲۰ کارگر داخلی جذب شده برای شبکه سازی به اندونزی اعزام شدند، کشوری که بیشترین جمعیت مسلمانان جهان را دارد.

 

بنا بر آنچه در این گزارش آمده تروریست‌های داعشی اغلب از طریق فیسبوک با این افراد ارتباط می‌گیرند. گزارش می‌گوید این زنان اغلب تنها و بی پول هستند و معمولا توسط کارفرمایان خود مورد خشونت قرار می‌گیرند. نیرو‌های داعش با این افراد وارد روابط شخصی عاشقانه می‌شوند و سپس از آن‌ها دعوت می‌شد تا در برنامه‌های رمزگذاری شده به چت‌های اختصاصی بپیوندند.

 

همکاری شرکت تلگرام با داعش

زاخاری ابوزا، کارشناس عملیات داعش در جنوب شرقی آسیا در کالج جنگ ملی واشنگتن در این‌باره می‌گوید: «جایی که نقشه‌های بمب به اشتراک گذاشته می‌شود یک شبکه اجتماعی است و هماهنگی فعال صورت می‌گیرد. صد‌ها گروه فعال در تلگرام وجود دارد که به صورت رمزگذاری شده هستند و توسط نیرو‌های داعش اداره می‌شوند بسیاری از آن‌ها دارای محتوای ویژه زنان هستند، مانند مشاوره در مورد مسائل زنانه و تربیت فرزند.»

 

سی ان ان در این گزارش نوشته است که این موضوع را از مسئولین تلگرام پرسیده، اما این شرکت به درخواست آن‌ها پاسخ نداده است. پس از اتمام روند جذب این زنان، تعداد کمی از آن‌ها با پسران جهادی ازدواج می‌کنند. یک زن اندونزیایی که در هنگ کنگ مشغول به کار است در سال ۲۰۱۵ به بانتن، در جاوا غربی، رفته و همسر دوم یک مرد جهادی شده است. این مرد در سال ۲۰۱۷ به دلیل خرید اسلحه و آموزش که از سوی فرمانده داعش اعلام شده بود، دستگیر شد. این جهادی بعدا اعتراف کرد که بودجه تسلیحات مورد استفاده در حمله سال ۲۰۱۶ به جاکارتا را تأمین کرده است که در آن ۸ نفر کشته شده است.

 

مقصد جدید

کارشناسان می‌گویند داعش جایگاه خود را در جنوب شرقی آسیا تقویت کرده است و هواداران داعش - از جمله کارگران داخلی تندرو اخیراً فیلیپین را به عنوان مقصد خود معرفی می‌کنند.

 

ابوزا گفته است: «پس از سال ۲۰۱۷، هنگامی که داعش قلمرو خود را در خاورمیانه از دست داد، رویکرد ما تغییر کرد. این کار برای تشویق ستیزه جویان برای سفر به مینتانا، فیلیپین، و ایجاد خلافت در آنجا آغاز شد.»

 

منبع:مهر

ارسال نظر