غیبت قطعی ۶ استقلالی در اصفهان اعلام لیست تیم ملی والیبال برای حضور در لیگ ملت‌های ۲۰۲۵ ببینید/فرمانده کل سپاه خطاب به صهیونیست‌ها: اگر در یک لحظه ۶۰۰ موشک روی سرتان بریزیم چه کار خواهید کرد؟  معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی

مصرف نمک می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد

محققان با انجام تحقیقاتی، عواقب غیرمنتظره مصرف نمک خوراکی را شناسایی و اعلام کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 29
کد خبر: ۲۷۶۷۸۱

به گزارش راهبرد معاصر. افزودن نمک به غذا‌های آماده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی را افزایش دهد. این نتیجه‌ای است که محققان دانشگاه پزشکی سین کیانگ پس از مطالعه داده‌های نزدیک به نیم میلیون نفر به آن دست یافته‌اند.

بر اساس این مطالعه، افرادی که به طور منظم نمک به غذای خود اضافه می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت از نمک استفاده می‌کنند، ۴۳ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر اضطراب قرار دارند. حتی کسانی که فقط گهگاه نمک اضافه می‌کنند، ۵ تا ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی را تجربه می‌کنند.

مکانیسم این ارتباط هنوز کاملاً مشخص نیست، اما دانشمندان بر این باور هستند که نمک ممکن است باعث تسریع پیری بیولوژیکی بدن، تأثیر بر سطح هورمون‌های خلقی مانند سروتونین و دوپامین، یا اختلال در عملکرد سیستم عصبی از طریق افزایش فشار خون شود.

نویسندگان این مطالعه تأکید می‌کنند که این اولین تحقیق بزرگی است که ارتباط قوی و مثبت بین مصرف نمک اضافی و خطر افسردگی و اضطراب را شناسایی کرده است. آنها توصیه می‌کنند که هنگام تنظیم رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات روانی هستند، باید مصرف نمک را در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که پیش از این، در مارس ۲۰۲۵، محققان دانشگاه ییل، فواید نمک خوراکی را نیز شناسایی کردند. بر اساس یافته‌های آنها، نمک نه تنها می‌تواند طعم به غذا بدهد، بلکه به تحویل هدفمند دارو‌ها نیز کمک می‌کند. این مطالعه نشان داده است که تغییر غلظت نمک در مایع باعث می‌شود ریزذرات دارویی در جهت مورد نظر حرکت کنند. /بهداشت نیوز

ارسال نظر