به گزارش راهبرد معاصر؛ علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی، تأکید کرد که با اصلاح قیمت شیرخام، کارخانههای لبنی چارهای جز افزایش قیمت محصولات لبنی نخواهند داشت. این موضوع ممکن است به کاهش مصرف خانوار، افت تولید محصولات لبنی و در نهایت تبدیل شیرخام به شیرخشک و صادرات آن منجر شود.
خامفروشی شیرخام به دلیل کاهش قدرت خرید
وی اظهار داشت که در شرایط فعلی بسیاری از شیرخام تولیدی، به دلیل کاهش مصرف و افت قدرت خرید خانوارها، به شیرخشک تبدیل و صادر میشود. این فرایند به معنای حرکت به سمت خامفروشی است. ظفری پیشنهاد داد که بهتر است یارانه از روی نهادهها برداشته شود تا مشکلات این حوزه کاهش یابد.
کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور
ظفری سرانه مصرف لبنیات در کشور را حدود ۴۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: افزایش قیمت مصوب شیرخام میتواند تولید را تعطیل کرده و سرانه مصرف را از مقدار فعلی نیز کمتر کند. این امر میتواند تأثیرات منفی بر سلامت و تغذیه خانوارها داشته باشد.
قیمت فعلی شیرخام
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی ادامه داد: در حال حاضر هر کیلوگرم شیرخام با قیمت مصوب قبلی ۱۸ هزار تومان از دامداران خریداری میشود. این در حالی است که شیرهایی با درصد چربی بیشتر تا محدوده ۲۲ هزار تومان نیز قیمت دارند.
ادعای دامداران و سیاستهای وزارت جهاد
ظفری همچنین به انتقادات دامداران اشاره کرد و گفت: آنها معتقدند که افزایش قیمتها موجب شده مردم از مصرف لبنیات اجتناب کنند. با این وجود، به گفته وی، سیاستهای فعلی وزارت جهاد کشاورزی عامل اصلی گرانی کالاهای اساسی، از جمله مواد لبنی و شیرخام، به شمار میرود. /اقتصاد ۱۰۰