دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

نشست اتحادیه اروپا برای قطع همکاری تجاری با رژیم صهیونیستی

وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است در تاریخ ۲۰ مه ۲۰۲۵ (۳۰ اردیبهشت) در یک نشست رسمی در خصوص ادامه یا لغو توافق‌نامه همکاری اتحادیه اروپا با اسرائیل بحث می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 09
کد خبر: ۲۷۷۶۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از انتقادات شدید کشورهای اروپایی از ادامه محاصره شدید غزه و تشدید گرسنگی و اتمام انبارهای مواد غذایی در این باریکه، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است در پایان ماه جاری طی یک جلسه‌ رسمی در خصوص درخواست بازنگری در توافق‌نامه‌ای که روابط تجاری این اتحادیه با اسرائیل را تنظیم می‌کند، بحث و بررسی کنند.

محاصره مداوم اسرائیل بر کمک‌های بشردوستانه برای غزه موجب تعطیلی آشپزخانه‌های عمومی سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» است. این گروه اعلام کرده که انبارهای آن خالی و هیچ تأمین مواد غذایی جدیدی به غزه ارسال نمی‌شود.

در این راستا در حالی که وضعیت جنگ در غزه وارد مرحله جدیدی شده و ارتش اشغالگر قصد دارد عملیات‌های خود را گسترش داده و تشدید کند، کاجا کلاس، وزیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از نگرانی شدید کشورهای عضو اتحادیه نسبت به عدم توانایی در توقف این بحران خبر داد. وی تاکید کرد که ناامیدی در میان اعضای اتحادیه اروپا از عدم امکان توقف این درگیری بسیار زیاد است.

روابط تجاری اتحادیه اروپا و اسرائیل طبق توافق‌نامه‌ای موسوم به «توافق همکاری» تنظیم می‌شود. این توافق‌نامه مقرر می‌کند که روابط دو طرف باید بر اساس احترام به حقوق بشر و اصول دموکراتیک باشد. برخی کشورهای اروپایی، از جمله هلند، به دلیل نقض حقوق بشر توسط اسرائیل، خواستار بررسی دوباره این توافق‌نامه شده‌اند.

دولت هلند اعلام کرده که قصد دارد تا زمان انجام این بررسی‌ها، این توافق‌نامه را مسدود کند. کاسپار ولدکمپ، وزیر امور خارجه هلند، تصریح کرد که نگرانی‌های این کشور نسبت به محاصره غزه و تشدید عملیات‌های جنگی اسرائیل به طور گسترده‌ای در میان کشورهای اروپایی به اشتراک گذاشته می‌شود.

تانیا فاجون، وزیر امور خارجه اسلوونی، نیز ضمن حمایت از این نگرانی‌ها، گفت: «جهان در آزمون انسانیت شکست خورده است و ما باید جدی‌تر عمل کنیم، زیرا نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشری در جریان است.»

پائولو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز گفت: «از اوضاع تراژدیک غزه نگرانیم و خواستار بازبینی در توافقنامه شراکت میان اسرائیل با اتحادیه اروپا هستیم».

در همین حال، خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، بر اهمیت بالا گرفتن صدای اروپا در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه تأکید کرد و گفت: «اتحادیه اروپا هرگز جابجایی مردم غزه را نخواهد پذیرفت.»

به نوشته نیویورک تایمز، با این حال، اتحادیه اروپا در مورد نحوه پاسخ به این بحران به شدت دچار اختلاف است . کشورهای اتریش، آلمان و مجارستان از مواضع اسرائیل حمایت کرده‌اند، در حالی که کشورهای ایرلند، اسپانیا و اسلوونی به حمایت از فلسطینی‌ها پرداخته‌اند.

سال گذشته نیز برخی کشورهای اروپایی از جمله ایرلند و اسپانیا تلاش کردند تا شرکای اتحادیه اروپا را به بررسی نقض قوانین توسط اسرائیل وادار کنند، اما این تلاش‌ها نتیجه‌ای نداشت./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر