عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

نشست اتحادیه اروپا برای قطع همکاری تجاری با رژیم صهیونیستی

وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است در تاریخ ۲۰ مه ۲۰۲۵ (۳۰ اردیبهشت) در یک نشست رسمی در خصوص ادامه یا لغو توافق‌نامه همکاری اتحادیه اروپا با اسرائیل بحث می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 09
کد خبر: ۲۷۷۶۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از انتقادات شدید کشورهای اروپایی از ادامه محاصره شدید غزه و تشدید گرسنگی و اتمام انبارهای مواد غذایی در این باریکه، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است در پایان ماه جاری طی یک جلسه‌ رسمی در خصوص درخواست بازنگری در توافق‌نامه‌ای که روابط تجاری این اتحادیه با اسرائیل را تنظیم می‌کند، بحث و بررسی کنند.

محاصره مداوم اسرائیل بر کمک‌های بشردوستانه برای غزه موجب تعطیلی آشپزخانه‌های عمومی سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» است. این گروه اعلام کرده که انبارهای آن خالی و هیچ تأمین مواد غذایی جدیدی به غزه ارسال نمی‌شود.

در این راستا در حالی که وضعیت جنگ در غزه وارد مرحله جدیدی شده و ارتش اشغالگر قصد دارد عملیات‌های خود را گسترش داده و تشدید کند، کاجا کلاس، وزیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از نگرانی شدید کشورهای عضو اتحادیه نسبت به عدم توانایی در توقف این بحران خبر داد. وی تاکید کرد که ناامیدی در میان اعضای اتحادیه اروپا از عدم امکان توقف این درگیری بسیار زیاد است.

روابط تجاری اتحادیه اروپا و اسرائیل طبق توافق‌نامه‌ای موسوم به «توافق همکاری» تنظیم می‌شود. این توافق‌نامه مقرر می‌کند که روابط دو طرف باید بر اساس احترام به حقوق بشر و اصول دموکراتیک باشد. برخی کشورهای اروپایی، از جمله هلند، به دلیل نقض حقوق بشر توسط اسرائیل، خواستار بررسی دوباره این توافق‌نامه شده‌اند.

دولت هلند اعلام کرده که قصد دارد تا زمان انجام این بررسی‌ها، این توافق‌نامه را مسدود کند. کاسپار ولدکمپ، وزیر امور خارجه هلند، تصریح کرد که نگرانی‌های این کشور نسبت به محاصره غزه و تشدید عملیات‌های جنگی اسرائیل به طور گسترده‌ای در میان کشورهای اروپایی به اشتراک گذاشته می‌شود.

تانیا فاجون، وزیر امور خارجه اسلوونی، نیز ضمن حمایت از این نگرانی‌ها، گفت: «جهان در آزمون انسانیت شکست خورده است و ما باید جدی‌تر عمل کنیم، زیرا نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشری در جریان است.»

پائولو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز گفت: «از اوضاع تراژدیک غزه نگرانیم و خواستار بازبینی در توافقنامه شراکت میان اسرائیل با اتحادیه اروپا هستیم».

در همین حال، خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، بر اهمیت بالا گرفتن صدای اروپا در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه تأکید کرد و گفت: «اتحادیه اروپا هرگز جابجایی مردم غزه را نخواهد پذیرفت.»

به نوشته نیویورک تایمز، با این حال، اتحادیه اروپا در مورد نحوه پاسخ به این بحران به شدت دچار اختلاف است . کشورهای اتریش، آلمان و مجارستان از مواضع اسرائیل حمایت کرده‌اند، در حالی که کشورهای ایرلند، اسپانیا و اسلوونی به حمایت از فلسطینی‌ها پرداخته‌اند.

سال گذشته نیز برخی کشورهای اروپایی از جمله ایرلند و اسپانیا تلاش کردند تا شرکای اتحادیه اروپا را به بررسی نقض قوانین توسط اسرائیل وادار کنند، اما این تلاش‌ها نتیجه‌ای نداشت./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده