ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

پشت پرده نقض عهد اروپا در رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران

ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه پایان ندادن به تحریم های ایران طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حوزه موشکی و تسلیحاتی نشان دهنده بدعهدی آنهاست، گفت: اروپا با حفظ تحریم موشکی و تسلیحاتی ایران بغض خود را نسبت به جمهوری اسلامی به نمایش گذاشت و به دنبال تداوم تحریم و فشار بر ایران و همسویی هر چه بیشتر با آمریکاست.
ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 18
کد خبر: ۲۰۹۱۵۵

رمزگشایی از نقض عهد اروپا در رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ اتحادیه اروپا اعلام کرد، تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران را که از امروز 26 مهرماه لغو شد، همچنان برقرار نگه خواهد داشت. با توجه به اجرایی نشدن برجام، اروپا به طور جداگانه از شورای امنیت، تحریم های مذکور را علیه ایران حفظ خواهد کرد.
 
در بیانیه این اتحادیه آمده است: شورای اروپا اقدام حقوقی برای ابقای تحریم‌هایی را تصویب کرده که سازمان ملل متحد به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک برای افراد و نهادهایی دخیل یا وابسته اعمال کرده است.
 
این اتحادیه مدعی شد، تحریم جدیدی را برای ایران درنظر نگرفته است و تحریم‌هایی که اتحادیه اروپا پس از برجام لغو کرد، به قوت خود باقی می‌مانند.


این اقدام اتحادیه اروپا با محکومیت از جانب ایران همراه شد و سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با غیرقانونی خواندن تصمیم شورای وزیران اروپا گفت: این اقدام نقض صریح تعهدات اتحادیه و سه کشور اروپایی ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و عملی همراه با سوءنیت است.


وی تصریح کرد، تصمیم اروپا عملی یکجانبه، غیرقانونی و از لحاظ سیاسی غیرقابل توجیه است.
 

اروپایی ها بعد از امضای برجام درقبال عمل به تعهدات خود نسبت به ایران دو موضع کاملاً متقلبانه و فریبکارانه در پیش گرفتند که همچنان شاهد پس لرزه های آن هستیم


ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل سیاسی درباره تصمیم شورای اروپا و نقض صریح تعهدات اتحادیه اروپا و قطعنامه 2231 به «راهبرد معاصر» گفت: اروپا بار دیگر نشان داد نه تنها دنباله رو، بلکه مجری خواسته های آمریکا و رژیم صهیونیستی است، زیرا بر این موضوع تأکید کرده اند تحریم های پیشین سازمان ملل متحد علیه ایران در زمینه تسلیحاتی و موشکی را همچنان حفظ می کنند.


وی درباره فریبکاری طرف اروپایی در موضوع تحمیل برجام و توافقاتی که عایدی نداشت، افزود: اروپایی ها بعد از امضای برجام درقبال عمل به تعهدات خود نسبت به ایران دو موضع کاملاً متقلبانه و فریبکارانه در پیش گرفتند که همچنان شاهد پس لرزه های آن هستیم. در مقایسه مواضع اتخاذ شده به وسیله شورای اروپا به عنوان مرجع بالادستی با موضع گیری کمیسیون اروپا که اولی تحریم های سازمان ملل متحد درباره ایران را لغو و دیگری تعلیق کرد، به این نتیجه دست می یابیم با رفتارهای متفاوت و موضع گیری های متناقض به دنبال کسب نکردن نتیجه ملموس از ایران در قالب برجام، وارد بازی فریبکارانه ای شده اند.


کارشناس مسائل سیاسی معتقد است: متأسفانه تیم مذاکره کننده دولت قبل متوجه موضع گیری های متناقض سران اروپایی نشدند و در این زمینه غفلت کردند. اروپا همکاری قابل توجهی با دولت سابق آمریکا در انجام ندادن تعهدات برجامی نسبت به ایران داشت، به گونه ای که مسیر را برای خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور از برجام باز کرد، اما ایران در آن دوران خود را متعهد به همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی می دانست.


ظهره وند گفت: در 1+4، سه کشور عضو اتحادیه اروپا کمترین کاری برای ایران انجام ندادند؛ هرچند دولت سیزدهم به واسطه مشاهده این رویکردها توانست اقتصاد کشور را ازحالت شرطی شدن خارج کند و بدون وابستگی به برجام مسیر درست را دنبال کرد. با وجود این، اروپا همچنان منفعل عمل و در گفتار و رفتار بسیار متضاد و متناقض رفتار می کند.


کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: عمل نکردن به رفع تحریم های ایران طبق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در حوزه موشکی و تسلیحاتی از سوی اروپا نشان می دهد اروپایی ها دنباله رو رژیم صهیونیستی و مانند آنها بدعهد، لجوج و نفرت انگیز هستند.

برجام توافق نبود، بلکه پروژه ای برای براندازی بود که امروز چهره واقعی خود را به صورت عریان نشان داده است


ظهره وند توضیح داد: اروپایی ها هیچ گاه با امضای برجام به دنبال رقم زدن اتفاقات مثبتی در ایران نبوده اند و نیستند. آنها با تأکید بر حفظ تحریم موشکی و تسلیحاتی ایران باز هم بغض خود را نسبت به جمهوری اسلامی به نمایش گذاشتند؛ بنابراین با دست خالی به دنبال تداوم تحریم و فشار بر ایران و همسویی هر چه بیشتر با آمریکا هستند تا از این رهگذر به خیال خود، ایران را منفعل و در ادامه پروژه فروپاشی کلید بزنند.


کارشناس مسائل سیاسی معتقد است: برجام توافق نبود، بلکه پروژه ای برای براندازی بود که امروز چهره واقعی خود را به صورت عریان نشان داده است. به بیان بهتر، قرار نبود برجام مشکلی از ایران حل کند، بلکه  قرار بود جمهوری اسلامی را به وسیله دردسرهای ناشی از برجام منحل کند.


ظهره وند تصریح کرد: برجام را می توان به اسیدی تشبیه کرد که غرب برای حل نظام سیاسی ایران به میان آورد که خوشبختانه غرب و جریان موسوم به «براندازان داخلی» نتوانستند کاری انجام دهند. به همین دلیل باید مراقب بود در دام تله مذاکراتی نیفتاد، زیرا تصمیم اخیر شورای اروپا نشان داد آنها به شدت به آمریکا و صهیونیزم جهانی وابسته هستند.

 

ارسال نظر