بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه

جان کری: اسرائیل نمی‌تواند تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند

جان کری: اسرائیل نمی‌تواند تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند وزیر امور خارجه سابق آمریکا در واکنش به گزارش‌های منتشر شده درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران تصریح کرد: «اسرائیل توانایی نابود کردن تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد.»
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 24
کد خبر: ۲۷۸۸۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جان کری» که در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» وزیر امور خارجه آمریکا و به‌طور مستقیم درگیر مذاکرات هسته‌ای با ایران برای حصول برجام بود، شامگاه جمعه و در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی به گزارش‌های منتشر شده درباره برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران واکنش نشان داد.

او در گفت‌و‌گو با «کریستین امانپور»، خبرنگار شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان»، در پاسخ به سوالی درباره گزارش این شبکه آمریکایی از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تصریح کرد: «اسرائیل توانایی نابود کردن تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد. در صورت حمله به ایران، تحولات بسیار خطرناکی شکل خواهد گرفت.»

کری افزود: «اسرائیل توانایی صدمه زدن به تأسیسات هسته‌ای ایران را دارد، اما آن به شکل‌گیری روندی بسیار خطرناک‌تر خواهد انجامید. عقل سلیم باید حکم کند. رئیس جمهور ترامپ در مسیر درستی برای رسیدن توافق با ایران قرار دارد.»

او در پاسخ به سوالی درباره توافق احتمالی بین ایران و آمریکا گفت: «ترامپ به دنبال بهترین توافق با ایران است و امیدوارم به این توافق دست پیدا کند. تصمیم او برای خروج از برجام بسیار بحث برانگیز بود. اما این واقعیت که او اکنون درحال مذاکره است خبر خوبی است. امیدوارم او به توافقی مشابه برجام دست پیدا کند.»

اظهارات کری درباره «قرار گیری ترامپ در مسیری درست برای رسیدن به توافقی تازه با ایران» درحالی است که روز جمعه، پنجمین دور گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا برگزار شد.

در پایان دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، یک مقام ارشد دولت دوم «دونالد ترامپ» به خبرگزاری انگلیسی گفت که این گفت‌و‌گو‌ها «بسیار سازنده» بوده است.

این مقام ارشد آمریکایی به خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گفت: «گفت‌و‌گو‌ها با ایران سازنده بوده و ما به پیشرفت بیشتری دست یافتیم، اما کار بیشتری باید انجام دهیم.»

رویترز به نقل از این مقام ارشد آمریکایی نوشت: «استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا بیش از ۲ ساعت با هیأت ایرانی گفت‌و‌گو کرد. طرفین توافق کردند که در آینده‌ای نزدیک با یکدیگر دیدار کنند.»

کری همچنین در پاسخ به سوالی درباره تلاش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با چین تصریح کرد: «بسیار غم انگیز است که ترامپ بزرگترین بازار‌های جهان را به چین تسلیم کرد. چین امروز در واکنش به بحران اقلیمی با سرعت زیادی پیش می‌رود، زیرا شهروندانش این را می‌خواهند و این کار از نظر تجاری بسیار سودآور است. دولت ترامپ نیاز دارد تا هرچه سریع‌تر سیاست‌های اقلیمی خود را تغییر دهد.»

وزیر امور خارجه سابق آمریکا در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با سی‌ان‌ان، با اشاره به ابتلای «جو بایدن» رئیس جمهور پیشین آمریکا به سرطان و مطرح شدن سوال‌های بسیار درباره سلامت و توانایی شناختی او حتی در طول دوران ریاست جمهوری وی ادعا کرد: «او از قدرت کامل برای تصمیم‌گیری‌های لازم به عنوان رئیس جمهور برخوردار بود. او یک کارفرمای سخت‌گیر بود. او خواستار دقت و پاسخگویی بود و تصمیمات بسیار سختی می‌گرفت.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار