اعتراف جان کری در مورد ایران-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند

اعتراف جان کری در مورد ایران

«جان کری» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با برنامه «Face The Nation» شبکه خبری «سی‌بی‌اس» آمریکا مدعی شد که ایران پشت حملات به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی بوده است، اما عامل اصلی تنش‌های اخیر جنگ اقتصادی واشنگتن علیه تهران است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 22
کد خبر: ۲۳۰۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  «جان کری» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با برنامه «Face The Nation» شبکه خبری «سی‌بی‌اس» آمریکا مدعی شد که ایران پشت حملات به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی بوده است، اما عامل اصلی تنش‌های اخیر جنگ اقتصادی واشنگتن علیه تهران است.

 

 وی در ادامه گفت: «معتقدم که ایران بالأخره به نحوی در این حمله نقش داشته است... رئیس جمهور کاملا درست عمل کرده که با عجله به سوی گزینه نظامی نرفته است و این کاری است که ما باید انجام می‌دادیم.»

 

جان کری افزود: «ما همچنین باید ببینیم که چه اتفاقی افتاده است. پس از آنکه ما (از برجام) خارج شدیم، علیه ایران جنگ اقتصادی اعلام کردیم و علیه آنها حداکثر میزان ممکن فشار را وارد آوردیم و کاملا قابل پیش‌بینی بود که این به مناقشه بیشتر منجر می‌شود. بنابراین، ما ورشکستگی یک رویکرد را شاهد هستیم.»

 

واشنگتن سال گذشته بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزام یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه روی آورد.

 

جمهوری اسلامی ایران یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

 


با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

 

ایران تا کنون سه گام را در کاهش تعهدات برجامی خود برداشته است و اعلام کرده در صورتی که طی هفته‌های آتی اروپایی‌ها گام‌های عملی در اجرای تعهداتشان در برجام را برندارند گام چهارم را نیز برخواهد داشت.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار