واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

اعتراف جان کری در مورد ایران

«جان کری» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با برنامه «Face The Nation» شبکه خبری «سی‌بی‌اس» آمریکا مدعی شد که ایران پشت حملات به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی بوده است، اما عامل اصلی تنش‌های اخیر جنگ اقتصادی واشنگتن علیه تهران است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 22
کد خبر: ۲۳۰۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  «جان کری» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با برنامه «Face The Nation» شبکه خبری «سی‌بی‌اس» آمریکا مدعی شد که ایران پشت حملات به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی بوده است، اما عامل اصلی تنش‌های اخیر جنگ اقتصادی واشنگتن علیه تهران است.

 

 وی در ادامه گفت: «معتقدم که ایران بالأخره به نحوی در این حمله نقش داشته است... رئیس جمهور کاملا درست عمل کرده که با عجله به سوی گزینه نظامی نرفته است و این کاری است که ما باید انجام می‌دادیم.»

 

جان کری افزود: «ما همچنین باید ببینیم که چه اتفاقی افتاده است. پس از آنکه ما (از برجام) خارج شدیم، علیه ایران جنگ اقتصادی اعلام کردیم و علیه آنها حداکثر میزان ممکن فشار را وارد آوردیم و کاملا قابل پیش‌بینی بود که این به مناقشه بیشتر منجر می‌شود. بنابراین، ما ورشکستگی یک رویکرد را شاهد هستیم.»

 

واشنگتن سال گذشته بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزام یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه روی آورد.

 

جمهوری اسلامی ایران یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

 


با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

 

ایران تا کنون سه گام را در کاهش تعهدات برجامی خود برداشته است و اعلام کرده در صورتی که طی هفته‌های آتی اروپایی‌ها گام‌های عملی در اجرای تعهداتشان در برجام را برندارند گام چهارم را نیز برخواهد داشت.

 

منبع: فارس

ارسال نظر