دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد

مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد حضور نظامی خود در سوریه را به حداقل رسانده و پایگاه‌های نظامی خود را به یک پایگاه کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 03
کد خبر: ۲۷۹۸۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از شبکه ترکیه‌ای ان تی وی، توماس باراک سفیر آمریکا در ترکیه که ماه گذشته میلادی به‌عنوان فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور سوریه منصوب شد در مصاحبه با این شبکه ترک گفت:سیاست‌های فعلی ما در قبال سوریه شبیه سیاست‌های ۱۰۰ سال گذشته نخواهد بود، زیرا آن سیاست‌ها کارساز نبوده‌اند.

این مقام ارشد آمریکایی در مورد «استقرار مجدد» حضور آمریکا در سوریه گفت: ما از هشت پایگاه نظامی، در نهایت فقط یک پایگاه خواهیم داشت.

وی افزود که این کاهش «در حال وقوع است» و خاطرنشان کرد که شرکای منطقه‌ای واشنگتن باید در ترتیبات امنیتی جدید برای سوریه شرکت کنند و «مسئله، ادغام و منطقی بودن همه است.»

علاوه بر این، باراک پس از دیدار‌های هفته گذشته‌اش با «احمد الشرع» ملقب به «ابو محمد جولانی» رئیس حکومت موقت سوریه اعلام کرد که آمریکا قصد ندارد سوریه را اداره کند، بلکه قصد دارد به نقش حمایتی برای دولت جدید سوریه تبدیل شود و «آن را توانمند سازد.»

دولت ترامپ پیش از این نیز اعلام کرده بود که ممکن است حضور آمریکا در سوریه را کاهش دهد. یک مقام ناشناس وزارت دفاع آمریکا در ماه فوریه تأیید کرد که پنتاگون در حال تهیه برنامه‌هایی برای خروج احتمالی از سوریه است. ترامپ همچنین دستور داده که تمام تحریم‌ها علیه سوریه لغو شود تا به این کشور «فرصتی برای عظمت» داده شود.

رئیس‌جمهوری آمریکا با لغو تحریم‌های دوران اسد علیه سوریه موافقت کرد، با احمد الشرع ملقب به ابومحمد جولانی رئیس دولت موقت سوریه در ریاض دیدار و باراک، دوست نزدیک خود را به عنوان فرستاده ویژه خود در امور سوریه منصوب کرد.

رویترز همچنین به نقل از ۲ منبع نزدیک به «وزارت دفاع سوریه» گزارش داد که «احمد الشرع و اطرافیان او به طرف‌های غربی گفته‌اند که جذب جنگجویان خارجی در ارتش سوریه، خطر امنیتی کمتری نسبت به رها کردن آنها دارد؛ چراکه در غیر این صورت ممکن است به القاعده یا داعش بپیوندند.»

فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه پیشتر در دیدار با رئیس دولت موقت سوریه در دمشق تاکید کرد که رئیس‌جمهور آمریکا به زودی اعلام می‌کند که سوریه کشور حامی تروریسم نیست.

توماس باراک در این دیدار اظهار داشت: واشنگتن خواهان صلح بین سوریه و اسرائیل است و این مشکل قابل حل است، اما بایستی با گفت‌و‌گو آغاز شود. / ایرنا

کلمات کلیدی: آمریکا سوریه
مطالب مرتبط
ارسال نظر