زمان واریز یارانه ابان ماه 98 + مبلغ جدید یارانه ها-راهبرد معاصر

زمان واریز یارانه ابان ماه 98 + مبلغ جدید یارانه ها

یارانه نقدی آبان 98 روز یک شنبه ۲۶ آبان ماه 98 به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود که مبلغ دریافتی برای هر یک از مشمولان همانند ماه قبل ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 15
کد خبر: ۲۸۰۴۱
تعداد نظرات: ۳ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ صد و پنجمین مرحله یارانه نقدی ساعت 24 روز یک شنبه ۲۶ آبان ماه 98 به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت خواهد شد.

 

لازم به ذکر است که مبلغ یارانه دریافتی هر یک از مشمولان دریافت یارانه نقدی همانند ماه‌های گذشته ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

 

 

رکنا: نوبخت تصریح کرد که قرار بر این شد که ۱۰۰ درصد منابع حاصل از اصلاح قیمت‌ها و سهمیه بندی بنزین به صورت حمایت معیشتی بین خانوار‌های مورد نظر توزیع شود.

 

«محمدباقر نوبخت»، رئیس سازمان برنامه و بودجه، درباره اطلاعیه شرکت پخش فراورده‌های نفتی درخصوص اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت و اصلاح قیمت بنزین گفت: این طرح در راستای مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه اجرا می‌شود.

 

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر با افزایش مصرف بنزین کارشناسان اظهار نظر می‌کردند که اگر بنزین سهمیه بندی شود و در قیمت آن اصلاحی صورت گیرد می‌تواند باعث کنترل مصرف شود.

 

نوبخت افزود: دولت در شش سال گذشته فقط دو بار اصلاح قیمت انجام داد و منابعی که از آن حاصل شد بیشتر صرف پرداخت به خانواده‌های نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی شد.

 

وی با تأکید بر اینکه این بار نیز رئیس جمهور نظر داشت که اگر قرار است اصلاحی در قیمت بنزین انجام شود حتماً باید منابع آن به مردم پرداخت شود اضافه کرد: از این جهت با تعریفی که صورت گرفت و در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه به تصویب رسید، قرار بر این شد که ۱۰۰ درصد منابع حاصل از اصلاح قیمت‌ها و سهمیه بندی به صورت حمایت معیشتی بین خانوار‌های مورد نظر توزیع شود.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه جامعه هدف بیش از ۱۸ میلیون خانوار (بیش از ۶۰ میلیون نفر) را تشکیل می‌دهد گفت: در همین راستا، شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی موظف شد همه منابع حاصل از این برنامه را در یک حساب مشخص که به همین عنوان نزد خزانه افتتاح خواهد شد واریز کند.

 

نوبخت افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز موظف شد با ضوابطی که دارد (توضیحات بیشتر آن در روز‌های آینده اعلام خواهد شد)، فهرستی از این ۱۸ میلیون خانوار یا همان ۶۰ میلیون نفر مورد نظر را آماده کند.

 

وی گفت: سازمان برنامه و بودجه نیز موظف شد همه مبالغی که به حساب واریز می‌شود بین این خانوار‌ها که از یک نفر تا پنج نفر هستند به صورت ماهانه در قالب مبالغی بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان پرداخت کند. رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بنابراین از این به بعد این سازمان هر ماه سه پرداختی خواهد داشت؛ یک حقوق و مزایا و پرداخت‌های مربوط به طرح‌های عمرانی که هر ماه از خزانه صورت می‌گیرد، دوم پرداخت یارانه‌ها که معمولاً ۲۶ هر ماه انجام می‌شود و از این به بعد پرداخت دیگری نیز صورت می‌گیرد که در قالب بسته‌های حمایت معیشتی خواهد بود.

 

وی افزود: البته طوری برنامه ریزی کرده ایم که بلافاصله پس از اجرای طرح و حداکثر یک هفته تا ده روز آینده همه وجوه به حساب سرپرست خانوار واریز شود.

 

نوبخت همچنین تصریح کرد: البته وزارت رفاه موظف شد مازاد بر این ۱۸ میلیون خانوار، هر کسی که خودش را متقاضی دریافت این رقم می‌داند با ساز و کار‌هایی که تدارک دیده تقاضای او را بررسی می‌کند و آن‌هایی را که مشمول پرداخت قرار می‌گیرند در فهرست پرداخت قرار دهد و این پرداخت از زمان شروع اجرای این طرح محاسبه و به آن‌ها پرداخت خواهد شد.

 

وی گفت: سخنگوی دولت در روز‌های آینده جزئیات بیشتری را درباره اجرای این طرح اطلاع رسانی خواهد کرد و مسئولان دستگاه‌های ذیربط نیز آماده ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه هستند.

 

نوبخت افزود: امیدواریم آثار مثبت این اقدام که با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه انجام می‌شود و در چارچوب سیاست‌های حمایتی دولت و مورد تأکید رئیس جمهور است در آینده نزدیک در جامعه مشاهده کنیم.

 

پرونده حذف یارانه نقدی ۳ دهک ثروتمند روی میز دولت
رئیس جمهور در اظهارات روز گذشته گفته است که ۷ میلیون خانوار وضع زندگی‌شان خوب و به ۱۸ میلیون خانوار کمک خواهد شد. با رمزگشایی از این اظهارات می‌توان دریافت که پرونده حذف یارانه نقدی سه دهک بالای جامعه روی میز دولت است.

 

رئیس‌جمهور در اظهارات خود گفته بود: «طبق محاسبات ما تقریبا در کشور حدود ۷ میلیون خانوار وضع زندگی‌شان خوب است و ۱۸ میلیون خانوار نیاز به مساعدت و کمک دارد.»این گذاره از زبان روحانی از جهات مختلف قابل واکاوی و رمزگشایی است که به آن می‌پردازیم.

 

۱- هرچند نامی از حذف برده نشده اما گفته شد وضع زندگی ۷ میلیون خانوار خوب است و در ادامه کمک به ۱۸ میلیون خانوار می‌شود؛ این عبارت پیام‌های متعددی دارد. طبق مفاد تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۸ کشور سه دهک درآمدی بالای جامعه که غیرنیازمند یارانه بگیر محسوب می‌شوند باید از قطار یارانه پیاده شوند. برای روشن شدن وضعیت تعداد یارانه بگیران قابل محاسبه است.

 

۲- براساس آمار ثبت احوال در حال حاضر جمعیت کشور ۸۳ میلیون نفر است. از این تعداد به گفته اکبر ایزدی مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، حدود ۷۸ میلیون نفر مشمول دریافت یارانه نقدی خانوار هستند. اگر بعد خانوار ۳.۲ باشد حدود ۲۴ میلیون و ۳۷۵ هزار خانوار اکنون یارانه می‌گیرند.

 

۳- رئیس جمهور گفته‌ است که ۱۸ میلیون خانوار نیاز به مساعدت و کمک دارند. با فرض این رقم، حدود ۶ میلیون و ۳۷۵ هزار خانوار دیگر باید از شمول قانون یارانه نقدی خارج شوند. این تعداد حدود ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هستند. برخی مسئولان و کارشناسان پیشتر گفته بودند ۳ دهک بالای درآمدی حدود ۲۴ میلیون نفر هستند.

 

۴- پیشتر حسین میرزایی سخنگوی ستاد حذف یارانه از پایان فرآیند شناسایی سه دهک بالای درآمدی با کمک اطلاعاتی هفت دستگاه و بر اساس هشت معیار خبر داده بود. وی گفته بود: با اعلام سخنگوی دولت فرآیند حذف انجام خواهد شد. اما ما قصد داریم فرآیند حذف یارانه نقدی مرحله به مرحله انجام شود یا حداقل خطا و حداکثر دقت در فرآیند حذف پردرآمدها لحاظ شود تا فرآیند رسیدگی به اعتراضات نیز با سرعت مناسب صورت گیرد.

 

با کنار هم گذاشتن یا اظهارات مانند یک پازل از اجرای قانون بودجه به نظر می‌رسد تلاش‌های بی نتیجه گذشته، در ماه‌های آینده به ثمر خواهد نشست و احتمالا پرونده تعیین تکلیف سه دهک درآمدی روی میز دولت است.در صورتی که ۱۸ میلیون خانوار در برنامه حمایتی ماهانه دولت قرار بگیرند حدود ۵۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مشمول خواهند شد و این احتمال وجود دارد که در آینده نزدیک اجرای مواد تبصره ۱۴ قانون بودجه در رابطه با حذف سه دهک درآمدی با قوت بیشتر اجرا شود.

 

اطلاعیه هدفمندسازی یارانه ها
سازمان هدفمندسازی یارانه ها در اطلاعیه‌ای در پاسخ به برخی شبهات مطرح شده درباره واریز نشدن یارانه حدود چهار صدم درصد از سرپرستان خانوار (کمتر از ۱۰ هزار نفر) در شهریور ماه مواردی را یادآور شد.

 

در این اطلاعیه که از سوی اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی سازمان هدفمندسازی یارانه ها ، آمده است: ‌هر ماه تعداد اندکی از خانوارها به دلایل مختلفی ناچار به اقدام هایی از جمله تغییر حساب بانکی، تغییر بانک عامل، تغییر سرپرست خانوار یا اعمال جداسازی و تفکیک خانوار به دلیل ثبت رخداد ازدواج، طلاق، معرفی سرپرست جدید به دلیل فوت سرپرست قبلی و غیره می‌شوند.

 

در این اطلاعیه آمده است: از آنجایی که فرآیند محاسبه و پرداخت یارانه ها مطابق قانون فرآیندی ماهانه است، تعداد بسیار کمی از ۲۴ میلیون خانوار دریافت‌کننده یارانه نقدی یعنی جمعیتی کمتر از ۱۰ هزار نفر که کمتر از چهار صدم درصد سرپرستان خانوار هستند در زمان محاسبه نهایی و واریز یارانه ماهانه موفق به معرفی شماره حساب معتبر نمی‌شوند که در اصطلاح به آن «رد حساب» می‌گویند که به منزله نبود حساب بانکی معتبر در سامانه رفاهی است و بر این اساس مطابق قانون یارانه آن ماه خاص برای آنها محاسبه و در نتیجه واریز نمی شود.

 

بدیهی است به محض معرفی شماره حساب بانکی معتبر از سوی این سرپرستان خانوار مجدداً در فهرست پرداخت یارانه قرار خواهند گرفت، اما این امر به معنی واریز یارانه ماه یا ماه هایی که شماره حساب معتبر نداشته‌اند نیست؛ زیرا بر اساس ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی ماده هفت قانون هدفمند کردن یارانه ها، مجوز قانونی برای این موضوع وجود ندارد.

 

معایب حذف یارانه های پنهان
محمدرضا پورابراهیمی درباره مزایا و معایب حذف یارانه‌های پنهان در بخش‌های مختلف گفت: طبیعتا بر اساس گزارشاتی که در حوزه‌های مختلف مطالعاتی و پژوهشی ارائه شده وجود یارانه‌های پنهان در اقتصاد ایران به عنوان یکی از ویژگی‌های اقتصادی ما محسوب می‌شود.

 

این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهارکرد: آنچه در حوزه تصمیم‌گیری مرتبط با این مقوله حائز اهمیت است دو موضوع است، یکی ساماندهی یارانه‌های پنهان به نحوی که بتوانیم هدف‌گذاری خودمان را برای رسیدن به شاخص‌های اقتصادی بهبود ببخشیم و دوم حذف آن است.طبیعتا در شرایطی که ما در وضعیت خاصی در اقتصاد هستیم، مجلس با حذف یارانه‌ها موافق نیست چراکه حذف یارانه‌‌ها فشار مضاعفی به مردم وارد می‌کند و این اقدام از نظر ما مطلوب نخواهد بود و طبیعتا مجلس با آن مخالفت خواهد کرد.

 

نماینده مردم کرمان خاطرنشان کرد: ساماندهی یارانه‌ها می‌تواند مبنای مشترک ما با دولت باشد برای اینکه بتوانیم اولویت‌های کشور را احصا کرده و به مردم کمک بیشتری کنیم و بتوانیم هدف‌گیری‌مان را در اقتصاد به سمت کارایی و اثر بخشی بیشتر ببریم و عدالت اجتماعی را ایجاد کنیم. الان در کشور شاهد این هستیم که هرکسی از رفاه بیشتری برخوردار است، یارانه بیشتری هم دریافت می‌کند، این به عدالت نزدیک نیست. اگر ما بخواهیم به شاخص عدالت اسلامی هم برسیم باید در این خصوص تصمیم‌گیری کنیم.

 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بنابراین موضوع ساماندهی یارانه‌های پنهان در اقتصاد کشور موضوع اساسی ماست که باید بر اساس وضعیت کنونی اقتصاد، رعایت حقوق مردم، درنظر گرفتن اولویت برای اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیر و هدف‌گذاری برای رسیدن به مولفه‌های رشد اقتصادی آن را انجام دهیم. وقتی یک تصمیم در حوزه اقتصاد گرفته می‌شود امکان دارد بسیاری از مقولات دیگر را دچار رشد کند و رشد بسیاری از مقولات دیگر را متوقف کند.

 

پورابراهیمی ابراز کرد: به عنوان مثال اگر تغییری در نرخ حامل‌های انرژی ایجاد کنید خیلی از صنایع تحت تاثیر این رفتار یا دچار رکود و یا دچار رشد می‌شوند. درنتیجه با بررسی آثار و پیامدهای این تصمیمات می‌توانیم کار را جلو ببریم. آنچه امروز مهم است این است که بر اساس محاسباتی که داریم، مجموع یارانه‌های اقتصاد ایران اعم از آشکار و پنهان، مستقیم و غیرمستقیم، نقدی و غیرنقدی، بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است. یعنی دو برابر بودجه عمومی کشور و این عدد سنگینی است.

 

اسماعیل قربانی با اشاره به فعالیت های اورژانس اجتماعی در مناطق مختلف استان٬ اظهار داشت: واحد اورژانس اجتماعی به تازگی در شهرستان‌های فاروج و راز و جرگلان نیز راه اندازی شده است.

 

وی افزود: 3 مرکز نگهداری کودکان کار در استان فعالیت می‌کنند که دو مرکز از این مراکز به صورت روزانه در بجنورد دایر بوده و مسائل آموزش خانواده و فرزندان و بررسی مسائل و مشکلات کودکان کار در اولویت‌های این مراکز است. همچنین یک مرکز نگهداری شبانه کودکان کار نیز در بجنورد راه اندازی شده است.

 

یارانه مددجویان بهزیستی
مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی از تخصیص اعتبار حذف یارانه سه دهک بالای جامعه به مددجویان بهزیستی خبر داد و افزود: بنابر اعلام دولت قرار است یارانه مددجویان بهزیستی از محل حذف یارانه سه دهک بالای جامعه افزایش یابد. منتظر این اقدام از سوی دولت هستیم و بدیهی است مراحل قانونی این تخصیص اعتبار کمی طولانی خواهد بود.

 

وی با اشاره به اعتبارات اشتغالزایی بهزیستی استان اظهار داشت: در سال جدید مبلغ 22 میلیارد و 700 میلیون تومان برای اعتبارات اشتغالزایی به مددجویان اختصاص یافته که در قالب وام‌های حداکثر 50 میلیون تومانی به مددجویان داده می‌شود. معتادانی که سابقه ترک اعتیاد یا حضور در کمپ‌های ترک اعتیاد با پرونده را داشته باشند٬ می‌توانند جهت دریافت این تسهیلات اقدام کنند.

 

قربانی در پایان با اشاره به مشکلات مجتمع مسکونی معلولان در 1000 واحدی شهرک گلستان٬ تصریح کرد: تخلفات پیمانکار این پروژه گزارش شده و اقدامات قضایی در حال انجام است. آسانسورهای مجتمع 1000 واحدی هم راه اندازی شده و با نظارت راه و شهرسازی این پروژه و مشکلات آن در حال پیگیری است.

منبع: رکنا

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
سام محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
1
0
من بانرخ بنزین موافقم خدا امایارانه اش بدن من ی کارگرم یارانه خیلی کمک می کن
هاشم
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۷
0
0
سلام ده سال همون چهل پنج تومنه
الان چهارصدو پنجاه تومن هم جوابگو مخارج نمیشه
هاشم
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۷
0
0
سلام ده سال همون چهل پنج تومنه
الان چهارصدو پنجاه تومن هم جوابگو مخارج نمیشه