دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

خسارت ۲۰ میلیارد دلاری موشک‌های ایرانی به اسرائیل

رسانه‌های عبری و منابع اقتصادی رژیم صهیونیستی که به ارائه اطلاعات قطره‌چکانی از میزان خسارات واردشده به این رژیم در نتیجه حملات موشکی ایران ادامه می‌دهند، فاش کردند که ابعاد این خسارات به‌مرور آشکار خواهد شد و می‌تواند به ۲۰میلیارد دلار برسد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۰۵ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 26
کد خبر: ۲۸۱۸۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حالی که در سایه سانسور شدید بر رسانه‌های رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن آمار خسارات و تلفات مربوط به حملات ایران علیه این رژیم، رسانه‌های مذکور نمی‌توانند آمار واقعی در این زمینه را منتشر کنند، از روز گذشته، چهارشنبه، و همزمان با تحمیل شکست توسط کشورمان به دشمن صهیونیستی، رسانه‌های عبری در حال ارائه اطلاعات قطره‌چکانی در مورد آسیب واردشده به اقتصاد اسرائیل در نتیجه عملیات‌های ایران هستند.

خسارات جنگ با ایران برای اسرائیل می‌تواند به 20میلیارد دلار برسد

به گزارش العربی الجدید، در این زمینه، گزارش‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی در روز گذشته نشان داد که جنگ 12روزه با ایران برای اقتصاد اسرائیل حدود 12 میلیارد دلار ضرر مستقیم، شامل هزینه‌های نظامی، خسارات ناشی از حملات موشکی ایران، پرداخت غرامت به مشاغل و افراد و هزینه‌های بازسازی داشته است.

طبق برآوردهایی که محافل اقتصادی رژیم صهیونیستی انجام داده‌اند، اگر برآورد خسارات غیرمستقیم و غرامت جبهه داخلی هم در نظر گرفته شود، این هزینه به بیش از 20 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد که این جنگ علاوه بر سایر هزینه‌ها حدود 7 میلیارد دلار برای خزانه کابینه هزینه داشته است.

این رسانه صهیونیستی تأکید کرد که ارتش اسرائیل حدوداً 11 میلیارد و 700 میلیون دلار برای جبران خسارات خود از کابینه درخواست پول کرده است که شامل خرید موشک‌های رهگیر و سایر ذخایر تسلیحاتی است. ضررهای اعلامشده در چندین مورد اصلی توزیع می‌گردد که مهم‌ترین آنها عبارتند از 10 میلیارد شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برای هزینه‌های مستقیم نظامی شامل هزینه‌های مهمات، رهگیری موشک‌ها، پرواز جنگنده‌ها و تجهیزات نیروهای ذخیره، 5 میلیارد شیکل برای جبران خسارت مشاغل و کارگران آسیب‌دیده و بیش از 15 هزار نفری که خانه‌های خود را از دست داده و آواره شده‌اند و 5 میلیارد شیکل برای پوشش خسارات مادی واردشده به ساختمان‌ها و زیرساخت‌های آسیب‌دیده ناشی از حملات موشکی ایران.

ضربه بزرگ ایران به شرکت‌ها و بودجه رژیم صهیونیستی

روزنامه یدیعوت آحارانوت تصریح کرد: البته این ارقام شامل هزینه‌های ادامه اسکان هزاران اسرائیلی در هتل‌ها، اجاره مسکن جایگزین برای آنها بعد از پایان دوره اسکان موقت و هزینه جبران خسارت کارگران و مشاغلی که تعطیل شده‌اند نمی‌شود و ضررهای دقیقِ تقریباً یک‌سوم از املاک آسیب‌دیده هنوز مشخص نشده است و تخمین زده می‌شود که بازسازی آنها به میلیاردها شیکل نیاز دارد.

این رسانه عبری به‌نقل از منبعی در وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گزارش داد که اسرائیل برای جبران هزینه‌های جنگ و تأمین نیازهای فوری دفاعی، از آمریکا چه از طریق کمک‌های مالی مستقیم و چه تضمین‌های مالی، درخواست حمایت بیشتری خواهد کرد.

این منبع همچنین به وضعیت وخیم شرکت‌های رژیم صهیونیستی بعد از جنگ با ایران پرداخت و تأکید کرد که هزینه جنگ بر اقتصاد شرکت‌های اسرائیلی طی 12 روز بیش از سه‌ونیم میلیارد دلار بوده است.

روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی هم گزارش داد که اسرائیل تقریباً روزانه 725 میلیون دلار هزینه جنگ با ایران کرد و هزینه‌های مربوط به پوشش نیازهای صندوق غرامت طبق برآوردهای اولیه، به یک‌ونیم میلیارد دلار می‌رسد و انتظار می‌رود که کسری بودجه در سال جاری بیش از 6 درصد باشد.

رسانه‌های عبری گزارش دادند که علاوه بر این خسارات، حملات موشکی ایران موجب ایجاد اختلالات گسترده در جریان سوخت و انرژی و خسارات هنگفت به بازار سرمایه بعد از اصابت موشک‌های ایرانی به ساختمان اصلی بازار سهام در تل‌آویو شده است و اگر این جنگ ادامه می‌یافت، اسرائیل را به فروپاشی کامل اقتصادی می‌رساند.

وب‌سایت فایننشنال اکسپرس هم گزارش داد که اسرائیل در هفته اول جنگ با ایران بیش از 5 میلیارد دلار هزینه کرد، وال استریت ژورنال هم اعلام کرد که هزینه روزانه سیستم‌های موشکی پدافند هوایی اسرائیل در جنگ با ایران تا 200 میلیون دلار بود.

ضربه ایران به حمل‌ونقل هوایی و شرکت‌های هواپیمایی رژیم صهیونیستی

ناصر عبدالکریم، استادیار امور مالی در دانشگاه آمریکایی فلسطین در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت که جنگ رژیم صهیونیستی و ایران علاوه بر هزینه‌های نظامی مستقیمی که برای صهیونیست‌ها داشته، بر فعالیت‌های تولیدی این رژیم هم تأثیر منفی گذاشته است و می‌تواند به‌طور مستقیم و غیرمستقیم تا 20 میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته باشد.

وی افزود: انتظار می‌رود کسری بودجه اسرائیل 6 درصد افزایش یابد و پرداخت غرامت به شهرک‌نشینان صهیونیست که در جریان حملات ایران آسیب دیده‌اند، وضعیت مالی عمومی اسرائیل را بیش از پیش وخیم‌تر خواهد کرد. رژیم صهیونیستی در حال بررسی یکی از سه اقدام برای پوشش کسری بودجه خود است؛ کاهش هزینه‌های عمومی در حوزه بهداشت و آموزش، افزایش مالیات یا توسل به استقراض که می‌تواند نسبت بدهی به درآمد عمومی را به بیش از 75 درصد افزایش دهد.

همچنین وب‌سایت فایننشنال تایمز اعلام کرد که ایران زیرساخت‌های حیاتی در تل‌آویو و حیفا را هدف قرار داد، از جمله حمله‌ای که به پالایشگاه حیفا به‌عنوان بزرگترین پالایشگاه اسرائیل انجام شد و آن را تعطیل کرد و روزانه حدود 3 میلیون دلار خسارت وارد می‌کند.

فرودگاه بن‌گوریون رژیم صهیونیستی هم در نتیجه حملات ایران فعالیت خود را در طول جنگ به حالت تعلیق درآورد و این در حالی است که این فرودگاه معمولاً روزانه 300 پرواز انجام می‌داد و 35000 مسافر جابه‌جا می‌شدند. تعلیق پروازها در بزرگترین فرودگاه رژیم صهیونیستی، با تعلیق و تغییر مسیر پروازهای شرکت‌های هواپیمایی مهم این رژیم از جمله العال همراه شد که خسارتی در حدود 6 میلیون دلار به آن زد.

فرار سرمایه‌گذاران از اراضی اشغالی و آسیب شدید موشک‌های ایران به بورس اسرائیل

همچنین بازارهای مالی رژیم صهیونیستی در سایه حملات موشکی شدید ایران به‌ویژه حمله به بورس اسرائیل که تقریباً 8 درصد از کل صادرات این رژیم را تشکیل می‌دهد، آسیب جدی دیدند.

ضربه به سهام موجب وحشت میان سرمایه‌گذاران در فلسطین اشغالی و فروش گسترده سهام‌ها و تسریع روند نزولی بازار شد که ثبات اقتصادی اسرائیل را به خطر انداخت، همچنین رسانه‌های عبری به خسارات میلیارد دلاری گسترده‌ای که در نتیجه حملات موشکی ایران به مؤسسه وایزمن و پالایشگاه حیفا وارد شد اشاره می‌کنند و تأکید دارند که ابعاد خساراتی که حملات موشکی ایران به اسرائیل وارد ساخته است، به‌تدریج آشکار می‌گردد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر