وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی باعث آلودگی شبکه کشور شده است+ فیلم تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ایران سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ایران سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ ابراهیم پور: آقای وزیر ارتباطات، در جنگ ۱۲ روز معلوم شد شبکه ملی اطلاعات نه یک شبکه بلکه قطعاتی پراکنده و بعضاً ناکارآمد است + فیلم اسحاقی: اسامی افرادی که از اینترنت طبقاتی استفاده می‌کنند را اعلام کنید + فیلم برتری کشتی آزاد روسیه برابر آمریکا در بوداپست توصیه‌هایی برای محافظت در برابر اشعه فرابنفش / لزوم حداقل مواجهه از ساعت ۱۱ تا ۱۶ اندونگ به اردوی استقلال اضافه شد قارچی که می‌تواند یک عامل قوی ضدپیری باشد آتش‌نشانی: نشت گاز از مغازه طلا فروشی و روشن کردن فندک در آن فضا، علت اصلی انفجار ساختمان در خیابان باهنر رشت است انصراف رسمی الهلال از حضور در سوپر جام عربستان مایعات حاوی مقداری نمک، مؤثر در بهبود گرمازدگی وارث پیراهن لوکا مودریچ کیست؟ شاهزاده خفته سعودی پس از ۲۰ سال کما درگذشت + عکس بازداشت و اخراج دریفتر مشهور از آمریکا

توصیه‌های پزشکی برای زائران اربعین/ پیشگیری از گرمازدگی، تاول پا و گرفتگی عضلات

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی در مسیر پیاده‌روی اربعین، به بیان راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی، تاول پا و دیگر موارد این چنینی پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۹ - ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۴۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر لیلا محسنیان با اشاره به اینکه گرمازدگی، تاول پا و درد عضلانی از مشکلات شایع در مسیر پیاده‌روی اربعین است، اظهار کرد: این موارد هرچند اورژانسی محسوب نمی‌شود، اما توجه به پیشگیری و مراقبت، می‌تواند از بروز آنها جلوگیری کند.

راهکارهای موثر در پیشگیری از گرمازدگی

او به راهکار های موثر در پیشگیری از گرما زدگی پرداخت و افزود: نوشیدن مایعات فراوان به ویژه مایعات دارای الکترولیت، مانند دوغ و محلول ORS، اهمیت زیادی دارد. همچنین توصیه می‌شود زائران قرص جوشان ORS به همراه داشته باشند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه بهتر است زائران پیاده‌روی را در ساعت‌های خنک‌تر روز مانند اوایل صبح، غروب و شب انجام دهند، بیان کرد: زائران لازم است از حداقل لباس استفاده کنند و لباس‌های نخی بپوشند؛ استفاده از کلاه، چتر، نقاب و کرم ضدآفتاب و همچنین استراحت های مستمر در طول مسیر در محل‌های سایه و خنک از دیگر توصیه‌ها برای جلوگیری از گرمازدگی است.

این متخصص طب اورژانس، استفاده از کفش مناسب و راحت که قبلا پوشیده شده را برای پیشگیری از تاول پا در طول مسیر پیاده‌روی، حائز اهمیت دانست و گفت: همچنین تعویض مرتب جوراب و شست‌وشوی مکرر پاها در مسیر می‌تواند در جلوگیری از ایجاد تاول پا، کمک کننده باشد.

محسنیان با تاکید بر اینکه در صورت ایجاد تاول پا، تا حد امکان نباید آن را تخلیه کرد یا ترکاند، افزود: توصیه می شود که زائران در طول شب، از پماد ویتامین A و D روی پاشنه پا استفاده کنند و در صورت امکان، پاها را ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر بالاتر نگه دارند.

پیاده روی آرام و منسجم داشته باشید

او از زائران خواست که پیاده‌روی آرام و منسجم داشته باشند، چراکه پیاده‌روی با شتاب و زیاد در روز اول باعث گرفتگی عضلات و اسپاسم می‌شود.

استفاده از کوله‌پشتی و حمل نکردن وسایل با دست، از دیگر نکاتی بود که دکتر محسنیان مطرح کرد و افزود: همراه داشتن یک وسیله در یک دست، فشار زیادی روی شانه‌ها و ستون فقرات وارد می‌کند و باعث خستگی زودرس می‌شود.

او با بیان اینکه در این مسیر زائران ممکن است دچار عرق سوز شدن بدن شوند، از آنها خواست که کرم‌های زینک اکساید، کالاندولا یا پودر تالک را به همراه داشته باشند، همچنین همراه داشتن لباس زیر برای تعویض مکرر به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند.

این متخصص طب اورژانس نکاتی درباره مصرف داروها به زائران ارائه داد و گفت: زائران لازم است داروهای خود را با نسخه پزشک به همراه داشته باشند و با مصرف به موقع داروها از بروز آسیب‌های جدی در طول مسیر پیاده‌روی جلوگیری کنند.

محسنیان در ادامه به بیماران دیابتی توصیه کرد که از جوراب سفید استفاده کرده و مرتب پای خود را بازدید کنند تا دچار عفونت و زخم پای دیابتی نشوند.

او از زائران خواست که ضمن رعایت بهداشت فردی به ویژه بهداشت دست‌ها، مقداری خرمای خشک، انجیر خشک، کشمش، مغز دانه‌های آجیل و کشک خشک در طول مسیر پیاده‌روی به همراه داشته باشند./بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار