فراخوان اردوغان در مورد غزه: بیایید به این وحشیگری بگوییم «دیگر بس است» شروط کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات عراقچی: آسیب به تاسیسات هسته‌ای ما جدی بوده است/ مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم/ هرگز از توان موشکی خود دست نمی‌کشیم جلسه کمیسیون امنیت ملی با اسلامی و عراقچی / ترسیم خطوط قرمز در مذاکرات استانبول کاخ سفید: ترامپ از بمباران سوریه و حمله به کلیسای غزه توسط اسرائیل غافلگیر شد سازمان ملل: آخرین شریان حیاتی مردم غزه در حال فروپاشی است غریب‌آبادی: حمله به ایران آزمونی تاریخی برای شورای امنیت است مقام حماس: در حال بررسی پیشنهادات برای توقف جنگ هستیم هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه:عواقب آن به عهده خودتان تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: واشنگتن در صورت لزوم دوباره به سایت‌های هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد دیدار هیات پارلمانی ایران با دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود

مرشایمر: جنگ فرسایشی به نفع ایران تمام شد/ اسرائیل قدرت ادامه نداشت

نظریه‌پرداز برجسته مسائل بین‌الملل روز سه‌شنبه با اشاره به جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد که مقامات اسرائیلی «خود را در دردسر بزرگی انداخته‌اند.»
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۲ - ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۴۳۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه شیکاگو جان مرشایمر در مصاحبه با برنامه «جاج ناپولیتانو» بیان کرد که اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره آغاز مجدد جنگ «از نظر استراتژیک منطقی‌ نیست.»مرشایمر در این باره تأکید کرد: «من فکر می‌کنم هم آمریکایی‌ها و هم اسرائیلی‌ها به این زودی‌ها تمایلی به شروع جنگی دیگر با ایران نخواهند داشت.»
مجری برنامه ضمن یادآوری اظهارات کارشناسان دیگر لاری جانسون و اسکات ریتر که اعلام کرده بودند در حملات موشکی ایران «یک سوم اسرائیل به شدت آسیب دیده»، درباره تهدیدات وزیر جنگ اسرائیل علیه ایران پرسید.مرشایمر با اشاره به تهدید اسرائیل کاتص برای آغاز مجدد جنگ با ایران گفت: «حقیقت این است که رهبران اسرائیل آن‌طور که باید نابغه‌های استراتژیک نیستند و خودشان را در دردسر بزرگی انداخته‌اند. اسرائیل کاتص هم از باهوش‌ترین افراد در آن گروه رهبری نیست. من فکر می‌کنم وقتی دربارهٔ بازگشت به سراغ ایران صحبت می‌کند، دلایلی ارائه می‌دهد که از نظر استراتژیک منطقی نیست.»مرشایمر در ادامه یادآور شد که بسیاری در ایران بر این باورند که تهران نباید با آتش‌بس موافقت می‌کرد. تحلیلگر افزود: «آن‌ها معتقدند که ایران در موضع قدرت بود، و هرچه جنگ طولانی‌تر می‌شد، به خصوص زمانی که به جنگ فرسایشی تبدیل شد، وضعیت ایرانی‌ها بهتر از اسرائیلی‌ها بود.»وی در این باره تشریح کرد: «البته، بخش دیگر داستان این است که اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها گفته‌اند که «وقت پایان دادن به این جنگ است.» اسرائیلی‌ها فهمیدند که در جنگ فرسایشی پیروز نخواهند شد. ایرانی‌ها موشک‌های زیادی داشتند و این موشک‌ها به هدف می‌خوردند.»
مرشایمر با تأکید بر قدرت ایران بیان کرد: «اسرائیل به اندازه یک تمبر پستی است و برای کشوری مثل ایران، طبق آنچه درباره اظهارات اسکات ریتر و لاری جانسون گفتید، آسیب زدن آن بسیار آسان است. بنابراین نمی‌فهمم چرا مردم درباره شروع مجدد جنگ در اسرائیل حرف می‌زنند.»رژیم صهیونیستی روز ۲۳ خرداد تهاجم خود به ایران را آغاز کرد و چندین نقطه کشور را هدف قرار داد. این اقدام با پاسخ قاطع موشکی تهران مواجه شد. جنگ ایران و اسرائیل دوازده روز ادامه داشت و سرانجام با اعلام آتش‌بس در اول تیر ماه متوقف شد.جان مرشایمر در ادامه به بررسی اظهارات وزیر جنگ درباره ایجاد یک منطقه بشردوستانه در داخل نوار غزه پرداخت، منطقه‌ای که مجری برنامه آن را یک بازداشگاه رسمی خواند.تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این باره گفت: «واقعاً باید دربارهٔ زبان به‌کاررفته توسط اسرائیلی‌ها تعجب کرد، این زبان کاملاً استبدادی است. آن‌ها درباره انتقال داوطلبانه حرف می‌زنند، انگار فلسطینی‌ها داوطلبانه قرار است بروند. درباره اردوگاه انسانی حرف می‌زنند، انگار واقعاً اردوگاه انسانی است.» مرشایمر با مقایسه رژیم صهیونیستی با حکومت نازی گفت: «هر چه زمان می‌گذرد، من از گفتن این حرف ناراحت و مردد هستم ولی معتقدم درست است، اسرائیلی‌ها شبیه نازی‌ها شده‌اند. زبان و رفتارشان واقعاً شرم‌آور است و باورش سخت است که یک دولت یهودی چنین رفتاری دارد که شبیه رژیم سوم رایش در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ میلادی است.»
وزیر جنگ اسرائیل گفته است که رژیم صهیونیستی قصد دارد تمام جمعیت غزه را در یک «شهر بشردوستانه» جمع کند که به گفته اسرایئل، بر ویرانه‌های رفح ساخته می‌شود.طبق این پیشنهاد، فلسطینی‌ها در طول درگیری‌ها اجازه خروج از این محوطه را نخواهند داشت. گزارش‌ها حاکی از آن است که حتی ارتش اسرائیل با این طرح مخالف است و آن را «غیرعملی» می‌داند. طرح مذکور توسط احزاب مخالف دولت نیز «دیوانه‌وار» توصیف شده است./همشهری

کلمات کلیدی: اسرائیل ایران
ارسال نظر
آخرین اخبار