عفو بین الملل: غزه در آستانه قحطی جمعی قرار دارد بازداشت زن اسرائیلی به اتهام تلاش برای ترور نتانیاهو سفر هیات بلندپایه سعودی به سوریه آغاز رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی انفجار معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت چراغ سبز آمریکا برای الحاق غزه به اسرائیل/استارت ریورای خاورمیانه زده شد حماس: از اصول خود به ویژه در خصوص نقشه‌ها عقب نشینی نمی‌کنیم حمله گردان‌های القسام به مقر فرماندهی اسرائیل در نشست سه جانبه ایران، چین و روسیه درباره قطعنامه ۲۲۳۱ چه گذشت؟ آکسیوس: مذاکرات بین سوریه و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا برگزار می‌شود پزشکیان: صحبت از پایان برنامه هسته‌ای ایران یک توهم است / برای هرگونه اقدام نظامی اسرائیل آماده‌ایم رایزنی غریب‌آبادی با اعضای غیردائم شورای امنیت در نیویورک فراخوان اردوغان در مورد غزه: بیایید به این وحشیگری بگوییم «دیگر بس است» شروط کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات عراقچی: آسیب به تاسیسات هسته‌ای ما جدی بوده است/ مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم/ هرگز از توان موشکی خود دست نمی‌کشیم

فشار آمریکا برای خلع سلاح حزب‌الله در بن‌بست/ بیروت خواستار ضمانت درباره عقب‌نشینی اسرائیل

 هرچند آمریکا فشار زیادی بر دولت لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله وارد می‌کند اما توحش نیروهای دولت موقت سوریه در سویدا این نگرانی را در میان لبنانی‌ها به ویژه مسیحیان ایجاد کرده که تضعیف توان دفاعی مقاومت می‌تواند منجر به فاجعه شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۸۴۴۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، «توماس باراک»، نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه و لبنان درحالی برای سومین بار به بیروت سفر کرد که همچنان نشانه‌های بن‌بست در مذاکرات قابل مشاهده بود.

نماینده آمریکا در این سفر با «جوزف عون»، رئیس جمهور ، «نواف سلام»، نخست وزیر و «نبیه بری»، رئیس مجلس لبنان دیدار کرد و همچنان بر خلع سلاح حزب‌الله پافشاری کرد.

توماس باراک در نشست خبری بعد از این دیدارها هیچ اشاره‌ای به پیشرفت در روند مذاکرات نداشت و درحالی بر مسئولیت دولت لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله تاکید کرد که هیچ تعهدی درقبال عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از 5 نقطه کلیدی و راهبردی در جنوب لبنان را نپذیرفت.

وی همچنین با تهدید غیرمستقیم مبنی بر اینکه «ایالات متحده دست خود را از مسئله لبنان عقب خواهد کشید»، تصریح کرد: آمریکا نمی‌تواند چیزی را به اسرائیل تحمیل کند و نمی‌تواند مانع انجام کاری توسط آن شود.
آنطور که منابع رسانه‌ای تاکید دارند، متن پیش‌نویس توافقی که توماس باراک درباره خلع سلاح حزب‌الله از ماه گذشته در اختیار دولت لبنان قرار داده، هنوز تغییر خاصی پیدا نکرده است. طرف لبنانی همچنان خواستار ضمانت‌های جدی از سوی واشنگتن برای تعهد رژیم صهیونیستی به اجرای قطعنامه 1701 برای عقب‌نشینی به مرزهای رسمی در ازای خلع سلاح موشکی و پهپادی مقاومت است.

هرچند دولت لبنان در هفته اخیر در راستای اجرای دستورات علیه مقاومت فعالیت بانک قرض‌الحسن را متوقف کرد تا از فشار واشنگتن بر خودش بکاهد، ولی هنوز آمریکا از سرعت تغییرات در لبنان رضایت ندارد و خواستار یکسره کردن هر چه سریع‌تر کار حزب‌الله در لبنان هستند.

بن بست فعلی در مذاکرات این ارزیابی را شکل داده که دولت بیروت نسبت به اجرای این توافق تمایل ندارد و تردیدهای جدی در این خصوص دارد اگرچه جوزف عون به صراحت این مساله را بیان نمی‌کند.

دلیل این تردید در بیروت نگرانی از روی کار آمدن دولت ابومحمد جولانی در دمشق با ارتشی از شبه‌نظامیان سلفی است که باعث می‌شود خلع سلاح حزب‌الله و تضعیف توان دفاعی لبنان مقابل این تهدید مستقیم، منجر به سرنوشتی دردناک برای لبنان شود.  

این تهدید روزافزون با توجه به اظهارات ضد و نقیض توماس باراک در خصوص تغییر در سایس-پیکو (اشاره تلویحی به تغییر مرزهای خاورمیانه) و تحولات دو هفته گذشته در سویدا، رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است.
در همین زمینه چندی قبل رسانه صهیونیستی «آی نیوز 24» از قول منبعی نزدیک به ابومحمد جولانی مدعی شد که دمشق خواستار این است که بخش‌هایی از لبنان از جمله شهر طرابلس لبنان به سوریه الحاق شود.

براساس این گزارش، همزمان با مذاکرات میان دولت موقت سوریه با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا، دمشق خواستار مابه‌ازایی در قبال دست کشیدن از بلندی‌های جولان برای حمایت افکار عمومی داخلی از چنین اقدامی است.
در این چهارچوب اکنون نه تنها شیعیان جنوب لبنان نسبت به خلع سلاح و بی‌دفاع شدن مقابل رژیم صهیونیستی احساس خطر می‌کنند بلکه مسیحیان لبنانی نیز بعد از مشاهده توحش نیروهای تکفیری در سویدا نسبت به آینده منطقه نگرانی جدی دارند./تسنیم

کلمات کلیدی: اسرائیل
ارسال نظر
آخرین اخبار