نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید کرملین: پوتین فردا با رئیس امارات دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند ادعای جعلی درباره محاصره دریایی ایران انصارالله: عراق برای انتخاب رهبران خود به اجازه آمریکا نیاز ندارد هشدار عراقچی و بن فرحان نسبت به پیامد‌های خطرناک تشدید تنش در منطقه ترامپ: ایران برای توافق «منصفانه و عادلانه» پای میز مذاکره بیاید گفتگوی فرمانده سنتکام آمریکا با رئیس ستاد کل ارتش ترکیه پ‌ک‌ک: تحولات سوریه، نشان‌دهنده شکست فرآیند صلح ترکیه است ترامپ: اوضاع در گرینلند خوب پیش می‌رود؛ پایان جنگ اوکراین در راه است ترامپ: بدون من، اکنون اسرائیلی وجود نمی‌داشت جنبش نجباء: در صورت حمله به ایران، مقاومت عراق فوراً واکنش نشان می‌دهد بن‌سلمان در گفت‌و‌گو با پزشکیان: عربستان هرگونه تهدید علیه ایران را قابل‌پذیرش نمی‌داند

فشار آمریکا برای خلع سلاح حزب‌الله در بن‌بست/ بیروت خواستار ضمانت درباره عقب‌نشینی اسرائیل

 هرچند آمریکا فشار زیادی بر دولت لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله وارد می‌کند اما توحش نیروهای دولت موقت سوریه در سویدا این نگرانی را در میان لبنانی‌ها به ویژه مسیحیان ایجاد کرده که تضعیف توان دفاعی مقاومت می‌تواند منجر به فاجعه شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۸۴۴۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، «توماس باراک»، نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه و لبنان درحالی برای سومین بار به بیروت سفر کرد که همچنان نشانه‌های بن‌بست در مذاکرات قابل مشاهده بود.

نماینده آمریکا در این سفر با «جوزف عون»، رئیس جمهور ، «نواف سلام»، نخست وزیر و «نبیه بری»، رئیس مجلس لبنان دیدار کرد و همچنان بر خلع سلاح حزب‌الله پافشاری کرد.

توماس باراک در نشست خبری بعد از این دیدارها هیچ اشاره‌ای به پیشرفت در روند مذاکرات نداشت و درحالی بر مسئولیت دولت لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله تاکید کرد که هیچ تعهدی درقبال عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از 5 نقطه کلیدی و راهبردی در جنوب لبنان را نپذیرفت.

وی همچنین با تهدید غیرمستقیم مبنی بر اینکه «ایالات متحده دست خود را از مسئله لبنان عقب خواهد کشید»، تصریح کرد: آمریکا نمی‌تواند چیزی را به اسرائیل تحمیل کند و نمی‌تواند مانع انجام کاری توسط آن شود.
آنطور که منابع رسانه‌ای تاکید دارند، متن پیش‌نویس توافقی که توماس باراک درباره خلع سلاح حزب‌الله از ماه گذشته در اختیار دولت لبنان قرار داده، هنوز تغییر خاصی پیدا نکرده است. طرف لبنانی همچنان خواستار ضمانت‌های جدی از سوی واشنگتن برای تعهد رژیم صهیونیستی به اجرای قطعنامه 1701 برای عقب‌نشینی به مرزهای رسمی در ازای خلع سلاح موشکی و پهپادی مقاومت است.

هرچند دولت لبنان در هفته اخیر در راستای اجرای دستورات علیه مقاومت فعالیت بانک قرض‌الحسن را متوقف کرد تا از فشار واشنگتن بر خودش بکاهد، ولی هنوز آمریکا از سرعت تغییرات در لبنان رضایت ندارد و خواستار یکسره کردن هر چه سریع‌تر کار حزب‌الله در لبنان هستند.

بن بست فعلی در مذاکرات این ارزیابی را شکل داده که دولت بیروت نسبت به اجرای این توافق تمایل ندارد و تردیدهای جدی در این خصوص دارد اگرچه جوزف عون به صراحت این مساله را بیان نمی‌کند.

دلیل این تردید در بیروت نگرانی از روی کار آمدن دولت ابومحمد جولانی در دمشق با ارتشی از شبه‌نظامیان سلفی است که باعث می‌شود خلع سلاح حزب‌الله و تضعیف توان دفاعی لبنان مقابل این تهدید مستقیم، منجر به سرنوشتی دردناک برای لبنان شود.  

این تهدید روزافزون با توجه به اظهارات ضد و نقیض توماس باراک در خصوص تغییر در سایس-پیکو (اشاره تلویحی به تغییر مرزهای خاورمیانه) و تحولات دو هفته گذشته در سویدا، رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است.
در همین زمینه چندی قبل رسانه صهیونیستی «آی نیوز 24» از قول منبعی نزدیک به ابومحمد جولانی مدعی شد که دمشق خواستار این است که بخش‌هایی از لبنان از جمله شهر طرابلس لبنان به سوریه الحاق شود.

براساس این گزارش، همزمان با مذاکرات میان دولت موقت سوریه با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا، دمشق خواستار مابه‌ازایی در قبال دست کشیدن از بلندی‌های جولان برای حمایت افکار عمومی داخلی از چنین اقدامی است.
در این چهارچوب اکنون نه تنها شیعیان جنوب لبنان نسبت به خلع سلاح و بی‌دفاع شدن مقابل رژیم صهیونیستی احساس خطر می‌کنند بلکه مسیحیان لبنانی نیز بعد از مشاهده توحش نیروهای تکفیری در سویدا نسبت به آینده منطقه نگرانی جدی دارند./تسنیم

کلمات کلیدی: اسرائیل
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار