مسمویت غذایی شماری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز مجروحان جنگ ۱۲ روزه در صورت تأیید معلولیت خدمات بهزیستی دریافت می‌کنند هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۵/۴؛ کاهش دما در نوار شمالی از امروز ورود هواپیمای آب‌پاش به اهواز برای مهار آتش‌سوزی در هورالعظیم عراق رهایی گروگان ۱۳ ساله از چنگال آدم ربایان در زاهدان هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گرد و خاک در ۶ استان کشور انهدام باند تهیه و توزیع سلاح و مهمات غیرمجاز در مازندران تامین اعتبار ۱۷۰ ردیف استخدامی برای جذب نخبگان به عنوان هیات علمی صدور حکم قصاص برای یک متهم دیگر در پرونده «نیان» کودک بوکانی انهدام شبکه پولشویی و قاچاق در مرز باشماق مریوان افزایش دما تا ۵۲ درجه / گرمای ۴۰ درجه‌ای در بیشتر نقاط کشور تداوم دارد کاهش ۴۸.۴ درصدی بارش‌ها در تهران ترافیک سنگین در کندوان و هراز / ورودی آزادراه تهران به شمال با ترافیک ۲ کیلومتری هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۵/۱؛ کاهش محسوس دما در نوار شمالی از شنبه آینده غربالگری بیماری فنیل کتونوریا از بدو تولد الزامی است / رژیم غذایی مادام‌العمر راه کنترل بیماری

پرتاب موفق ماهواره مخابراتی ناهید ۲ + فیلم

ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» توسط ماهواره‌بر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۲۸۴۵۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ این ماهواره مخابراتی به همت محققین صنعت فضایی ایران در سازمان و پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همراهی و همکاری شبکه‌ای از شرکت‌های دانش بنیان کشور ساخته شده است.

ساخت و پرتاب این ماهواره حدود ۱۱۰ کیلوگرمی یکی از مهمترین گام‌های صنعت فضایی ایران برای ارتباطات ماهواره‌ای، ایجاد منظومه‌های ماهواره‌ای مخابراتی ارتفاع پایین (LEO) و ماهواره‌های مخابراتی ارتفاع بالا (GEO) است.

با مدارگذاری این ماهواره، فناوری‌های بومی فضایی برای ارتباطات باند Ku برای اولین بار مورد تست عملیاتی در مدار قرار می گیرند.

همچنین سایر فناوری‌های فضایی نظیر کنترل وضعیت سه محوره، ارتباطات دوطرفه در سایر باندهای فرکانسی، مدیریت داده، توزیع توان و ... در این ماهواره تست و ارزیابی می‌شود.

وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه فضایی ایران دوم خردادماه امسال گفته بود که ماهواره ناهید ۲ در صف پرتاب قرار دارد و به زودی ماهواره پارس ۲ نیز در صف پرتاب قرار می‌گیرد.

«ناهید ۲» یک ماهواره مخابراتی است که نمونه کیفی آن بهمن‌ماه ۱۴۰۱ و در روز ملی فناوری فضایی رونمایی شد و نمونه پروازی آن عرضه شده است.

طول عمر این ماهواره ۲ سال و  با وزن حدود 110 کیلوگرم قرار است در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گیرد. شیب مدار تزریقی «ناهید ۲» ۵۵ درجه، نوع پیشرانش آن شیمیایی با سطح آرایش یک نیوتن و با توان متوسط ۴۹ وات است. باند فرکانسی آن KU، ،X و UHF است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر