به گزارش راهبرد معاصر ؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور دقایقی پیش در ورزشگاه تختی شهرستان گنبدکاووس در جمع مردم اظهار داشت: اولین قدم برای رفع فقر مطلق و کمک به اقشار محروم جامعه در بودجه سال آینده در تبصرههای 14،18 و 19 پیشبینی شده است.
وی افزود: در تبصره 18 مهمترین مسئله کشور که اشتغال جوانان میباشد پیشبینی کردیم و میدانیم در این مقطع حساس جوانان باید در مسیر شغل قرار گیرند.
رئیسجمهور با بیان اینکه آمار بیکاری استان گلستان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، بیان داشت: از مسئولان استان گلستان تشکر میکنم که از نظر آمار بیکاری امسال نسبت به سال گذشته کاهش بیکاری ولو اندک داشته و این نشاندهنده این است که جوانان و مسئولان در تلاشند تا از مشکلات عبور کنیم.
روحانی ادامه داد: طبق آمار اعلام شده توسط مسئولان استان گلستان تا پاییز امسال 600 هزار شغل در این استان انجام شده است اما تا نقطه مطلوب فاصله وجود دارد.
وی با اشاره به پرتاب دو ماهواره به فضا طی روزهای آینده گفت: ماهواره پیام که هم ماهوارهبر و هم ماهواره توسط اندیشمندان و ایثارگران جوانان دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است طی روزهای آینده در 600 کیلومتری مدار قرار خواهد گرفت و در روز 6 بار از بالای سر ما عبور خواهد کرد.
رئیسجمهور اضافه کرد: این ماهوارههای پرتاب شده ماهوارههای عملیاتی است که روزانه همه مسائل کشور را در تمام سرزمین توسط دوربین و سنسورها در اختیار ما قرار خواهد داد.
روحانی با بیان اینکه ایران اسلامی در زمینههای مختلف در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشته است، خاطرنشان کرد: کشور ما در مسائل تحقیقاتی، علمی و آموزشی پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است و این افتخار ماست. ما در زمینههای مختلف پیشرفتهای زیادی داشتیم که در زمینه علم در حال حاضر مقام نخست را در خاورمیانه دارا میباشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه ماهواره پیام نخستین ماهواره عملیاتی کشور است، گفت: در گذشته در این صنعت ورود کرده و ماهوارههای تحقیقاتی متعددی را پرتاب کردیم اما ماهواره پیام تحقیقاتی نیست بلکه عملیاتی است. ما برای نخستین بار ماهوارهای پرتاب میکنیم که روزانه همه پهنه کشور را با سنسورها و دوربینهایش رصد میکند و اطلاعاتش را در اختیار ما قرار میدهد.
وی با بیان اینکه ملت ایران، ملتی با علم و دانش است، خاطرنشان کرد: ما در زمینههای مختلف پیشرفت کردیم. آخرین آمار علمی که چند هفته پیش منتشر شد، نشان میدهد در زمینه علم ژنتیک، ایران در خاورمیانه مقام نخست را دارد. این امر گویای این است که مردم ما با استفاده از علم و فناوریهای مختلف قدرت علمی، فناوری، اقتصادی و دفاعی را برای ما به وجود آوردهاند.
روحانی با بیان اینکه ما از توطئههای دشمن هراس نداریم، اظهار داشت: ما مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت. ملت ما بداند این مشکلات پیشروی ما باقی نمیماند. آمریکاییها بدانند قادر نیستند که این ملت بزرگ و رهبری شجاع این ملت را شکست دهند.
وی با خطاب به آمریکاییها و دشمنان ملت ایران عنوان کرد: شما میخواهید مردم ما را از غذا، دارو و تجهیزات محروم کنید؟ ما با قدرت در برابر دشمنان ایستادهایم. ما با دوستانمان در عالم و همسایگانمان رابطه بردارانه داریم؛ از ترکمنستان و قزاقستان آذربایجان، عراق، ترکیه، پاکستان و افغانستان و همسایگان جنوبی خود برادر و دوست هستیم. ما با همسایگانمان بهترین روابط را داریم، اگر هم با یکی دو همسایه مشکلی داریم حاضریم مشکلاتمان را حل کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در شرایط سختی قرار داریم، اظهارداشت: صهیونیستها میخواهند ما را در برابر آنچه که هدف آنها است از پای در بیاورند اما نخواهند توانست. با بودجهای که امروز تقدیم مجلس کردیم به ویژه تبصره 14، 18، 19 و 21 فشارهایی که به ملت است را کم میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان گلستان هیچگاه بوی اختلاس استشمام نشده و شیعه و سنی و در کنار هم با وحدت زندگی کردهاند. من دست همه بزرگان اهل سنت و شیعه را به سبب وحدت و اتحادی که در استان به وجود آوردهاند میبوسم.
رئیسجمهور ادامه داد: امروز همه کاره این کشور ملت ایران هستند که در تمام انتخابات تصمیم میگیرند چه کسی را بر کرسی مسئولیت بنشانند.
روحانی افزود: در سال 92 و 96 با رأی بلند مردم بزرگ گلستان بار مسئولیت بر دوش بنده گذاشته شد و من از اینکه تاریخ این استان را ورق میزنم و میبینم که بیشتر شهرستانهای این استان بیش از 95 درصد به این دولت رأی دادهاند در برابر عزمت این مردم احساس مسئولیت سنگین میکنم و سر تواضع فرود میآورم. هر کاری برای این مردم انجام دهیم ذرهای از وظیفه سنگینی است که بر دوش داریم.
وی گفت: در تبصره 14 بودجه سال آِنده برای ادامه کمک به اقشار محروم و رفع فقر مطلق در این جامعه 7 هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی کردیم. همچنین در قالب تبصره 18 و برای تحول در اشتغال که مهمترین مسئله امروز ما است، اعتبارات خوبی پیشبینی کردیم.
وی ضمن قدردانی از مسئولان گلستانی برای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال افزود: در این استان از نظر آمار امسال نسبت به پارسال در نرخ بیکاری شاهد کاهش هستیم و از 11.7 درصد به 10.7 رسیدیم. این بدان معناست که مردم غیور این استان و جوانان در کنار مسئولان تلاش میکنند تا از مشکلات عبور کنیم.
رئیس جمهور گفت: برای ایجاد اشتغال در این سرزمین قدمهای مهمی در این چندسال برداشتیم اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم. در پاییز امسال نسبت به سال قبل طبق آمار منتشر شده 600 هزار شغل در کشور ایجاد شده است اما همچنان بر بیکاری ما افزوده میشود. این یعنی بخش بزرگی از نیروهایی که وارد بازار کار میشوند را جذب میکنیم اما متأسفانه بخش کوچکی به تعداد بیکاران اضافه میشوند.
وی با بیان اینکه افزایش ساخت و ساز مسکن موجب تحرک این صنعت شده و بیکاری را هم کاهش میدهد، ادامه داد: مردم ایران و گلستان مطلع باشند برای سال آینده یک تحرک وسیع در زمینه ساخت و ساز مسکن انجام خواهیم داد. دیشب در هیئت دولت بحث و تصویب کردیم 100 هزار واحد مسکونی به وسیله توسعهگران برای مردم ساخته خواهد شد.
روحانی گفت: دولت در بحث کارورزی، مهارت آموزی و کارآموزی بودجه خاصی اختصاص دادیم تا در کارخانهها و بنگاهها مشغول به کار شوند.
وی با بیان اینکه استان گلستان برای توسعه اقتصادی، ظرفیتهای خوبی دارد، خاطرنشان کرد: در یکسال اخیر در استان گلستان بیش از یکهزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار مردم قرار گرفته است. ما بانکها را تشویق میکنیم در این استان مرزی و بزرگ که میتواند یکی از بزرگترین جاذبههای گردشگری کشور باشد، سرمایهگذاری کنند.
رئیس جمهور گردشگری را یکی از بزرگترین ظرفیتهای گلستان برای توسعه برشمرد و گفت: باید هتلها و راههای مناسب بسازیم. استان گلستان معبر نیست که فقط مردم از جاده عبور کنند و به زیارت ثامن الحجج مشرف شوند. این استان باید تبدیل به مقصد شود.
وی ادامه داد: گردشکری عامل بزرگ برای اشتغال در این استان است. در این سفر چندین هتل و مناطق مسکونی برای جذب گردشگر افتتاح خواهد شد و برای سالهای آینده نیز یکهزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات برای بخش گردشگری قرار دادیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشاورزی از دیگر مزیتهای توسعه گلستان به شمار میرود، گفت: باید زمین شما را تجهیز کنیم. 280 هزار هکتاری باید زهکشی شود. در سفر قبلی به مردم این استان قول دادم تا پایان دولت یازدهم 22 هزار هکتار از اراضی استان زهکشی شود. از آن قولی که دادیم به جای 22 هزارهکتار تاکنون 34 هزار هکتار عملیات زهکشی انجام شده است و تا پایان دولت دوازدهم تلاش میکنیم 50 هزار هکتار دیگر از اراضی استان نیز زهکشی شود. این یک حرکت بزرگ در اشتغال و درآمد مردم است. زمینی که محصولش 500 کیلوگرم و یک تن بود الان 2 و 3 تن شده است.
روحانی یکی از مشکلات اساسی در استان را مسئله آب برشمرد و افزود: باید از همه راهها استفاده کنیم تا آب لازم را در اختیار مردم قرار دهیم. این استان به آب آشامیدنی و بهداشتی، آب صنعتی و کشاورزی نیاز دارد تا شاهد یک تحول بزرگ باشد.
وی درباره برقی کردن راهآهن اینچهبرون- گرمسار بیان داشت: راه آهن اینچه برون به گرمسار است که باید برقی، تجهیز و دوخطه شود و همه مراحل این کار طی شد. باید یک میلیارد و 200 میلیون یورو یعنی بیش از 16 هزار میلیارد تومان برای این پروژه خرج کنیم و به زودی این پروژه اجرایی و عملیاتی میشود. در صورت اجرای این پروژه به جای 2 میلیون تن میتوانیم حمل بار را به 10 تا 12 میلیون تن افزایش دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به وضعیت لایحه منطقه آزاد اینچهبرون گفت: اینچه برون یکی از مناطقی است که باید تبدیل به منطقه آزاد شود، لایحه را آماده و تحویل مجلس دادیم که تصویب شده و در حال طی مراحل نهایی است. این پروژه یک تحول بزرگ برای این استان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: ما برای اینکه برابر دشمنان ایستادگی کنیم باید روی پایمان بایستیم و تلاش کنیم، البته این روزها سختیها و مشکلات فراوانی وجود دارد. آمریکا کشتیرانی، بانکها و نفت ما را تحریم کرده است اما ما مقابل آن میایستیم و مقاومت میکنیم هرچند کار آسانی نیست. برقراری رابطه بانکی ما با کشورهای مختلف کار آسانی نیست.
روحانی اشارهای هم به حادثه سقوط هواپیمای باری قرقیزستانی کرد و افزود: ما هم دام زنده و هم گوشت منجمد وارد کشور میکنیم. همین امروز یکی از هواپیماهای حمل گوشت دچار حادثه شد. همه این تلاشها برای کم کردن رنج مردم است. امروز روز امتحان دولت به تنهایی نیست بلکه روز امتحان همه ماست. باید در روز سختی همه کنار هم قرار بگیریم، دولت هم خادم و نوکر شماست و تلاش خود را میکند.
وی تصریح کرد: شک و تردید نداریم که ملت ایران برابر آمریکا و هر دشمنی پیروز خواهد شد اما یک دوران پرزحمت و آزمایش و امتحان پیش روی ماست.
روحانی با اشاره به محدودیت منابع بهداشتی در استان گلستان قول داد تا پایان دولت دوازدهم تعداد تختهای بیمارستانی در استان از 2 هزار تخت به 3 هزار تخت افزایش پیدا کند. در این سفر نیز عملیات اجرایی 4 بیمارستان آغاز خواهد شد.
وی درباره ایمنی جادههای استان نیز گفت: 52 نقطه حادثه خیز در این استان وجود دارد که ایمن سازی 22 نقطه شروع شده است و 30 نقطه باقی میماند. با اینکه ایمن سازی این 30 نقطه جزو برنامههای این سفر نیست، اما به سازمان برنامه و بودجه دستور میدهم که بودجه اضافه در نظر بگیرد تا ایمن سازی این نقاط هم شروع شود.
رئیس جمهور گفت: در این سفر 63 طرح و پروژه را با یکهزار و 434 میلیارد تومان اعتبار برای استان گلستان تصویب کردیم که 250 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه و یکهزار و 210 میلیارد تومان بودجه سایر دستگاههای اجرایی است. مجموع اعتباراتی که برای استان در نظر گرفته شده 2 هزار و 894 میلیارد تومان است.