هکری که در سرقت اطلاعات اف‌بی‌آی دست داشت، در اردن دستگیر شد غریب‌آبادی: نظرات آمریکا درباره طرح هفت‌روزه ایران در حال بررسی است اولین هواپیمای ایرانی در فرودگاه نجف به زمین نشست / از سرگیری پرواز‌های دو کشور وزیر خارجه ارمنستان به تهران سفر می‌کند دومین نفتکش در تنگه هرمز منفجر شد توئیت ولایتی با کنایه به امارات و میزبانی از ترامپ: همسایه می‌ماند و مهمان می‌رود! عقب‌نشینی ناو آیزنهاور به ویرجینیا پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است

هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان

هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان «ریچارد بنت» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان امروز در واکنش به تصمیم دولت پاکستان برای اخراج جمعی پناهجویان افغان، هشدار داد که این اقدام می‌تواند منجر به بی‌ثباتی بیشتر در افغانستان و نقض اصول بنیادین حقوق بشری شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۵ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 06
کد خبر: ۲۸۵۸۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، ریچارد بنت در شبکه ایکس نوشت که بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان، ناقض اصل «عدم بازگرداندن» است، اصلی که یکی از ارکان حقوق بین‌الملل پناهندگی محسوب می‌شود.

براساس اعلام رسمی دولت پاکستان، مهاجران افغان دارای کارت «اثبات ثبت نام» (PoR) تا ۹ شهریور مهلت دارند خاک این کشور را ترک کنند. این تصمیم سرنوشت بیش از ۱.۴ میلیون پناهجوی افغان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سازمان ملل در کنار نهاد‌های مدافع حقوق پناهجویان، خواستار توقف این تصمیم شده است.

ریچارد بنت تاکید کرد: «بازگرداندن شتاب‌زده و گسترده پناهجویان، نیاز‌های حمایتی را افزایش داده و در شرایط کنونی، می‌تواند امنیت انسانی و منطقه‌ای را با تهدید جدی رو‌به‌رو کند.»

پیش‌تر نیز کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل از پاکستان خواسته بود تا اخراج پناهجویان افغان را متوقف کرده و اعتبار کارت‌های اقامت آنها را تمدید کند، اما تاکنون دولت اسلام‌آباد بر اجرای تصمیم خود تأکید کرده است.

افغانستان از جمله کشور‌هایی است که میلیون‌ها شهروند آن در پی جنگ، ناامنی، و بحران‌های اقتصادی و سیاسی، به کشور‌های همسایه پناه برده‌اند. پاکستان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی مهاجرت افغان‌ها، میزبان میلیون‌ها پناهجو بوده است که بسیاری از آنها دارای کارت‌های اقامت موقت یا ثبت‌نام پناهندگی هستند.

با وجود هشدار‌های بین‌المللی، دولت پاکستان روند اخراج پناهجویان افغان را در ماه‌های اخیر سرعت بخشیده، در حالی که بسیاری از این پناهجویان دسترسی به اسناد جدید، ویزا یا گزینه امنی برای بازگشت ندارند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار