دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان

«ریچارد بنت» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان امروز در واکنش به تصمیم دولت پاکستان برای اخراج جمعی پناهجویان افغان، هشدار داد که این اقدام می‌تواند منجر به بی‌ثباتی بیشتر در افغانستان و نقض اصول بنیادین حقوق بشری شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۵ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 06
کد خبر: ۲۸۵۸۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، ریچارد بنت در شبکه ایکس نوشت که بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان، ناقض اصل «عدم بازگرداندن» است، اصلی که یکی از ارکان حقوق بین‌الملل پناهندگی محسوب می‌شود.

براساس اعلام رسمی دولت پاکستان، مهاجران افغان دارای کارت «اثبات ثبت نام» (PoR) تا ۹ شهریور مهلت دارند خاک این کشور را ترک کنند. این تصمیم سرنوشت بیش از ۱.۴ میلیون پناهجوی افغان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سازمان ملل در کنار نهاد‌های مدافع حقوق پناهجویان، خواستار توقف این تصمیم شده است.

ریچارد بنت تاکید کرد: «بازگرداندن شتاب‌زده و گسترده پناهجویان، نیاز‌های حمایتی را افزایش داده و در شرایط کنونی، می‌تواند امنیت انسانی و منطقه‌ای را با تهدید جدی رو‌به‌رو کند.»

پیش‌تر نیز کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل از پاکستان خواسته بود تا اخراج پناهجویان افغان را متوقف کرده و اعتبار کارت‌های اقامت آنها را تمدید کند، اما تاکنون دولت اسلام‌آباد بر اجرای تصمیم خود تأکید کرده است.

افغانستان از جمله کشور‌هایی است که میلیون‌ها شهروند آن در پی جنگ، ناامنی، و بحران‌های اقتصادی و سیاسی، به کشور‌های همسایه پناه برده‌اند. پاکستان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی مهاجرت افغان‌ها، میزبان میلیون‌ها پناهجو بوده است که بسیاری از آنها دارای کارت‌های اقامت موقت یا ثبت‌نام پناهندگی هستند.

با وجود هشدار‌های بین‌المللی، دولت پاکستان روند اخراج پناهجویان افغان را در ماه‌های اخیر سرعت بخشیده، در حالی که بسیاری از این پناهجویان دسترسی به اسناد جدید، ویزا یا گزینه امنی برای بازگشت ندارند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار