به گزارش راهبرد معاصر؛ کنفرانس امنیتی منامه از صبح امروز در بحرین کار خود را آغاز نمود و آنچنان که از پیش قابل تصور بود، حمله لفظی به ایران بخش عمده ای از این کنفرانس امنیتی را به خود اختصاص داده است.
عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی امروز- شنبه- با اظهاراتی سخیف در کنفرانس گفتوگوی منامه گفت: «نمیتوان به ایران اجازه داد که به رویکرد خود در سیاست خارجه ادامه دهد».
وی با تکرار ادعای دخالت ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در شرق این کشور ، گفت که عربستان مخالف گفت وگو با ایران نیست اما سیاست بازدارنده علیه تهران می بایست ادامه یابد تا مانع از تکرار چنین حملاتی از سوی ایران شویم .
وزیر مشاور در امور خارجی سعودی ادعا کرد که سیاست جلب رضایت ایران کار ساز نیست و نباید به ایران اجازه داد که به سیاست خارجی خود ادامه دهد.
در ادامه این وزیر دفاع فرانسه بود که به ایران حمله نمود. فلورانس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه، روز شنبه، دوم آذرماه، در یک سخنرانی با انتقاد از بیعملی دولت دونالد ترامپ در مورد «خطرات» عدم مشارکت ایالات متحده در خلیج فارس هشدار داد.
خانم پارلی در عین حال به جمهوری اسلامی هم هشدار داد که فرانسه در عین ادامه گفتوگو با تهران، متحدان عرب خود را رها نخواهد کرد.
او تاکید کرده است که دولت فرانسه در عین ادامه گفتوگو با ایران، «در کنار متحدانمان خواهیم ایستاد. میتوانید به ما اتکا کنید».
به گفته مقام عالیرتبه فرانسوی، دولت دونالد ترامپ در آمریکا در «تابستان پرتنش» گذشته در برابر جمهوری اسلامی نایستاده است، آن هم در شرایطی که به گفته او خلیج فارس به «مشارکت ایالات متحده» در این منطقه متکی است.
فلورانس پارلی در ادامه منظور خود از «تابستان پرتنش» را چنین توضیح داد: «وقتی به مینگذاری برای کشتیها پاسخی داده نشد، یک پهپاد را زدند. وقتی آن هم به نوبه خود جوابی نگرفت، تاسیسات نفتی بزرگ را بمباران کردند. نقطه پایان کجاست؟»
پارلی که در پانزدهمین نشست سالانه گفتگوی منامه در پایتخت بحرین سخن میگفت، تأکید کرد: «شاهد جدایی تدریجی و عمدی آمریکا هستیم.»
اشاره وزیر دفاع فرانسه به رخدادهایی است که همگی در چند ماه گذشته اتفاق افتاده و در تمام آنها انگشت اتهام به سوی ایران نشانه گرفته شده است.
اظهار نظر وزیر دفاع فرانسه را میتوان ادامه موضع انتقادی دولت امانوئل مکرون در برابر سیاستهای دولت ترامپ دانست که بهویژه در یک ماه گذشته نمود داشته است.
دولت دونالد ترامپ که حتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ برجام را «بدترین توافق» مینامید در اردیبهشتماه سال ۹۷ از این توافق کنار کشید، با این دلیل که نیاز به توافق جامعتری است که فعالیتهای موشکی و منطقهای تهران را نیز شامل شود.
در مقابل دیگر شرکای برجامی آمریکا کاربرد این توافق فعلی را تایید کرده و برجام را تنها ابزار برای کنترل فعالیتهای اتمی و منطقهای ایران میدانستند.
امانوئل مکرون در نیمه آبانماه در چین بر همین نکته انگشت گذاشته و با متهم کردن دولت آمریکا به «یکجانبهگرایی» حاصل این اقدام ایالات متحده را «تنش در منطقه و کنترل ضعیفتر بر فعالیتهای اتمی ایران» توصیف کرده است.
آن طور که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است، فلورانس پارلی هم در منامه دقیقا بر همین انگشت گذاشته و گفته است که «تابستان پرتنش» را کنار کشیدن دولت ترامپ از برجام رقم زده است.