گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

وزیر دفاع فرانسه خطاب به ایران: متحدان عرب خود را رها نخواهیم کرد

وزیر دفاع فرانسه خطاب به ایران: متحدان عرب خود را رها نخواهیم کرد فلورانس پارلی با حضور در کنفرانس امنیتی منامه ضمن تاکید بر ادامه گفتگو با ایران، خطاب به تهران گفت: هیچگاه متحدان عرب خود را رها نخواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۶ - ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 23
کد خبر: ۲۸۶۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ کنفرانس امنیتی منامه از صبح امروز در بحرین کار خود را آغاز نمود و آنچنان که از پیش قابل تصور بود، حمله لفظی به ایران بخش عمده ای از این کنفرانس امنیتی را به خود اختصاص داده است.

 

عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی امروز- شنبه- با اظهاراتی سخیف در کنفرانس گفت‌وگوی منامه گفت: «نمی‌توان به ایران اجازه داد که به رویکرد خود در سیاست خارجه ادامه دهد».

 

وی با  تکرار ادعای دخالت ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در شرق این کشور ، گفت که عربستان مخالف گفت وگو با ایران نیست اما سیاست بازدارنده علیه تهران می بایست ادامه یابد تا مانع از تکرار چنین حملاتی از سوی ایران شویم .

 

وزیر مشاور در امور خارجی سعودی ادعا کرد که سیاست جلب رضایت ایران کار ساز نیست و نباید به ایران اجازه داد که به سیاست خارجی خود  ادامه دهد.

 

در ادامه این وزیر دفاع فرانسه بود که به ایران حمله نمود. فلورانس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه، روز شنبه، دوم آذرماه، در یک سخنرانی با انتقاد از بی‌عملی دولت دونالد ترامپ در مورد «خطرات» عدم مشارکت ایالات متحده در خلیج فارس هشدار داد.

 

خانم پارلی در عین حال به جمهوری اسلامی هم هشدار داد که فرانسه در عین ادامه گفت‌وگو با تهران، متحدان عرب خود را رها نخواهد کرد.

 

او تاکید کرده است که دولت فرانسه در عین ادامه گفت‌وگو با ایران، «در کنار متحدان‌مان خواهیم ایستاد. می‌توانید به ما اتکا کنید».

 

به گفته مقام عالی‌رتبه فرانسوی، دولت دونالد ترامپ در آمریکا در «تابستان پرتنش» گذشته در برابر جمهوری اسلامی نایستاده است، آن هم در شرایطی که به گفته او خلیج فارس به «مشارکت ایالات متحده» در این منطقه متکی است.

 

فلورانس پارلی در ادامه منظور خود از «تابستان پرتنش» را چنین توضیح داد: «وقتی به مین‌گذاری برای کشتی‌ها پاسخی داده نشد، یک پهپاد را زدند. وقتی آن هم به نوبه خود جوابی نگرفت، تاسیسات نفتی بزرگ را بمباران کردند. نقطه پایان کجاست؟»

 

پارلی که در پانزدهمین نشست سالانه گفت‌گوی منامه در پایتخت بحرین سخن می‌گفت، تأکید کرد: «شاهد جدایی تدریجی و عمدی آمریکا هستیم.»

 

اشاره وزیر دفاع فرانسه به رخدادهایی است که همگی در چند ماه گذشته اتفاق افتاده و در تمام آنها انگشت اتهام به سوی ایران نشانه گرفته شده است.

 

اظهار نظر وزیر دفاع فرانسه را می‌توان ادامه موضع انتقادی دولت امانوئل مکرون در برابر سیاست‌های دولت ترامپ دانست که به‌ویژه در یک ماه گذشته نمود داشته است.

 

دولت دونالد ترامپ که حتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ برجام را «بدترین توافق» می‌نامید در اردیبهشت‌ماه سال ۹۷ از این توافق کنار کشید، با این دلیل که نیاز به توافق جامع‌تری است که فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای تهران را نیز شامل شود.

 

در مقابل دیگر شرکای برجامی‌ آمریکا کاربرد این توافق فعلی را تایید کرده و برجام را تنها ابزار برای کنترل فعالیت‌های اتمی و منطقه‌ای ایران می‌دانستند.

 

امانوئل مکرون در نیمه آبان‌ماه در چین بر همین نکته انگشت گذاشته و با متهم کردن دولت آمریکا به «یک‌جانبه‌گرایی» حاصل این اقدام ایالات متحده را «تنش در منطقه و کنترل ضعیف‌تر بر فعالیت‌های اتمی ایران» توصیف کرده است.

 

آن طور که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است، فلورانس پارلی هم در منامه دقیقا بر همین انگشت گذاشته و گفته است که «تابستان پرتنش» را کنار کشیدن دولت ترامپ از برجام رقم زده است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار