جزئیات حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک آزادی ۲۱۰ اسیر یمنی از زندان‌های عربستان سعودی عملیات نظامی در ساحل غربی یمن؛ جزئیات کامل و نتایج راهبردی تصویر دیدار پزشکیان با ولیعهد امارات متحده عربی + عکس بیانیه ضد ایرانی بحرین: در نشست صلاله شرکت نمی‌کنیم / در اجلاسی که ایران حضور داشته‌باشد شرکت نخواهیم کرد هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم

وزیر خارجه عراق: سلاح حشدالشعبی با زور جمع نمی‌شود/ حضور نیروهای ائتلاف در عراق ضروری است

وزیر خارجه عراق: سلاح حشدالشعبی با زور جمع نمی‌شود/ حضور نیروهای ائتلاف در عراق ضروری است وزیر خارجه عراق در اظهاراتی با بیان اینکه دولت عراق نمی‌تواند با توسل به زور سلاح الحشد الشعبی را بگیرد، زمان مطرح کردن قانون الحشد الشعبی را اشتباه دانست.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 17
کد خبر: ۲۸۶۷۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، فؤاد حسین، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عراق، در گفت‌وگویی تلویزیونی در بحبوحه تنش‌های داخلی و منطقه‌ای اعلام کرد که دولت عراق نمی‌تواند سلاح نیرو‌های الحشد الشعبی را با توسل به زور، از آنها بگیرد.

فؤاد حسین با اشاره به تجربه لبنان اظهار داشت: «در لبنان نیز نمی‌توان سلاح حزب‌الله را جز از طریق گفت‌و‌گو جمع‌آوری کرد؛ به همین ترتیب، دولت عراق نیز نمی‌تواند سلاح الحشد الشعبی را با زور از آنها بگیرد».

به نوشته «بغداد الیوم»، وزیر خارجه عراق همچنین خواستار تدوین و تصویب قوانینی شد که اجرای واقعی قانون اساسی را تضمین کند و افزود: «زمان مطرح شدن قانون مربوط به الحشد الشعبی اشتباه بود».

وی با تأکید بر لزوم اجرای اصل تمرکززدایی در ساختار حکمرانی عراق، گفت: «دولت بغداد باید این اصل را در قبال منطقه کردستان به‌کار گیرد و بودجه منطقه کردستان باید مستقیماً به خود این منطقه تحویل داده شود تا بتواند منابعش را به‌طور مستقل مدیریت کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که ایران از مواضع بغداد در جریان آنچه جنگ ۱۲ روزه قدردانی کرده است.

حمایت از حضور نیرو‌های آمریکایی در خاک عراق

او همچنین تأکید کرد که حضور نیرو‌های ائتلاف در عراق ضروری است، زیرا کشور به یک متحد قدرتمند در شرایط کنونی نیاز دارد.

وزیر خارجه عراق در پایان با اشاره به وضعیت سوریه، تمرکز قدرت در تصمیم‌گیری را مشکل اصلی دانست و تمرکززدایی را راه‌حل آن عنوان کرد و گفت: «مردم سوریه نمی‌توانند از حکومت فردمحور به حکومت فردمحور دیگری منتقل شوند؛ مشکل اصلی، تمرکز قدرت در تصمیم‌گیری است و راه‌حل آن، تمرکززدایی است».

برگزاری انتخابات عراق در موعد مقرر

وی همچنین تأکید کرد که انتخابات عراق در موعد مقرر برگزار خواهد شد و بدون شک تغییراتی در راه است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار