هدف شوم ترامپ باز هم علیه ایران-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

هدف شوم ترامپ باز هم علیه ایران

کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از دلایل حضور آمریکا درافغانستان داشتن مرز مشترک باایران است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 30
کد خبر: ۲۹۲۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  نصرالله تاجیک تحلیلگر مسائل بین الملل، درباره هدف سفرپنهانی ترامپبه افغانستان که گفته شده توافق با طالبان بوده ، اظهار کرد:

 

معمولا روسای جمهور آمریکا سعی می‌کنند در روز شکرگذاری به سربازان آمریکایی در نقاط مختلف دیدار‌هایی را داشته باشند، ولی ترامپ به دلیل اینکه در سه سال گذشته به افغانستان سفر نکرده است در یک شرایط امنیتی در پایگاه بگرام برای تحقق سه هدف حاضر شد، اول روحیه دادن به سربازان آمریکایی، دوم به نوعی سوء استفاده تبلیغاتی برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا و سوم حمایت از اشرف غنی در انتخابات ریاست جمهوری که هنوز بعد از دو ماه نتایج آن مشخص نشده است. به نظر می رسد این سفر دارای ابعاد سه گانه مذکور است.

 

او ادامه داد: به عقیده من طالبان دارای استراتژی مشخصی در مذاکرات با آمریکا است. نیرو، قدرت،تاثیر گذاری و حتی میزان سرزمینی که در این برهه در اختیار گروه طالبان است همچنین قدرت تاثیر گذاری این گروه بر بسیاری از مناطق افغانستان قابل چشم پوشی نیست. به دلیل عدم شفافیت سیاست‌ها و اقدامات آمریکا به خصوص شخص ترامپ تاکنون روند این مذاکرات که میان دو طرف انجام شده هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

 

تحلیلگر مسائل بین الملل عنوان کرد: دور گذشته این مذاکرات به دلیل موضع گیری‌های غلط و اختلافاتی که میان دستگاه سیاست خارجی و وزارت خارجه آمریکا با نماینده ترامپ یعنی خلیل زاد بود به نتیجه نرسید و بهم خورد.

 

تاجیک با اذعان به شکست های رئیس جمهور آمریکا در حوزه سیاست خارجی، افزود:معتقدم همانگونه که ترامپ نتوانست با کره شمالی توافقی را برقرار کند و بیشتر مباحث رسانه‌ای، تبلیغی و به نوعی شوآف انتخاباتی برای ترامپ مطرح بود تا بتواند از این موضوع در داخل آمریکا برای رسیدن به یک نقشه راه صحیح یعنی احتمال پیروزی در انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا استفاده کند، در مذاکرات با طالبان نیز به نتیجه دلخواه خود دست پیدا نمی کند.

 

ر

کارشناس سیاست خارجی در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به بدعهدی و خروج آمریکا در توافق با ایران و برجام نیز گفت: ترامپ با این اقدام ناصحیح و خلاف موازین بین المللی در خروج از برجام میان خود و متحدانش اختلاف انداخت و همچنین مشکلاتی را برای کشورما، منطقه ایجاد کرد.

 

او گفت: در همین راستا طالبان نیز این مسائل را در توافق با ایالات متحده و شخص ترامپ در نظر گرفته و طبق سیاست خودشان به پیش می‌روند و نه طبق خواسته دولت آمریکا و شخص ترامپ؛ بنابراین تا این لحظه هیچگونه تفاهمی از چگونگی روند آینده طالبان در دست نیست، این گروه در دور قبلی مذاکراتی که به شکست منتهی شد، اعلام کرد که مذاکره و اقدامات و عملیات مد نظر خود را توامان انجام خواهد داد.

 

تاجیک افزود: افغانستان برای آمریکا به عنوان کشوری بکر برای استفاده از منابع طبیعی مهم است و هم به این دلیل که در قسمت شرقی ایران و هم مرز با کشورمان قرار دارد و آمریکا برای کنترل ایران سیاست‌های غیر شفاف و نا مشخصی دارند و این دو دلیل حضورشان را در این کشور توجیه می‌کند.

 

او با اشاره به خروج نیرو‌های آمریکا از افغانستان نیز گفت: اگر به زمان ترامپ با این شعار انتخاباتی وارد دولت شدکه سربازان آمریکایی را به خانه برگرداند و یکی از انتقادات او به اوباما این بود که نیرو‌های زیادی را به عراق و افغانستان فرستاده است در ابتدا نیز سعی کرد تا شعار خود را عملیاتی کند و نیرو‌ها را در کشور‌های منطقه کاهش دهد، ولی نتوانست سیاست‌های خود را توجیه کند و دستگاه‌های مربوطه را قانع کند که این اقدام را انجام دهند بنابراین ترامپ بیشتر به دنبال این موضوع است که به نوعی عدم تحقق شعار انتخاباتی خود را در آستانه انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا جبران کند.

 

گفتنی است؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از بازدید غیرمنتظره دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از پایگاه نیرو‌های آمریکایی در افغانستان، طالبان امروز جمعه اعلام کرد آماده از سرگیری مذاکرات صلح با واشنگتن است.پیش از این رویترز اعلام کرده بود مقامات طالبان اواخر هفته گذشته با آمریکایی‌ها در دوحه -پایتخت قطر- دیدار کرده و از احتمال از سرگیری مذاکرات صلح خبر داده بودند.

 

ترامپ در این سفر با اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان هم گفتگو کرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که مذاکرات صلح با طالبان را از سر گرفته، چراکه اعتقاد دارد این گروه خواستار دستیابی به توافق صلح با آمریکاست.ترامپ تأیید کرده است که قصد دارد تعداد نیرو‌های آمریکایی در افغانستان را به ۸۶۰۰ نفر کاهش دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر