به گزارش راهبرد معاصر؛ جنگ تجاری آمریکا با قدرت های بین المللی روزانه ابعاد جدیدی به خود می گیرد. پس از تداوم جنگ فرسایشی یاد شده میان واشنگتن با پکن، سئول و برلین، حالا زمزمه ها مبنی بر بالا گرفتن رویارویی تجاری میان آمریکا و فرانسه بالا گرفته است.
رئیس جمهوری ایالات متحده چندی پیش اعلام کرد که کشورش اقدام فرانسه در وضع مالیات بر شرکتهای فناوری آمریکایی را به «اقدام اساسی متقابل» پاسخ خواهد داد. دونالد ترامپ در توییتر خود نوشت: «اگر کسی بر این شرکتها مالیات ببندد باید کشور خودشان یعنی ایالات متحده آمریکا باشد. ما به زودی خبر اقدام اساسی متقابلی را در پاسخ به اشتباه احمقانه ماکرون اعلام خواهیم کرد.»
وی در ادامه به طعنه نوشت: «همیشه گفتهام شراب آمریکایی از شراب فرانسوی بهتر است!»
فرانسه که در ابتدای ماه مارس لایحه مالیات بر غولهای دنیای دیجیتال، نظیر آمازون، گوگل، فیسبوک و غیره را معرفی کرده بود چندی پیش این لایحه را به تصویب قانونی رساند. براساس قانون تازه، شرکتهایی که سالانه بیش از ۷۵۰ میلیون یورو در جهان، و بیش از ۲۵ میلیون یورو در فرانسه کسب درآمد کرده باشند ۳ درصد بیش از پیش مالیات خواهند پرداخت.
بنابر آمار کمیسیون اروپا، میانگین مالیات شرکتهای عظیم دیجیتال تنها ۹ درصد (از مجموع درآمد سالانه آنها) است، در حالی که شرکتهای اروپایی به طور متوسط ۲۳ درصد مالیات پرداخت میکنند.
براساس اعلام وزارت دارایی فرانسه شرکتهای بینالمللی نظیر گوگل، آمازون، اپل و فیسبوک و نیز شرکتهای دخلی فرانسه نظیر سیدیسکانت و بلابلاکار مشمول قانون تازه مالیاتی خواهند شد.
در جدیدترین دور تنش ها، کاخ سفید فرانسه را تهدید به وضع تعرفههای گمرکی صددرصدی بر روی کالاهای ساخت آن کشور کرده است.
دولت آمریکا اعلام کرد برای مقابله با سیاست مالیاتی دولت فرانسه، روی واردات کالاهای فرانسوی تعرفههای سنگین وضع خواهد کرد.
بنا بر آنچه مسئول بازرگانی خارجی آمریکا اعلام کرده این تعرفه گمرکی صدرصدی دو میلیارد و صدوهفتاد میلیون یورو واردات آمریکا از فرانسه را در بر می گیرد.
دولت آمریکا تهدید کرده بر روی مشروباتالکلی، پنیر، کیف و لوازم آرایشی فرانسه تعرفه صددرصدی وضع خواهد کرد.
«رابرت لایتهایزر» نماینده تجاری آمریکا در اطلاعیهای خبری گفت که تحقیقات اداره نمایندگی تجاری نشان میدهد که تعرفههای فرانسه بر شرکتهای بزرگ دیجیتالی «با اصول حاکم بر سیاستگذاری مالیاتی در عرصه بینالملل سازگاری ندارد و بار مضاعفی برای شرکتهای آمریکایی ایجاد میکند.»
در پاسخ به این تهدید «برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه اعلام کرده است این اقدام واشنگتن غیرقابل قبول است و در صورتی که اجرایی شود اروپا آماده پاسخ محکم به آن است.
هشدار به سایر اروپاییها
لایتهایزر گفته که آمریکا علاوه بر مقابله با فرانسه، تحقیقاتی درباره سیاستهای مالیاتی اتریش، ایتالیا و ترکیه برای اعمال مالیات بر شرکتهای دیجیتالی آنها آغاز میکند.
وی در اطلاعیه خود افزود: دفتر نمایندگی تجاری بر مقابله با سیاستهای حمایتگرایانه اعضای اتحادیه اروپا متمرکز شده است زیرا این سیاستها شرکتهای آمریکایی را هدف قرار داده است.
بخش فناوری آمریکا از اقدام پیشنهادی دفتر تجاری دولت استقبال کرده و قانون جدید فرانسه را تلاشی برای لطمه زدن به بزرگترین شرکتهای دیجیتالی دنیا خواند.
«جوردن هاس» مدیر سیاست تجاری در اتحادیه اینترنت آمریکا که نمایندگی آمازون، گوگل، فیسبوک و سایر شرکتهای اینترنتی را برعهده دارد، گفت: دفتر نمایندگی تجاری از اینترنت که یک صادرات بزرگ آمریکایی است، دفاع میکند.
وی افزود: وضع مالیاتهای تبعیضآمیز بر خدمات دیجیتالی همچون یک مانع تجاری در مقابل شرکتهای مبتکر و کسب و کارهای کوچک آمریکایی است.