سفر بن‌زاید به روسیه در میانه تنش‌های منطقه‌ای رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند الجولانی: روسیه از وحدت و ثبات سوریه حمایت کرده است نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید کرملین: پوتین فردا با رئیس امارات دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند ادعای جعلی درباره محاصره دریایی ایران انصارالله: عراق برای انتخاب رهبران خود به اجازه آمریکا نیاز ندارد هشدار عراقچی و بن فرحان نسبت به پیامد‌های خطرناک تشدید تنش در منطقه ترامپ: ایران برای توافق «منصفانه و عادلانه» پای میز مذاکره بیاید گفتگوی فرمانده سنتکام آمریکا با رئیس ستاد کل ارتش ترکیه پ‌ک‌ک: تحولات سوریه، نشان‌دهنده شکست فرآیند صلح ترکیه است ترامپ: اوضاع در گرینلند خوب پیش می‌رود؛ پایان جنگ اوکراین در راه است

ریابکوف: گفت‌وگوی روسیه ـ آمریکا متوقف شده

معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به توان نظامی کشورش گفت امنیت ملی روسیه ۱۰۰ درصد تضمین شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۵ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 January 25
کد خبر: ۳۰۰۲۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه شامگاه یکشنبه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «تاس» بیان کرد: «روسیه دارای یک پایگاه مستند قابل‌توجه است که مفاهیم استفاده از سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌ها را در موقعیت‌های مختلف شرح می‌دهد.»

او تاکید کرد: «یک دکترین نظامی وجود دارد و ما کاملا مطابق با تعهدات بین‌المللی خود و نیازهایمان برای امنیت ملی ۱۰۰ درصد قابل اعتماد عمل می‌کنیم.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مسکو از سلاح‌های مخفی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اطلاع داشته است یا خیر، گفت: «در نهایت، اینها سوالاتی هستند که دولت ایالات متحده باید پاسخ دهد. تکرار می‌کنم، امنیت ما ۱۰۰ درصد تضمین شده است. اما اگر آنها بخواهند ما را بترسانند یا به نحوی ما را مجبور به توجیه خود کنند، هیچ‌کدام جواب نخواهد داد.»

ترامپ پیش از این در پاسخ به سوالی در مورد استفاده واشنگتن از «سلاح‌های صوتی» در ونزوئلا ادعا کرد ایالات متحده سلاح‌هایی دارد که برای سایر نقاط جهان «ناشناخته» است. با این حال، رئیس‌جمهور آمریکا هیچ جزئیاتی ارائه نکرد.

سرگئی ریابکوف در ادامه این مصاحبه با بیان اینکه فناوری نظامی با ظهور انبوهی از سلاح‌های غیرمعمول در سراسر جهان رشد داشته است، گفت: «طی سال‌های اخیر، جهشی باورنکردنی در فناوری نظامی رخ داده است. سلاح‌های غیرمعمول بیشتر و بیشتری در حال ظهور هستند. این سلاح‌ها شامل سیستم‌های جنگ الکترونیکی، دستگاه‌های انرژی هدایت‌شده و لیزر‌های جنگی می‌شوند.»

این دیپلمات روسی با توضیح اینکه سلاح‌های جدید و غیرمعمول در حال ظهور هستند، خاطرنشان کرد: «اگرچه احتمالا زمان آن رسیده است که هنگام توصیف سلاح‌های متعارف، واژه متعارف را در گیومه قرار دهیم!»

معاون وزیر خارجه روسیه درباره روند مذاکرات مسکو ـ واشنگتن عنوان کرد: «روسیه و ایالات متحده هنوز در مذاکرات خود در مورد بازگرداندن اموال دیپلماتیک و از سرگیری سفر‌های هوایی پیشرفتی نداشته‌اند. اینها عوامل حساس و محرکی هستند. هیچ پیشرفتی در مورد اموال دیپلماتیک یا از سرگیری سفر‌های هوایی مستقیم حاصل نشده است.»

وی افزود: «برگزاری رویداد‌های سطح بالا که بعدا بی‌اثر اعلام می‌شوند، نتیجه معکوس دارد. بدین‌ترتیب گفت‌و‌گو به سطح نسبتا پایین‌تری منتقل شد تا کارشناسان بتوانند کار‌های مقدماتی را انجام دهند.»

ریابکوف همچنین با بیان اینکه گفت‌و‌گو میان روسیه و ایالات متحده در مورد مسائل کلیدی در حال حاضر متوقف شده، تصریح کرد: «در مورد ارزیابی کلی روابط با ایالات متحده، به نظر من مناسب‌ترین عبارت امروز، به بن‌بست رسیدن است. در این مورد، من به‌طور دقیق و منحصرا در مورد مسائلی صحبت می‌کنم که مدتی است به عنوان عوامل محرک در گفت‌وگوی ما با واشنگتن شناسایی شده‌اند.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به ربایش «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا و همسرش توسط آمریکا بیان کرد: «روسیه بر آزادی نیکولاس مادورو که دستگیر و از ونزوئلا به ایالات متحده منتقل شده بود، تاکید دارد.»

سرگئی ریابکوف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا روسیه در صورت آزادی مادورو مایل به اعطای پناهندگی به او خواهد بود، گفت: «اولین قدم، که بدون آن همه چیز دیگر صرفا فرضی باقی می‌ماند، آزادی مادورو و همسرش است. اما از آنجایی که این دستگیری رئیس‌جمهور یک کشور مستقل قبلا اتفاق افتاده، لازم است بر آزادی رئیس‌جمهور ونزوئلا تاکید شود.»

ریابکوف خاطر نشان کرد: «دستگیری مادورو با نقض فاحش بسیاری از مفاد قوانین بین‌المللی انجام شد. من درک می‌کنم که دولت ایالات متحده رویکرد متفاوتی نسبت به همه این موارد دارد، اما رویکرد ما بدون تغییر باقی مانده است و از همان ساعات اولیه پس از رسیدن خبر دستگیری رئیس‌جمهور ونزوئلا، ما موضوع آزادی او را مستقیما مطرح کردیم؛ همانطور که بسیاری از کشور‌های دیگر در آمریکای لاتین و کارائیب نیز این کار را کردند. در واقع، بسیاری از کشور‌های جهان به این تلاش پیوسته‌اند.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه در پایان افزود: «اینکه وضعیت آینده چه خواهد بود، سوال جداگانه‌ای است و در حال حاضر هیچ دلیلی برای صحبت در مورد آن وجود ندارد.»/ ایسنا 

کلمات کلیدی: روسیه آمریکا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار