حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

اجلاس اقتصادی سران عرب در بیروت برگزار شد

چهارمین اجلاس اقتصادی - اجتماعی اتحادیه عرب امروز یکشنبه 30 دی ماه در بیروت و با حضور شخصیت‌هایی از کشورهای عربی مختلف تحت عنوان «شکوفایی از دلایل صلح است» آغاز به کار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۳۰ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 20
کد خبر: ۳۰۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ ­به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، چهارمین اجلاس سران عرب برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در بیروت، با سخنرانی میشل عون، رئیس جمهور لبنان آغاز شد.

 

رئیس جمهور لبنان در سخنرانی خود در افتتاحیه چهارمین اجلاس سران عرب برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در بیروت گفت: ما در اینجا جمع نشده‌ایم تا درباره دلایل بروز جنگ‌ها و عاملان آنها بحث کنیم، بلکه هدف ما بررسی برطرف کردن نتایج ویرانگر این جنگ‌ها بر اقتصاد است. در شرایطی که حقوق ملت‌ها برای زندگی شرافتمندانه نقض می‌شود، کشورهای ما در روند تحقق اهداف جهانی توسعه پایدار در چه جایگاهی قرار دارند؟

 

میشل عون افزود: اشغالگران اسرائیلی بدون توجه به قطعنامه‌های بین‌المللی به تجاوزگری خود ادامه می‌دهند و این قطعنامه‌ها را نقض می کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: برای اینکه امت ما به یک امت مولد تبدیل شود، با چالش های زیادی روبروست. نخستین چالش آن است که از حوادث دردناک به عنوان مشوقی برای همکاری با یکدیگر استفاده کنیم. لبنان هزینه سنگینی برای جنگ ها پرداخت کرده است و بار سنگین حضور آوارگان سوری را بر دوش می کشد. امیدواریم این اجلاس به فعال شدن طرح های نیمه تمام به منظور تحقق منافع ملت های ما کمک کند. از جامعه جهانی می خواهیم تا همه تلاش خود را برای بازگشت امن آوارگان سوری به کشورشان به کار بگیرد. در سایه چالش هایی که با آنها به علت بحران های متعدد روبرو هستیم، طرحی را برای تصویب راهبرد بازسازی در مسیر توسعه، ارائه می کنم. برگزاری این اجلاس در بیروت، تاکید بر نقش لبنان و ماموریت آن در منطقه و جهان است و امیدوار بودیم که صندلی خالی در این اجلاس نباشد.

 

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب نیز در سخنرانی خود در اجلاس اقتصادی بیروت گفت: کشور‌های عربی همچنان با چالش‌های بزرگی روبه‌رو هستند که در راس آن‌ها توسعه قرار دارد. جهان عرب به از بین بردن شکاف بین آموزش و فرصت‌های شغلی نیاز دارد.

 

نشست مذکور هر دو سال یکبار برگزار می‌شود اما اکنون نزدیک به شش سال است که برگزار نشده؛ آخرین دوره آن در عربستان سعودی 2013 بود و دوره‌های قبلی این نشست در کویت 2009 و مصر 2011 برگزار شد.

 

از میان رؤسای اصلی بیش از 20 کشور عربی تنها امیر قطر و رئیس‌جمهور موریتانی در این اجلاس حاضر شده‌اند و مقامات شرکت‌‌کننده از رده‌های پایین‌تر هستند.

 

از جمله مقامات شرکت‌کننده در این اجلاس عبارتند از: «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر،« محمد ولد عبد العزیز» رئیس‌جمهور موریتانی، محمد علی الحکیم وزیر خارجه عراق، «اسعد بن طارق السعید» معاون نخست‌وزیر عمان و فرستاده شخصی سلطان قابوس، «محمد الرزاز» نخست‌وزیر اردن، «صباح خالد الحمد الصباح» وزیر خارجه و معاون نخست‌وزیر کویت، «خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین و «محمد بن عبدالله الجدعان» وزیر دارایی عربستان سعودی.

 

سوریه و لیبی اعلام کردند در هیچ سطحی در این نشست شرکت نخواهند کرد؛ غایب دیگر «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان است که به دلیل اینکه در بازه زمانی مذکور در نیویورک است از شرکت در این نشست عذر خواسته است.

 

 

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار