سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا با یک شرط جمعه برگزار می‌شود

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا با یک شرط جمعه برگزار می‌شود مقام ارشد آمریکایی روز یکشنبه به آکسیوس گفت که مذاکره‌کنندگان آمریکایی آماده‌اند دور جدیدی از مذاکرات با ایران را روز جمعه در ژنو برگزار کنند، مشروط بر اینکه واشنگتن ظرف ۴۸ ساعت آینده پیشنهاد دقیقی از سوی ایران در مورد توافق هسته‌ای دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۸ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 February 22
کد خبر: ۳۰۲۴۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، این مقام توضیح داد که دولت آمریکا منتظر پیشنهاد ایران است و خاطرنشان کرد که استیو ویتکاف و جارد کوشنر، فرستادگان رئیس جمهور دونالد ترامپ، که به ترامپ توصیه کرده بودند قبل از دستور حمله به دیپلماسی فرصتی بدهد، قصد دارند در صورت رسیدن پیشنهاد ایران در روز‌های آتی، در تاریخ ۲۷ فوریه در ژنو باشند.

این مقام افزود: «اگر ایران پیش‌نویس پیشنهادی را ارائه دهد، ایالات متحده آماده است تا روز جمعه در ژنو دیدار کند تا مذاکرات مفصلی را آغاز کند تا ببینیم آیا می‌توانیم به توافق هسته‌ای برسیم یا خیر.»

به گفته او، دولت ترامپ منتظر پاسخ ایران است.

آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد: دولت ترامپ و ایران ممکن است قبل از رسیدن به «توافق جامع» در مورد برنامه هسته‌ای، در مورد احتمال «توافق موقت» مذاکره کنند.

پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس با انتشار این مطلب به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی دیگر نوشت: «اگر ایران متن پیشنهادی خود برای پیش‌نویس یک توافق را ارائه دهد، آمریکا آماده خواهد بود روز جمعه در ژنو برای آغاز مذاکرات مفصل (با ایران) دیدار کند تا ببینیم که می‌توانیم به توافقی هسته‌ای دست پیدا کنیم یا نه.»

این مقام آمریکایی تایید کرد که دولت ترامپ و ایران همچنین ممکن است درباره امکان یک توافق اولیه پیش از موافقت با یک توافق هسته‌ای جامع گفت‌و‌گو کنند.

به گزارش آکسیوس، ویتکاف و کوشنر در آخرین دور مذاکرات سه‌شنبه گذشته در ژنو از عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، خواسته بودند تا ظرف چند روز، یک پیشنهاد کتبی و مفصل ارائه دهد.

پیشتر یک مقام ارشد ایرانی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رویترز با بیان اینکه آمریکا و ایران در مذاکرات جاری میان دو طرف دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به دامنه و سازوکار لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران در ازای محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران دارند، افزود که دور جدید مذاکرات برای برگزاری در ابتدای ماه مارس (نیمه اسفند) برنامه‌ریزی شده است.

این مقام ارشد ایرانی گفت که تهران می‌تواند به طور جدی ترکیبی از صادرات بخشی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای خود، کاهش خلوص اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا و تشکیل یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم را بررسی کند، اما در عوض، حق ایران برای «غنی‌سازی صلح‌آمیز هسته‌ای» باید به رسمیت شناخته شود.

به گفته او، «مذاکرات ادامه دارد و امکان رسیدن به یک توافق اولیه وجود دارد.»

این مقام ایرانی همچنین به رویترز گفت که تهران کنترل منابع نفتی و معدنی خود را واگذار نخواهد کرد، اما شرکت‌های آمریکایی همواره می‌توانند به عنوان پیمانکار در حوزه نفت‌وگاز ایران شراکت کنند.

ایران و آمریکا در هفته‌های گذشته ۲ دور مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری عمان را در مسقط و ژنو برگزار کرده و گفته‌اند این مذاکرات پیشرفت ملموسی داشته است.

به گفته «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران، او قرار است در این مرحله از مذاکرات پیش‌نویس یک توافق احتمالی را پس از تایید مقامات بالاتر به همتایان آمریکایی خود ارائه کند که شاید جلسه‌ای برای گفت‌و‌گو درباره آن نیاز باشد تا کار روی متن پیش‌نویس مشترک آغاز شود./ ایسنا 

کلمات کلیدی: مذاکرات ژنو
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار