انتقاد پلیس فتا به اپلیکیشن‌های مزاحم‌یاب و شماره‌یاب تعلیق سه دانشجوی دانشگاه تهران به دلیل اهانت به پرچم اژه‌ای: دشمنان بر "عملیات روانی و افزایش فشار" علیه ایران متمرکز شدند وعده وزیر بهداشت برای پرداخت معوقات کادر درمان چمران: مترو راه حل کاهش آلودگی و ترافیک تهران است نزاع دسته‌جمعی در پارک تهران جان یک نفر را گرفت پیگیری مجوز استخدام ۱۸ هزار پرستار در سال آینده ورود سامانه بارشی جدید به کشور هشدار کاهش شدید دما در ۲۶ استان / بارش برف، باران و یخبندان در راه است امروز در ۵ دانشگاه شهر تهران چه گذشت؟ دستگیری ربایندگان دو تبعه عراقی در غرب کشور/انتشار تصاویر شکنجه گروگان‌ها با هدف اخاذی  رئیس دانشگاه الزهرا: با هتاکان به نماد‌های ملی برخورد خواهیم کرد/ برای دانشجویان پیامک تذکر فرستادیم هشدار ترافیکی پلیس راه فراجا؛ بارش برف و باران در جاده‌ها نام ۲۲ معبر در تهران تغییر کرد + اسامی و جزئیات  بازداشت رئیس و ۲ عضو هیات‌رئیسه اتاق اصناف گلپایگان بارش برف و باران در ۱۵ استان/ ترافیک نیمه‌سنگین در محور‌های منتهی به تهران

انتقاد پلیس فتا به اپلیکیشن‌های مزاحم‌یاب و شماره‌یاب

رئیس پلیس فتا هشدار داد: اپلیکیشن‌های مزاحم‌یاب با دسترسی گسترده به اطلاعات کاربران حریم خصوصی را نقض می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 February 26
کد خبر: ۳۰۲۸۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه هر روزه شاهد ساخت و تولید اپلیکیشن‌های متنوع برای گوشی‌های اندرویدی هستیم، اظهار کرد: برخی از این اپلیکیشن‌ها با توجه به کاربرد متنوع و وسوسه‌برانگیز، همانند یک بدافزار یا جاسوس‌افزار عمل کرده و به دنبال سرقت اطلاعات کاربران خود هستند.

وی اظهار کرد: یکی از این اپلیکیشن‌های پردانلود این روزها، اپلیکیشن مزاحم‌یاب و شماره‌یاب است که با دسترسی به اطلاعات ذخیره‌شده و لیست مخاطبان، دیتابیس اطلاعاتی خود را تکمیل می‌کند و احتمال فروش اطلاعات کاربران برای کسب درآمد از سوی سازندگان این اپلیکیشن دور از انتظار نیست.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: نصب چنین اپلیکیشن‌هایی از سوی کاربران نه‌تنها به معنای نقض حریم خصوصی آنان است، بلکه این موضوع می‌تواند به حوزه‌های حساس‌تری همچون سوءاستفاده از داده‌های هویتی، دسترسی غیرمجاز به مؤلفه‌های بانکی نظیر اطلاعات کارت و حساب، و در نهایت شکل‌گیری انواع جرایم سایبری از جمله کلاهبرداری اینترنتی، فیشینگ و سرقت هویت منتهی شود.

وی با بیان اینکه اپلیکیشن‌های مخرب و جاسوسی نامرئی نیستند، یادآور شد: بسیاری از این اپلیکیشن‌ها از سوی خود کاربران و با رضایت آنان دانلود و نصب می‌شوند و همین موضوع تهدیدی جدی برای امنیت اطلاعات شخصی، مالی و ارتباطی افراد به شمار می‌رود؛ تهدیدی که می‌تواند علاوه بر فرد، مخاطبان موجود در لیست تماس او را نیز در معرض آسیب قرار دهد.

رئیس پلیس فتا فراجا تاکید کرد: برای جلوگیری از نقض حریم خصوصی فردی و اجتماعی و پیشگیری از تبعاتی که ممکن است به افشای اطلاعات هویتی و بانکی و وقوع جرایم سایبری منجر شود، بهترین اقدام خودداری از دانلود و نصب اپلیکیشن‌هایی است که درخواست دسترسی گسترده و غیرضروری به اطلاعات کاربران دارند.

وی در پایان گفت: شهروندان برای دریافت و نصب اپلیکیشن‌های مورد نیاز، از جست‌وجو در موتورهای جست‌وجو یا شبکه‌های اجتماعی پرهیز کرده و حتماً اپلیکیشن‌های مورد نظر خود را از فروشگاه‌های نرم‌افزاری و مارکت‌های معتبر دریافت و نصب کنند./تسنیم

کلمات کلیدی: پلیس فتا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار